MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΤΡΙΤΗ
19
ΜΑΡΤΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΝΕΑ

Χρυσές Σφαίρες 2021: Οι προβλέψεις για τις καλύτερες ταινίες και ηθοποιούς με το βλέμμα στραμμένο στα Όσκαρ

Αυτές είναι οι προβλέψεις των ειδικών για τις υποψήφιες δραματικές και κωμικές ταινίες, αλλά και για τον Α’ Ανδρικό και Γυναικείο Ρόλο στις φετινές Χρυσές Σφαίρες, που μας δίνουν μια ιδέα για τα φαβορί των Όσκαρ.

Monopoli Team

Μετά από πολλές αναβολές λόγω του κορονοϊού, τον Ιούνιο ανακοινώθηκε ότι οι φετινές Χρυσές Σφαίρες θα πραγματοποιηθούν στις 28 Φεβρουαρίου 2021, και όχι τον Ιανουάριο, όπως ήταν προγραμματισμένο. Παράλληλα, η πανδημία επέβαλε μια σειρά από ενδιαφέρουσες τροποποιήσεις, που αλλάζουν για πρώτη φορά τον τρόπο που θα συμμετέχουν οι υποψήφιες ταινίες στα βραβεία.

Συγκεκριμένα, μεταξύ άλλων, αποφασίστηκε ότι μία ταινία δεν απαιτείται, για να ληφθεί υπόψη από την Ένωση Ανταποκριτών Ξένου Τύπου του Χόλιγουντ, να έχει οπωσδήποτε κυκλοφορήσει στις κινηματογραφικές αίθουσες. Αντιθέτως, για συμμετοχή στις Χρυσές Σφαίρες του 2021 θα εξεταστούν και ταινίες, οι οποίες, λόγω του κλεισίματος των κινηματογραφικών αιθουσών, κυκλοφόρησαν απ’ ευθείας σε συνδρομητικά κανάλια, υπηρεσίες streaming κ.α.

Έτσι, η 78η τελετή απονομής των Χρυσών Σφαιρών θα είναι σίγουρα πολύ ενδιαφέρουσα και διαφορετική από κάθε άλλη φορά. Αυτό σημαίνει, ότι και οι ταινίες που θα είναι υποψήφιες για τα μεγαλύτερα βραβεία θα είναι επίσης διαφορετικές. Οι πιο διάσημοι κριτικοί κινηματογράφου έχουν ήδη προβεί στις δικές τους προβλέψεις για τις υποψηφιότητες των βραβείων Καλύτερης Κωμικής Ταινίας και Καλύτερης Δραματικής Ταινίας, αλλά και για τις πιθανές υποψηφιότητες στα Βραβεία Α’ Ανδρικού και Γυναικείου Ρόλου. Περιττό να πούμε ότι όποιες ταινίες εξασφαλίσουν συμμετοχή στις Χρυσές Σφαίρες, θεωρούνται αυτομάτως φαβορί για τα Όσκαρ 2021.

Ας ρίξουμε λοιπόν μια ματιά στις προβλέψεις για τα πιο σημαντικά βραβεία της βραδιάς.

Προβλέψεις: Υποψηφιότητες για την Καλύτερη Δραματική Ταινία

Nomadland της Chloé Zhao

Υπόθεση: Όταν μία γυναίκα χάνει τα πάντα στη Μεγάλη Οικονομική Κρίση του 2008, ξεκινά ένα ταξίδι στην Αμερικανική Δύση, ζώντας ως μία σύγχρονη νομάς.
Πρωταγωνιστούν: Frances McDormand, David Strathairn, Linda May, Swankie, Bob Wells
Η ταινία έχει ήδη αποσπάσει μια σειρά από βραβεία, όπως τον Χρυσό Λέοντα στο Φεστιβάλ της Βενετίας, το Βραβείο Καλύτερης Ταινίας των Boston Society of Film Critics Awards και Chicago Film Critics Association και πολλά άλλα.

Η Δίκη των 7 του Aaron Sorkin (Netflix)

Υπόθεση: Η “Δίκη των 7” αφηγείται την πραγματική ιστορία 7 ανθρώπων που βρέθηκαν μπλεγμένοι σε μία δίκη με την κατηγορία της συνομωσίας και της πρόκλησης βίαιων επεισοδίων στο Εθνικό Συνέδριο των Δημοκρατικών το 1968, στο Σικάγο.
Πρωταγωνιστούν: Yahya Abdul-Mateen II, Sacha Baron Cohen, Joseph Gordon-Levitt, Michael Keaton, Frank Langella, John Carroll Lynch, Eddie Redmayne, Mark Rylance, Alex Sharp, Jeremy Strong

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΗ Δίκη των 7 του Σικάγου: Η αληθινή ιστορία πίσω από την νέα ταινία του Netflix12.09.2018

Mank του David Fincher (Netflix)

Υπόθεση: Βλέπουμε το Χόλιγουντ της δεκαετίας του ’30 μέσα από τα μάτια του διάσημου κριτικού και σεναριογράφου Herman J. Mankiewicz, καθώς προσπαθεί να τελειώσει το σενάριο του “Πολίτη Κέιν” για τον Όρσον Γουέλς, παλεύοντας παράλληλα με τον αλκοολισμό.
Πρωταγωνιστούν: Tom Burke, Lily Collins, Joseph Cross, Charles Dance, Monika Gossman, Ferdinand Kingsley, Jamie McShane, Tuppence Middleton, Toby Leonard Moore, Gary Oldman, Tom Pelphrey, Amanda Seyfried, Sam Troughton

Η θρυλική Ma Rainey του George C. Wolfe (Netflix)

Πρόκειται για την τελευταία κινηματογραφική ταινία του Τσάντγουικ Μπόζμαν, που έφυγε από τη ζωή τον Αύγουστο του 2020.
Υπόθεση: Η ένταση και η θερμοκρασία ανεβαίνουν σε ένα στούντιο του Σικάγο το 1927, όταν η εκρηκτική, ατρόμητη τραγουδίστρια των Blues, Μα Ρέινι, συναντά τη μπάντα της για ηχογράφηση.
Πρωταγωνιστούν: Viola Davis, Chadwick Boseman, Dusan Brown, Jonny Coyne, Colman Domingo, Taylour Paige, Michael Potts, Jeremy Shamos, Glynn Turman

The Father του Florian Zeller

Υπόθεση: Ένας ηλικιωμένος άντρας αρνείται κάθε βοήθεια από την κόρη του όσο γερνάει. Καθώς προσπαθεί να συνειδητοποιήσει τις νέες συνθήκες ζωής του, αρχίζει να αμφισβητεί τους αγαπημένους του, το ίδιο του το μυαλό, ακόμα και την πραγματικότητα στην οποία ζει.
Πρωταγωνιστούν: Olivia Colman, Mark Gatiss, Anthony Hopkins, Imogen Poots, Rufus Sewell, Olivia Williams

Προβλέψεις: Υποψηφιότητες για Καλύτερη Κωμική Ταινία/Μιούζικαλ

The Prom του Ryan Murphy (Netflix)

Υπόθεση: Μία ομάδα από ξεκαρδιστικούς αστέρες του θεάτρου καταφτάνουν σε μία μικρή συντηρητική πόλη της Ιντιάνα για να στηρίξουν μία κοπέλα που θέλει να πάρει το κορίτσι της στον χορό του λυκείου της.
Πρωταγωνιστούν: Meryl Streep, Jo Ellen Pellman, James Corden, Nicole Kidman, Ariana DeBose, Kerry Washington, Keegan-Michael Key, Andrew Rannells. Tracey Ullman

Borat Subsequent Moviefilm του Jason Woliner

Υπόθεση: Μία σάτιρα της Αμερικής του Τραμπ που ακολουθεί τον αγαπημένο μας Μπόρατ από το Καζακστάν που πηγαίνει στις ΗΠΑ, ώστε να παραδώσει ένα.. δώρο στον Αντιπρόεδρο Μάικ Πενς. Κατά τη διάρκεια του ταξιδιού του, όμως, όλα αλλάζουν, αφού η έφηβη κόρη του προκαλεί τις απόψεις του.
Πρωταγωνιστούν: Sacha Baron Cohen, Maria Bakalova

Palm Springs του Max Barbakow

Υπόθεση: Όταν ο ανέμελος Νάιλς και η διστακτική παράνυμφος Σάρα έχουν μία τυχαία συνάντηση σε έναν γάμο στο Palm Springs, τα πράγματα περιπλέκονται, αφού δεν μπορούν να ξεφύγουν από τον χώρο, τους εαυτούς τους και ο ένας από τον άλλον.
Πρωταγωνιστούν: Andy Samberg, Cristin Milioti, J.K. Simmons, Peter Gallagher, Meredith Hagner, Camila Mendes, Tyler Hoechlin

On the Rocks της Sofia Coppola

Υπόθεση: Μία νεαρή μητέρα προσπαθεί να ξαναχτίσει την σχέση της με τον πατέρα της μέσα από μία περιπέτεια στην Νέα Υόρκη.
Πρωταγωνιστούν: Rashida Jones, Bill Murray, Marlon Wayans, Jessica Henwick, Jenny Slate

Hamilton του Thomas Kail

Υπόθεση: Η πραγματική ιστορία ζωής ενός εκ των ιδρυτών της Αμερικής, του Αλεξάντερ Χάμιλτον. Πρόκειται για μία ζωντανή μαγνητοσκόπηση της παράστασης που προβλήθηκε στο Broadway, ενώ συμμετέχει και το καστ της πρωτότυπης παράστασης.
Πρωταγωνιστούν: Lin-Manuel Miranda, Leslie Odom, Jr., Phillipa Soo, Daveed Diigs, Renée Elise Goldsberry, Jonathan Groff, Christopher Jackson, Okieriete Onaodowan, Anthony Ramos, Jasmine Cephas Jones, Ariana DeBose

Προβλέψεις: Υποψηφιότητες για τη Χρυσή Σφαίρα Α’ Ανδρικού Ρόλου σε Δραματική/Κωμική Ταινία

Chadwick Boseman – Η Θρυλική Ma Rainey

Πρόκειται για την πρώτη υποψηφιότητα του Chadwick Boseman στις Χρυσές Σφαίρες. Αν αυτή τη φορά κερδίσει θα είναι το πρώτο σημαντικό βραβείο του ηθοποιού μετά τον θάνατό του τον Αύγουστο του 2020.

Anthony Hopkins – “The Father”

Ο θρυλικός Άντονι Χόπκινς έχει κερδίσει στην μακρόχρονη πορεία του ήδη 7 υποψηφιότητες στις Χρυσές Σφαίρες, καθώς και ένα τιμητικό βραβείο Cecil B. DeMille το 2006. Παρ’ όλ’ αυτά, δεν έχει κερδίσει ποτέ του Χρυσή Σφαίρα, ούτε καν για την “Σιωπή των Αμνών”, για το οποίο κέρδισε βραβείο Όσκαρ.

Delroy Lindo – “Da 5 Bloods”

Ο Lindo υποδύθηκε τον Paul στην συγκλονιστική ταινία του Spike Lee για το Netflix, “Da 5 Bloods” για πέντε βετεράνους στρατιώτες του πολέμου στο Βιετνάμ. Αυτή θα είναι η πρώτη του υποψηφιότητα στις Χρυσές Σφαίρες.

John David Washington – “Malcolm & Marie”

Ο γιος του Ντένζελ Γουάσινγκτον συμμετείχε ήδη σε μία πολύκροτη ταινία της χρονιάς, το “Tenet”. Φαίνεται, όμως, ότι την υποψηφιότητα στις Χρυσές  Σφαίρες θα την κερδίσει χάρη στο “Malcolm & Marie”, όπου υποδύεται έναν σκηνοθέτη του οποίου η σχέση κλονίζεται, καθώς περιμένει τις κριτικές για την νέα του ταινία

Dev Patel – “The Personal History of David Copperfield”

Φέτος, οι υποψηφιότητες για τον Α’ Ανδρικό Ρόλο σε Κωμική Ταινία είναι πιο δύσκολο να θεωρηθούν φαβορί για τα Όσκαρ, αφού οι ερμηνείες των ανδρών στις δραματικές ταινίες ήταν πιο δυνατές φέτος. Παρ’ όλ’ αυτά, ο Dev Patel ως  ο πρωταγωνιστής του κλασικού παραμυθιού του Τσαρλς Ντίκενς έδωσε μια καταπληκτική ερμηνεία.

Sacha Baron Cohen – “Borat Subsequent Moviefilm”

Από τη λίστα των κωμικών ηθοποιών που αξίζουν μία υποψηφιότητα στις φετινές Χρυσές Σφαίρες δεν θα μπορούσε να λείπει και ο Sacha Baron Cohen, ο οποίος προκάλεσε αντιδράσεις για ακόμη μια φορά με τον ρόλο του ως Μπόρατ. Πάντως, για την πρώτη ταινία του “Μπόρατ” είχε κερδίσει τη Χρυσή Σφαίρα Α’ Ανδρικού Ρόλου σε Κωμική Ταινία.

Andy Samberg – “Palm Springs”

Ο Άντι Σάμπεργκ είναι ακόμα ένας ηθοποιός που τράβηξε τα βλέμματα για την ερμηνεία του στο Palm Springs. Προς το παρόν η μόνη Χρυσή Σφαίρα που έχει κερδίσει είναι για τη συμμετοχή του στη σειρά του FOX “Brooklyn Nine-Nine”.

Προβλέψεις: Υποψηφιότητες για τη Χρυσή Σφαίρα Α’ Γυναικείου Ρόλου σε Δραματική/Κωμική Ταινία

Frances McDormand – “Nomadland”

Η Frances McDormand, που πρωταγωνιστεί ως μία σύγχρονη νομάς στο Nomadland, έχει ήδη κερδίσει μία Χρυσή Σφαίρα Α’ Γυναικείου Ρόλου για την ερμηνεία της στην ταινία “Οι Τρεις Πινακίδες Έξω από το Έμπινγκ, στο Μιζούρι”.

Vanessa Kirby – “Pieces of a Woman”

Σε μία από τις πιο πολυσυζητημένες ταινίες του Netflix για το 2021, τόσο για την συγκλονιστική ιστορία του, όσο για τις κατηγορίες κακοποίησης που ξέσπασαν γύρω από το όνομα του Shia LeBouf, η Βανέσα Κίρμπι υποδύεται μία γυναίκα που βιώνει μία τραγωδία, όταν η γέννα της πάει λάθος. Η Κίρμπι δεν έχει κερδίσει καμία υποψηφιότητα στις Χρυσές Σφαίρες.

Carey Mulligan – “Promising Young Woman”

Σε αυτή τη μαύρη κωμωδία-δράμα η Carey Mulligan συγκλονίζει ως η Cassie, μία γυναίκα που αποφασίζει να πάρει εκδίκηση για τον τραγικό βιασμό της καλύτερής της φίλης. Έχει κερδίσει άλλη μια υποψηφιότητα στις Χρυσές Σφαίρες το 2009 για το “Education”.

Zendaya – “Malcolm & Marie”

Δίπλα στον John David Washington έλαμψε και η Zendaya, η οποία υποδύεται την Marie, μια ηθοποιό που βλέπει την σχέση της με τον σκηνοθέτη Malcolm να κλονίζεται. Αυτή θα είναι η πρώτη υποψηφιότητα της ηθοποιού, που σάρωσε τα περσινά βραβεία Emmy για τον ρόλο της στο Euphoria.

Sophia Loren – “The Life Ahead”

Η Σοφία Λόρεν επέστρεψε φέτος στις οθόνες μας μέσα από το “Life Ahead” του Netflix, που σκηνοθέτησε ο γιός της. Έχοντας κερδίσει ήδη ένα βραβείο Cecil B. DeMille, αλλά και το “Henrietta Award” τέσσερις φορές, αυτή τη φορά θεωρείται φαβορί για τον ρόλο της ως η “κυρία Ρόζα” που παίρνει ένα ορφανό παιδί υπό την προστασία της.

Maria Bakalova – “Borat Subsequent Moviefilm”

Ένα από τα αστέρια που έλαμψαν στο σίκουελ του Μπόρατ ήταν η Μαρία Μπακάλοβα, η οποία παρά την ελάχιστη εμπειρία της στην υποκριτική, έπεισε ακόμα και τον δικηγόρο του Ντόναλντ Τραμπ -κάτι που φυσικά οδήγησε σε ένα μεγάλο σκάνδαλο.

Anya Taylor-Joy – “Emma.”

Η ηθοποιός που λατρέψαμε μέσα από το “Γκαμπί της Βασίλισσας” του Netflix πρωταγωνίστησε ως Emma Woodhouse, μία καλοπροαίρετη νεαρή κοπέλα που στην Αγγλία των 1800s μπλέκει τα ερωτικά με τις φιλίες της, στην ομώνυμη ταινία με τίτλο “Emma” και μάλιστα με μεγάλη επιτυχία.

Michelle Pfeiffer – “French Exit”

Η Michelle Pfeiffer έχει ήδη 7 υποψηφιότητες και μία νίκη στις Χρυσές Σφαίρες, αυτό όμως δεν σημαίνει ότι δεν θεωρείται και φέτος φαβορί για τον ρόλο της στο “French Exit”, όπου υποδύεται μία ηλικιωμένη κληρονόμο που μετακομίζει στο Παρίσι.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΑυτές είναι οι 10 καλύτερες ταινίες του 2020 σύμφωνα με το περιοδικό Time12.09.2018

Περισσότερα από Cine News
VIMA_WEB3b