MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΤΡΙΤΗ
19
ΜΑΡΤΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ:
ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ X
ΗΘΟΠΟΙΟ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΗΘΟΠΟΙΟ X
ΘΕΑΤΡΟ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΘΕΑΤΡΟ X
ΟΛΕΣ ΟΙ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ
Κοινωνικό

Το Κουνούπι: Η νέα ακουστική παράσταση της Ζέτης Φίτσιου διαθέσιμη online

Η νέα ακουστική παράσταση «Το Κουνούπι» της Ζέτης Φίτσιου, σε σκηνοθεσία Ανδρέα Φλουράκη, θα είναι διαθέσιμη online, από τις 21 Μαΐου, στην ιστοσελίδα www.iroes.art.

| Φωτογραφίες: Διονύσης Κούτσης
Monopoli Team

Το www.iroes.art, μετά την άκρως επιτυχημένη πορεία του πρώτου Radio Play Theater «Το Πάτωμα» και τους 35.000 ακροατές του, επιστρέφει με το νέο θεατρικό έργο της Ζέτης Φίτσιου με τίτλο «Το κουνούπι». Το έργο θα παρουσιαστεί, από 21 Μαΐου, ως ακουστική παράσταση σε σκηνοθεσία Ανδρέα Φλουράκη με τους Μυρτώ Αλικάκη και Νίκο Ψαρρά.

Στο www.iroes.art η τέχνη του θεάτρου συναντά το πιο σαγηνευτικό μέσο, το ραδιόφωνο. Το ραδιοφωνικό θέατρο είναι μια καθαρά ακουστική παράσταση που αναπτύσσεται μέσα από τον λόγο, τη μουσική και τα ηχητικά εφέ. Ο ακροατής έχει την ελευθερία να «δει» τους χαρακτήρες  και την ιστορία χρησιμοποιώντας τη φαντασία του. Η μακρά παράδοση του ραδιοφωνικού θεάτρου σήμερα αναβιώνει και ανανεώνεται κερδίζοντας όλο και περισσότερους καινούριους ακροατές.

Λίγα λόγια για το έργο:

Σε ένα δωμάτιο, που έχει μείνει κλειστό από καιρό, ένα ζευγάρι – ένας άνδρας και μια γυναίκα – κοιμούνται σε έναν συνεχόμενο ύπνο. Ξαφνικά ένας θόρυβος έρχεται να ταράξει την ησυχία τους και να τους αναγκάσει να ξυπνήσουν. Αρχικά αδυνατούν να αναγνωρίσουν την αιτία που προκαλεί αυτόν τον περίεργο θόρυβο και τρομάζουν.

Μόλις όμως συνειδητοποιούν ότι αυτό που τους έχει ταράξει είναι απλώς ένα κουνούπι, τότε παίρνουν το πάνω χέρι και προσπαθούν να το εξαφανίσουν. Όμως το κουνούπι αντεπιτίθεται με τον χειρότερο τρόπο, αναγκάζοντάς τους να σηκωθούν επιτέλους από το κρεβάτι και να ξυπνήσουν μια και καλή από τον αδιάκοπο ύπνο της καθημερινότητάς τους.

Το συμβολικό αυτό έργο, μέσα από το μαύρο του χιούμορ, φέρνει μπροστά μας το θέμα της αφύπνισης του ανθρώπου, που εγκλωβισμένος μέσα στα στενά όρια της καθημερινότητας ξεχνά ακόμα και να… ξυπνήσει.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑArc For Dance Festival: Το 14ο Διεθνές Φεστιβάλ Σύγχρονου Χορού online από το Δημοτικό Θέατρο Πειραιά12.09.2018

Σκηνοθετικό σημείωμα:

«Με αυτό το επίκαιρο ψυχαγωγικό έργο και με το αγαπημένο της όχημα του «λογικού παραλόγου», η Ζέτη Φίτσιου συνεχίζει να μας προσφέρει ένα πρόσφορο έδαφος για ενδοσκόπηση και προβληματισμό πάνω στην εμπειρία της σύγχρονης ζωής».

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
Συγγραφέας: Ζέτη Φίτσιου
Σκηνοθεσία: Ανδρέας Φλουράκης

Μουσική: Κώστας Παρίσσης

Παίζουν: Μυρτώ Αλικάκη, Νίκος Ψαρράς

Τιμές Εισιτηρίων: Δωρεάν
Διάρκεια Παραστάσεων: Από 21 Μαΐου έως 26 Ιουνίου
Παραστάσεις: Διαθέσιμη όλο το 24ωρο στο iroes.art
Βοηθός Σκηνοθετη: Ελευθερία Τζίτζι Μιχαηλίδη
Περισσότερα από Θεατρικά Νέα
VIMA_WEB3b