MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΤΡΙΤΗ
23
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΣΙΝΕΜΑ

Αυτές είναι οι 10 καλύτερες ταινίες του 2020 σύμφωνα με το περιοδικό Time

To περιοδικό Time έδωσε την δική του οπτική για την δεκάδα με τις καλύτερες ταινίες της χρονιάς.

Τhe Trial of the Chicago 7
Τhe Trial of the Chicago 7
author-image Φωτεινή Νικολίτσα

Παρά τις αντίξοες συνθήκες της φετινής χρονιάς που έπληξαν -μεταξύ άλλων και- την κινηματογραφική παραγωγή, το περιοδικό Time συγκέντρωσε τις 10 καλύτερες ταινίες του 2020. Ας δούμε, λοιπόν, ποιες περιλαμβάνει στην λίστα του και γιατί.

10. Bill and Ted Face the Music

Πρόκειται για την τρίτη σειρά του franchise με τις άλλες δύο να είναι το Bill & Ted’s Excellent Adventure (1989) και το Bill & Ted’s Bogus Journey (1991). Πρωταγωνιστές είναι και στα τρία οι Alex Winter και Keanu Reeves ως William “Bill” S. Preston Esq. και Theodore “Ted” Logan αντίστοιχα, δύο φίλοι που ακούν μέταλ και ταξιδεύουν στον χρόνο. Η νέα ταινία -την οποία περιμέναμε από το 2010-πήρε εξαιρετικές κριτικές και μιλά για το ταξίδι των ηρώων στο μέλλον προκειμένου να “κλέψουν” από τους εαυτούς τους το τραγούδι που θα σώσει τον κόσμο.

Bill and Ted Face the Music

Bill and Ted Face the Music

9. Miss Juneteeth

Πρόκειται για μια δραματική ταινία σε σενάριο και σκηνοθεσία της νεαρής Τσάννινγκ Γκοντφρέ Πέοπλς. Η Turquoise Jones είναι  ανύπαντρη μητέρα μιας έφηβης που προσπαθεί να την μεγαλώσει και να την βοηθήσε να στεφθεί Miss Juneteeth. Είναι ένας τίτλος που η ίδια κατείχε ως βασίλισσα ομορφιάς και είναι προς τιμήν της ημέρας απελευθέρωσης των σκλάβων στο Τέξας.

Miss Juneteeth

Miss Juneteeth

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ10 αγαπημένες ελληνικές σειρές της δεκαετίας του 2000 που…είχαμε ξεχάσει12.09.2018

8. Nomadland

Η κινηματογραφική απόδοση της Κλόη Ζάο στο βιβλίο Nomadland: Surviving America in the Twenty-First Century της Jessica Bruder που κέρδισε τον Χρυσό Λέοντα στο Φεστιβάλ Βενετίας. Με πρωταγωνίστρια την Φράνσις ΜακΝτόρμαντ, ξετυλίγεται η νέα ζωή μιας γυναίκας που χήρα και σε άθλια οικονομική κατάσταση, αποφασίζει να ενταχθεί σε νομάδες. Ένα συγκλονιστικό road trip της Αμερικής με ματιά στην ζωή των σύγχρονων νομάδων.

Nomadland

Nomadland

7. Wolfwalkers

O Tomm Moore και ο Ross Stewart δημιούργησαν μια animated περιπέτεια φαντασίας. Έχει να κάνει με μια κοπέλα που κατάγεται από την Βρετανία αλλά ζει στην Ιρλανδία κατά τη διάρκεια του 17ου αιώνα και έχει σκοπό να γίνει κυνηγός λύκων σαν τον πατέρα της. Οι δυο τους θα προσπαθήσουν να εξολοθρεύσουν την τελευταία αγέλη λύκων αλλά όλα θα ανατραπούν όταν η κοπέλα θα γίνει φίλη με μια κοπέλα που πιθανόν να μετατρέπεται σε λύκο…

Wolfwalkers

Wolfwalkers

6. Emma

Η Ότομ ντι Ουάιλντ σκηνοθετεί το ομώνυμο μυθιστόρημα της Τζέιν Όστεν για την νεαρή Emma στην Βρετανία του 1800. Πρωταγωνιστεί η Άνια Τέιλορ-Τζόι -γνωστή πια από την επιτυχία του Netflix “The Queen’s Gambit”– η οποία ανακατεύεται διαρκώς στις ερωτικές ζωές των φίλων της μέχρι να ανακαλύψει και η ίδια την αγάπη.

Emma

Emma

5. Lovers Rock

H ταινία αυτή είναι ένα ρομάντζο σκηνοθετημένο από τον Στηβ ΜακΚουήν βραβευμένο για την σκηνοθεσία του φιλμ “12 Χρόνια Σκλάβος”. Οι Micheal Ward και Amarah-Jae St. Aubyn παίζουν ένα ζευγάρι που γνωρίζεται σε ένα ρέγκε πάρτι σε σπίτι στην δεκαετία του 1980. Η ταινία ήταν μέρος της  σειράς Small Axe του BBC One ενώ είχε  κυκλοφορήσει και ως μεμονωμένη ταινία τον Σεπτέμβριο του 2020 στο 58ο New York Film Festival.

Lovers Rock

Lovers Rock

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΟι 10 καλύτερες ταινίες και σειρές που έρχονται στο Netflix τον Δεκέμβριο12.09.2018

4. American Utopia

Πριν γίνει ταινία ήταν μεγάλη επιτυχία στο Broadway ως μουσικοθεατρική παράσταση από τον Ντέιβιντ Μπερν, τραγουδιστή του συγκροτήματος Talking Heads. Την ταινία σκηνοθετεί ο Σπάικ Λι και ο Μπερν μαζί με 11 ακόμη μουσικούς μοιράζονται τραγούδια από το άλμπουμ του που κυκλοφόρησε το 2018 αλλά κι άλλες επιτυχίες. Η πρεμιέρα της ταινίας έγινε στο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Τορόντο.

American Utopia

American Utopia

3. Τhe Trial of the Chicago 7

Πρόκειται για ταινία σε σκηνοθεσία του Aaron Sorkin που κυκλοφόρησε στο Netflix. Ακολουθεί τα γεγονότα που συνέβησαν το 1968 με το Συνέδριο των Δημοκρατικών στο Σικάγο και τις αντιπολεμικές διαδηλώσεις για τον πόλεμο του Βιετνάμ. Η πόλη καιγόταν επί 5 μέρες καθώς μετά από την καταστολή των διαδηλώσεων που όρισε η κυβέρνηση του Τζόνσον μετατράπηκε σε εξέγερση. Η δίκη που ακολούθησε αφορούσε τους οργανωτές της διαδήλωσης και θεωρείται από τις πιο γνωστές δίκες στην ιστορία.

Τhe Trial of the Chicago 7

Τhe Trial of the Chicago 7

2. Collective

Είναι ρουμάνικο ντοκιμαντέρ υποψήφιο ως καλύτερη διεθνής ταινία μεγάλου μήκους για τα φετινά Όσκαρ. Σκηνοθέτης είναι ο Alexander Nanau και μιλά για τον αγώνα μιας ομάδας Ρουμάνων δημοσιογράφων οι οποίοι προσπαθούν να ξεσκεπάσουν ένα υγειονομικό σκάνδαλο, το οποίο φαίνεται πως έχει σχέση και με διαπλοκή κυβερνώντων.

Collective

Collective

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΑυτοί είναι οι 10 καλύτεροι ηθοποιοί του 21oυ αιώνα σύμφωνα με τους New York Times12.09.2018

1. First Cow

Η ταινία αναπαριστά την ιστορία δύο ανθρώπων που προσπαθούν να κυνηγήσουν το όνειρό τους κόντρα στην δυσκολία που προέρχεται από την οικονομική και κοινωνική τους τάξη. Πρόκειται για έναν μάγειρα κι έναν Κινέζο μετανάστη, οι οποίοι αποφασίζουν να φτιάξουν και να πουλήσουν ένα τηγανητό μπισκότο, το οποίο για να φτιαχτεί χρειάζεται γάλα. Το παράδοξο έρχεται όταν κλέβουν το γάλα από την μοναδική αγελάδα που υπάρχει στην περιοχή και ανήκει στον τοπικό άρχοντα…

First Cow

First Cow

Περισσότερα από Cine News
VIMA_WEB3b