MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΤΡΙΤΗ
23
ΙΟΥΝΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΘΕΑΤΡΟ

SNF Nostos 2026: Λίγα ακόμα εισιτήρια διαθέσιμα για τον Εχθρό του Λαού με τον Willem Dafoe

Προσθήκη ως αγαπημένη πηγή

Το SNF Nostos 2026 του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος παρουσιάζει τον Εχθρό του Λαού από το Theater of War Productions – Επιπλέον θέσεις θα διατεθούν στον χώρο της εκδήλωσης με σειρά προτεραιότητας.

Monopoli Team

Βρείτε περισσότερα άρθρα μας στα αποτελέσματα αναζητησης

Προσθήκη του monopoli.gr στην Google

Το SNF Nostos 2026 του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ) παρουσιάζει τον Εχθρό του Λαού από το Theater of War Productions. Με τους Willem Dafoe, Jason Isaacs, Brían F. O’Byrne και ένα διεθνές καστ καταξιωμένων ηθοποιών την Τετάρτη 24 Ιουνίου, 19:00-21:00.

Σύμφωνα με νέα ανακοίνωση του φεστιβάλ, επιπλέον θέσεις θα διατεθούν στον χώρο της εκδήλωσης με σειρά προτεραιότητας.

Λίγα λόγια για την παράσταση

Mπορεί να έχεις ξαναδεί την παράσταση Ο Εχθρός του Λαού του Χένρικ Ίψεν, αλλά σίγουρα δεν έχεις ξαναδεί το ανέβασμα που θα παρουσιάσει το SNF Nostos του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ) που φέτος πραγματοποιείται με αφορμή τα 30 χρόνια κοινωφελούς δράσης του ΙΣΝ. Στις 24 Ιουνίου, σε μια νέα συνεργασία του SNF Nostos με το Theater of War Productions, το έργο θα παρουσιαστεί εν είδει σκηνικής ανάγνωσης και συζήτησης με το κοινό, στην Αίθουσα Σταύρος Νιάρχος της Εθνικής Λυρικής Σκηνής (ΕΛΣ) στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΚΠΙΣΝ). Mε την ιδιαίτερη σκηνοθετική καθοδήγηση του Καλλιτεχνικού Διευθυντή του Theater of War Productions, Bryan Doerries, κορυφαίοι ηθοποιοί όπως οι Willem Dafoe (Spider-Man, Poor Things), Jason Isaacs (The White Lotus, Harry Potter), Brían F. O’Byrne (Conclave, Million Dollar Baby), Frankie Faison (Coming to America, The Wire), Rafika Chawishe (Dangerous Truth, Miss Violence), μαζί με την ποιήτρια Laurie Eustis και την ηθοποιό και Διευθύντρια Παραγωγής του Theater of War Productions, Marjolaine Goldsmith διαβάζουν αποσπάσματα από το θεατρικό έργο του Χένρικ Ίψεν, για να πυροδοτήσουν συζητήσεις με το κοινό σχετικά με τη δημόσια υγεία, την ελευθερία του Τύπου και την περιβαλλοντική δικαιοσύνη. Μετά την ολοκλήρωση της ανάγνωσης, θα ακολουθήσει συζήτηση με το κοινό*.

Την ίδια ημέρα, το SNF Nostos φέρνει στο επίκεντρο τις Τέχνες και τον Πολιτισμό. Από το πρωί, ένα πλούσιο πρόγραμμα συζητήσεων θα αναδείξει ζητήματα όπως ο ρόλος των μουσείων, των παραστατικών τεχνών και των δημόσιων χώρων στη διαμόρφωση μιας κοινωνίας που ενισχύει τη σύνδεση μεταξύ των ανθρώπων, με τη συμμετοχή διεθνώς αναγνωρισμένων φορέων, όπως το Lincoln Center for the Performing Arts, το The Public Theater της Νέας Υόρκης και το Μουσείο Μπενάκη. Παράλληλα, ο διακεκριμένος ιστορικός Mark Mazower θα συνομιλήσει με δημιουργούς από διαφορετικά πεδία για τη στιγμή κατά την οποία μια ιδέα μετατρέπεται σε καλλιτεχνικό έργο, ενώ ο διάσημος ηθοποιός Norman Reedus, γνωστός από τη σειρά The Walking Dead, θα μιλήσει για το μέλλον της παγκόσμιας αφήγησης. Θα συζητήσουμε επίσης για τη δημιουργική και πολιτιστική δύναμη της Αφρικής, αλλά και για το πώς μπορεί να ενισχυθεί μια ανθρωποκεντρική προσέγγιση στην επιστήμη μέσα από την ιστορική σύνδεση τέχνης και ιατρικής. Το κοινό θα έχει επίσης την ευκαιρία να επισκεφθεί τις εκθέσεις Αντικείμενα από το Μέλλον: Ηθικές Αντηχήσεις στην Ιατρική και Σήμα, Παρεμβολή της ARTWORKS, καθώς και να χαλαρώσει στο digital detox Καφενείο του Γιάννη όπου το βράδυ θα φιλοξενήσει μια ρεμπέτικη βραδιά.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΤο SNF Nostos επιστρέφει μεγαλύτερο από ποτέ: Τι φέρνει η φετινή, επετειακή διοργάνωση12.09.2018

Περισσότερα για το Theater of War

Το Theater of War Productions παρουσιάζει παραστάσεις σημαντικών θεατρικών έργων με έμφαση στο συναίσθημα και με τη συμμετοχή διακεκριμένων ηθοποιών, όπως οι Frances McDormand, Jeffrey Wright, Willem Dafoe, David Strathairn, Paul Giamatti, Lois Smith, Oscar Isaac, Damian Lewis, Jason Isaacs, Bill Murray και πολλοί άλλοι. Απευθύνεται σε κοινά που σχετίζονται άμεσα με τις θεματολογίες που παρουσιάζει, με στόχο την προαγωγή του διαλόγου για κάποια από τα πιο κρίσιμα και επίκαιρα ζητήματα δημόσιας υγείας και κοινωνικής δικαιοσύνης της εποχής μας. Οι παραστάσεις του θιάσου πραγματοποιούνται συχνά σε δομές φιλοξενίας αστέγων και σωφρονιστικές μονάδες, στρατιωτικές βάσεις και νοσοκομεία, εργατικές κατοικίες, εκκλησίες, δημόσια πάρκα και περιοχές που δρουν συμμορίες αλλά και σε πολιτιστικούς χώρους, όπως το BAM, το Lincoln Center, το DeBalie, το Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΚΠΙΣΝ), και τα Κόκκινα Σκαλοπάτια στην Times Square. Πρόκειται για παραστάσεις με ελεύθερη είσοδο, προσαρμοσμένες στις ανάγκες της εκάστοτε κοινότητας, οι οποίες προωθούν τον διάλογο με το κοινό για δύσκολα ζητήματα που συχνά προκαλούν συγκρούσεις. Για περισσότερες πληροφορίες, επισκέψου το theaterofwar.com

Βρείτε περισσότερα άρθρα μας στα αποτελέσματα αναζητησης

Προσθήκη του monopoli.gr στην Google
ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

SNF Nostos 2026 του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ), 21-28 Ιουνίου, Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΚΠΙΣΝ)
Είσοδος ελεύθερη
Για την παράσταση Ο Εχθρός του Λαού οι ηλεκτρονικές εγγραφές έχουν ολοκληρωθεί, αλλά επιπλέον θέσεις θα διατεθούν στον χώρο της εκδήλωσης. Κατά τη διάρκεια της ανάγνωσης θα προβάλλονται ελληνικοί υπέρτιτλοι. Για το τμήμα της εκδήλωσης, που αφορά τη συντονισμένη συζήτηση, θα παρέχεται ζωντανή διερμηνεία στα ελληνικά μέσω ακουστικών.

www.snfnostos.org

Προσθήκη του monopoli.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google
Περισσότερα από Θεατρικά Νέα
Σχετικά Θέματα
Θεατρικά Νέα
Εθνικό: «Η Γυναίκα της Ζάκυθος» σε σκηνοθεσία Μάνου Καρατζογιάννη σε καλοκαιρινή περιοδεία
Θεατρικά Νέα
Ο Ανδρέας Στάικος και η Εμμανουέλα Κοντογιώργου παραδίδουν μαθήματα προετοιμασίας για δραματικές σχολές
Θεατρικά Νέα
Μένγκελε, του Θανάση Τριαρίδη για δεύτερη χρονιά στο ΠΛΥΦΑ
Θεατρικά Νέα
Μανώλης Χιώτης: Φωτογραφίες από την εντυπωσιακή πρεμιέρα της παράστασης
Θεατρικά Νέα
Το Θέατρο Πρόβα αποχαιρετά τον ηθοποιό Σωτήρη Τσόγκα
Εκδηλώσεις
Το Αρχαίο Στάδιο Επιδαύρου «ανοίγει» τα μεσάνυχτα με δύο ξεχωριστές παραστάσεις
Θεατρικά Νέα
Πέθανε ο ηθοποιός Σωτήρης Τσόγκας
Θεατρικά Νέα
Θέατρο Πόρτα: Νέα σεζόν με Σαίξπηρ, «Κο Ζυλ» και «Ελίζα» – Early Bird στο θερινό ηλιοστάσιο
Θεατρικά Νέα
«Η Τελευταία Έξοδος – Ρίτα Χέιγουορθ» του Στίβεν Κινγκ για 2η χρονιά στο Θέατρο Άνεσις
Εκδηλώσεις
Φεστιβάλ Ρεματιάς 2026: Θέατρο, συναυλίες και αφιερώματα σε ένα πολυσυλλεκτικό πρόγραμμα
Θεατρικά Νέα
«Μήδεια»: Ανοίγει η προπώληση και για τις παραστάσεις του Σεπτεμβρίου στην Αθήνα
Θεατρικά Νέα
Ιστορική τιμή για την Judi Dench: Θέατρο του West End θα φέρει το όνομά της