MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
26
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΣΙΝΕΜΑ

Χρυσές Σφαίρες 2021: Aλλάζουν τα κριτήρια συμμετοχής, λόγω κορονοϊού

Η Ένωση Ανταποκριτών Ξένου Τύπου του Hollywood προχώρησε σε προσωρινή τροποποίηση του κανονισμού, όσον αφορά τα κριτήρια συμμετοχής των ταινιών στα βραβεία των Χρυσών Σφαιρών του 2021.

Χρυσές Σφαίρες 2021
Monopoli Team

Η Ένωση Ανταποκριτών Ξένου Τύπου του Hollywood, ύστερα από το επ’ αόριστον κλείσιμο των κινηματογραφικών αιθουσών εξ’ αιτίας της πανδημίας του κορονοϊού, προχώρησε στη λήψη προσωρινών μέτρων, τα οποία επανακαθορίζουν τους, μέχρι τώρα ισχύοντες, όρους και προϋποθέσεις επιλογής των ταινιών, για συμμετοχή στα κινηματογραφικά βραβεία των χρυσών σφαιρών του 2021.

Οι τροποποιήσεις, οι οποίες θα εφαρμοστούν για την περίοδο από τις 15 Μαρτίου έως τις 30 Απριλίου 2020, υπαγορεύουν ότι δεν απαιτείται, για να ληφθεί υπόψιν μια ταινία από την Ένωση Ανταποκριτών Ξένου Τύπου του Hollywood, να έχει οπωσδήποτε κυκλοφορήσει στις κινηματογραφικές αίθουσες. Αντιθέτως, για συμμετοχή στις χρυσές σφαίρες του 2021 θα εξεταστούν και ταινίες, οι οποίες, λόγω του κλεισίματος των κινηματογραφικών αιθουσών, κυκλοφόρησαν απ’ ευθείας σε συνδρομητικά κανάλια, υπηρεσίες streaming κ.α.

Χρυσές Σφαίρες 2021

Επιπλέον, για το συγκεκριμένο διάστημα, δεν θα θεωρηθεί ως κριτήριο επιλεξιμότητας μιας ταινίας η πραγματοποίηση επίσημης, ειδικής προβολής της για τα μέλη της Ένωσης Ανταποκριτών Ξένου Τύπου του Hollywood, με την προϋπόθεση, όμως, ότι οι προαναφερθέντες θα λάβουν ένα link ή ένα dvd, ώστε να την παρακολουθήσουν από το σπίτι, την ημερομηνία που ήταν προγραμματισμένη να γίνει η επίσημη, ειδική προβολή.

Η Ένωση Ανταποκριτών Ξένου Τύπου του Hollywood δήλωσε σε ανακοίνωσή της ότι οι συγκεκριμένες τροποποιήσεις μπορούν να αναθεωρηθούν ή να επεκταθούν, αν κριθεί σκόπιμο, ενώ εξετάζεται το ενδεχόμενο για προσωρινές αλλαγές και σε άλλους ισχύοντες κανονισμούς. Τέλος, αν και δεν έχει οριστεί, ακόμη, η ημερομηνία διεξαγωγής της 78ης τελετής απονομής των Χρυσών Σφαιρών, ωστόσο, η Tina Fey και η Amy Poehler συμφώνησαν να παρουσιάσουν ξανά τη λαμπερή βραδιά.

Περισσότερα από Cine News
VIMA_WEB3b