MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
19
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΝΕΑ

Στον Θεόδωρο Τερζόπουλο για την παράσταση «Μάουζερ», το βραβείο κοινού «Zvezda Teatrala»

Το βραβείο κοινού «Zvezda Teatrala» (Αστέρι του Θεάτρου) απονεμήθηκε στον σκηνοθέτη Θεόδωρο Τερζόπουλο για την παράσταση «Μάουζερ» του Χάινερ Μύλλερ.

Monopoli Team

Το βραβείο κοινού «Zvezda Teatrala» («Αστέρι του Θεάτρου) στην κατηγορία «Καλύτερη Παράσταση Ξένου Σκηνοθέτη στη Ρωσία» απονεμήθηκε στον Θεόδωρο Τερζόπουλο για το «Μάουζερ» του Χάινερ Μύλλερ στο Θέατρο Αλεξαντρίνσκι, τη μεγάλη πρεμιέρα της περσινής Ρωσικής θεατρικής σεζόν.

«Μάουζερ» (φωτογραφία: Jonanna Weber)

Τα διεθνή θεατρικά βραβεία «Zvezda Teatrala» θεσπίστηκαν το 2008 από το θεατρικό περιοδικό Teatral και είναι τα μόνα ανεξάρτητα Ρωσικά θεατρικά βραβεία, καθώς βασίζονται αποκλειστικά στην ψηφοφορία του κοινού. Στη φετινή 13η διοργάνωση των βραβείων «Zvezda Teatrala» ψήφισαν θεατές από 80 χώρες.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΑπό τον Τσέχωφ ως τον Μπέκερ: 12 κλασικοί συγγραφείς μάς συστήνονται στο…Tinder12.09.2018

Η τελετή των βραβείων πραγματοποιήθηκε στο Θέατρο Βαχτάνγκοφ στη Μόσχα και μεταδόθηκε online. Το βραβείο αποτελείται από πολύτιμη φιγούρα πιερότου με ένα χρυσό αστέρι στα χέρια (έργο του γνωστού Ιταλού designer Fabrizio Smania) και χρυσό αστέρι-καρφίτσα με σκαλισμένο το όνομα του βραβευμένου.

Λόγω των μέτρων για την πανδημία ο Θεόδωρος Τερζόπουλος δεν παραβρέθηκε στην τελετή, αλλά ευχαρίστησε για τη βράβευση με ένα βιντεοσκοπημένο μήνυμα.

Μπορείτε να παρακολουθήσετε ολόκληρη την τελετή εδώ. Στο 43.45 λεπτό θα δείτε τη βράβευση του «Μάουζερ» και του Θεόδωρου Τερζόπουλου.

Περισσότερα από Θεατρικά Νέα
VIMA_WEB3b