MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΤΡΙΤΗ
23
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΠΡΟΣΩΠΑ

Αλέξανδρος Δαβιλάς: 15 πράγματα που δεν ξέραμε για τον ηθοποιό από την «Αγγελική»

Ο Αλέξανδρος Δαβιλάς είναι ο τηλεοπτικός «Αποστόλης», από τη δραματική σειρά του Alpha, «Αγγελική». Ας τον γνωρίσουμε λίγο καλύτερα.

author-image Ευδοκία Βαζούκη

Ο ηθοποιός Αλέξανδρος Δαβιλάς συστήθηκε στο ευρύ κοινό μέσα από την πρώτη του τηλεοπτική δουλειά στην σειρά του ANT1 «Η Επιστροφή», πριν από περίπου τρία χρόνια. Σήμερα τον απολαμβάνουμε στην επιτυχημένη σειρά του Alpha, «Αγγελική». Εκεί υποδύεται τον Αποστόλη, ένα αυθεντικό και λαϊκό παιδί που ξέρει ακριβώς τι θέλει από τη ζωή του. Στην πραγματική ζωή όμως ποιος είναι στα αλήθεια ο Αλέξανδρος;

1. Γεννήθηκε στην Αθήνα και μεγάλωσε στην άνω Γλυφάδα.

2. Έχει ένα δίδυμο αδερφό, κάτι που ο ίδιος θεωρεί «μαγικό και εκνευριστικό ταυτόχρονα». Όπως εξηγεί και ο ίδιος «βλέπεις έναν άνθρωπο που σου μοιάζει τόσο πολύ, σκέφτεται όπως εσύ, κάνει ακριβώς τα ίδια που κάνεις και εσύ. Όπως είναι λογικό οι τσακωμοί ήταν αναπόφευκτοι όμως η αγάπη και η σύνδεση που έχω με τον αδερφό μου δεν νομίζω πως θα καταφέρω να τη νιώσω με οποιονδήποτε άλλον άνθρωπο».

3. Αυτό που θυμάται πιο έντονα από τα παιδιά του χρόνια είναι που ένα καλοκαίρι, ενώ ο ίδιος βρισκόταν στο εξοχικό τους και ο αδερφός του στο σπίτι, τον άκουσε να φωνάζει σαν να πονάει. Όταν τον πήραν τηλέφωνο έμαθαν ότι είχε σπάσει το πόδι του.

4. Στη δευτέρα γυμνασίου, ο καθηγητής των μαθηματικών τού είπε ότι πρέπει να ασχοληθεί με την υποκριτική. Άρχισε τότε να το ψάχνει περισσότερο και κατέληξε ότι όντως αυτό είναι που θέλει να κάνει.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑStatus Update: Μαριέλα Δουμπού, ηθοποιός12.09.2018

5. Οι γονείς του πάντα στήριζαν τις απόψεις και τις αποφάσεις του. Έτσι πήραν πολύ θερμά την απόφασή του να γίνει ηθοποιός και συνεχίζουν να τον στηρίζουν μέχρι και σήμερα.

6. Η πρώτη του δουλειά στην τηλεόραση ήταν στη σειρά του ΑΝΤ1, «Η Επιστροφή» πριν από περίπου τρία χρόνια, ενώ φέτος συμμετέχει στην επιτυχημένη δραματική σειρά του Alpha, «Αγγελική». Νιώθει πολύ τυχερός και χαρούμενος που έχει αυτές τις εμπειρίες.

7. Δεν τον τρομάζει η αναγνωρισιμότητα που έχει αποκτήσει εξαιτίας της προβολής του στην τηλεόραση. Στην αρχή του φαινόταν λίγο περίεργο να τον σταματούν στον δρόμο, να του μιλούν και να θέλουν να βγάλουν φωτογραφίες μαζί του, όμως αυτή η «αγάπη» τού δίνει δύναμη και τον κάνει χαρούμενο.

8. Στην σειρά «Αγγελική» υποδύεται τον Αποστόλη. Ο σκηνοθέτης Στέφανος Μπλάτσος τόν είχε δει στην «Επιστροφή», τού άρεσε και τότε ο ίδιος έλαβε ένα μήνυμα μέσω Instagram ώστε να πάει στο casting.

Μαζί με τη Μαριέλα Δουμπού στα γυρίσματα της σειράς «Αγγελική».

9. Εντοπίζει κοινά στοιχεία ανάμεσα στον ίδιο και στον χαρακτήρα του Αποστόλη, με ένα από αυτά να είναι η αγάπη που έχουν και οι δύο για την οικογένεια και τον αδερφό τους.

10. Το μεγαλύτερό του όνειρο είναι να καταφέρει κάποια στιγμή να ερμηνεύσει τον ρόλο του Άμλετ.

11. Όταν βρίσκει λίγο χρόνο για τον εαυτό του, τού αρέσει να κοιμάται, να βλέπει ταινίες και να… κοιμάται.

12. Θέλει όλα τα πράγματα στο σπίτι του να είναι ακριβώς εκεί που τα αφήνει. Με μία λέξη είναι ψυχαναγκαστικός.

13. Είναι άνθρωπος της τελευταίας στιγμής. Εάν έχει, για παράδειγμα, έχει ένα ραντεβού στις 17:00 θα ξεκινήσει από το σπίτι του στις 16:55. Αλλά ευτυχώς, τον αγαπούν οι φίλοι του.

14. Το τελευταίο διάστημα των αποκαλύψεων για τα φαινόμενα λεκτικής βίας, σωματικής κακοποίησης και σεξουαλικής παρενόχλησης στον χώρο του θεάτρου, παρατηρεί με θαυμασμό τους ανθρώπους που βγαίνουν και λένε για τα βιώματά τους, αλλά ταυτόχρονα παρακολουθεί με λύπη κάποιους συναδέλφους του, που λένε ότι έπεσαν από τα σύννεφα.

15. Αυτό που τού λείπει περισσότερο από την προ-covid εποχή είναι να απολαύσει έναν ωραίο καφέ με τους φίλους του, η ελεύθερη αναπνοή που δεν έχουμε τώρα λόγω μάσκας και οι αγκαλιές, ενώ η επόμενη μέρα εύχεται να τόν βρει όπως ακριβώς και οι προηγούμενες. Να μην λείπει κανείς από τους ανθρώπους που έχει γύρω του.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑStatus Update: Εριέττα Μανούρη, ηθοποιός12.09.2018

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Ο Αλέξανδρος Δαβιλάς πρωταγωνιστεί στη δραματική σειρά του Alpha, «Αγγελική», η οποία προβάλλεται Δευτέρα έως Πέμπτη, στις 22:00.

Περισσότερα από Πρόσωπα
VIMA_WEB3b