MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
19
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ONLINE ΕΚΘΕΣΕΙΣ

Από το Βερολίνο έως τη Νέα Υόρκη: 10 γκαλερί μάς ανοίγουν διαδικτυακά τις πόρτες τους

Από το Βερολίνο έως τη Νέα Υόρκη… περιηγηθείτε διαδικτυακά σε μερικές από τις πιο ιδιαίτερες διαδικτυακές, εικαστικές εκθέσεις γκαλερί, αιθουσών τέχνης και συλλογικοτήτων του εξωτερικού.

Online
«Cadence», του Derek Fordjour από την έκθεση «Self must Die» στην γκαλερί Petzel της Νέας Υόρκης
Αριστούλα Ζαχαρίου

Σε εποχές αβεβαιότητας και φόβου, εποχές των οποίων τις τραγικές προεκτάσεις βιώνουν αρκετοί συνάνθρωποι γύρω μας, η τέχνη, για μια ακόμη φορά, έρχεται να φωτίσει, έστω και για λίγο, με τα ψήγματα της ομορφιάς και της αλήθειας της, την ζοφερή καθημερινότητά μας. Αν και η πανδημία μας έχει υποχρεώσει να κλειστούμε μέσα και, παράλληλα, έχει υποχρεώσει τους χώρους πολιτισμού να κλείσουν, προσωρινά, τις πόρτες τους στο κοινό, ωστόσο, με τη βοήθεια της τεχνολογίας, ένα από τα πολυτιμότερα αγαθά του ανθρώπινου πνεύματος, η τέχνη, έρχεται στα σπίτια μας… online.

Εμείς σας παρουσιάζουμε δέκα ιδιαίτερες διαδικτυακές εκθέσεις από γκαλερί, αίθουσες τέχνης και καλλιτεχνικές συλλογικότητες από όλο των κόσμο, τις οποίες μπορείτε να απολαύσετε από την οθόνη του σπιτιού σας.

«Louise Bourgeois: Self-Portrait» – Hauser & Wirth

Η γκαλερί μοντέρνας και σύγχρονης τέχνης Hauser & Wirth διοργανώνει την online έκθεση με τίτλο «Louise Bourgeois : Self-Portrait», αφιερωμένη στην Γαλλοαμερικανίδα εικαστικό Louise Bourgeois, μια από τις επιδραστικότερες καλλιτέχνιδες του 20ου αιώνα. Η έκθεση περιλαμβάνει εικόνες και βίντεο που αφορούν το έργο της εικαστικού με τίτλο «Self-Portrait» (2009), ένα ρολόι όπου κάθε αριθμός συνοδεύεται από «αυτοπροσωπογραφίες» της Bourgeois και του οποίου οι δείκτες δείχνουν την χρονολογία γέννησης της. Σκοπός της έκθεσης να παρουσιαστεί η «αυτοβιογραφική» μεταμόρφωση της καλλιτέχνιδος, η οποία, μέσα από τα σκίτσα της 70χρονής, σχεδόν, πορείας της, κατέγραφε και ξόρκιζε τις αναμνήσεις και τα συναισθήματά της.

Σε εξέλιξη | Διαθέσιμη όλο το 24ωρο
Δωρεάν
Δείτε την έκθεση εδώ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΦεστιβάλ Νέων Χορογράφων: 15 ώρες γεμάτες χορό, δωρεάν στο YouTube κανάλι του Ιδρύματος Ωνάση12.09.2018

«The Black Woman is God» – SOMArts Cultural Center

Ο καλλιτεχνικός οργανισμός SOMArts Cultural Center προσφέρει τη δυνατότητα online τρισδιάστατης περιήγησης στην ομαδική έκθεση «The Black Woman is God». Αφιερωμένη στο έργο μαύρων καλλιτέχνιδων, των οποίων η διεθνής επιρροή, μέσα από τις περίπλοκες δημιουργικές πρακτικές τους, συχνά παραβλέπεται εξαιτίας των ταξικών, φυλετικών και έμφυλων διακρίσεων με τις οποίες έρχονται αντιμέτωπες. Η έκθεση επαναδιεκδικεί χώρους από τους οποίους, ιστορικά, οι μαύρες καλλιτέχνιδες είχαν αποκλειστεί και επαναδιαμορφώνει το συλλογικό τραύμα μέσα από την επούλωση των πληγών, καθώς και τις παραδόσεις και πρακτικές της αφρικανικής διασποράς. Τα εκθέματα σχεδιάστηκαν ώστε να θυμίσουν την ουσιώδη συνεισφορά των μαύρων καλλιτέχνιδων για τη δημιουργία μιας πιο δίκαιης κοινωνίας και ενός ελπιδοφόρου μέλλοντος.

Σε εξέλιξη | Διαθέσιμη όλο το 24ωρο
Δωρεάν
Περιηγηθείτε στην έκθεση εδώ.

Kevin Francis Gray – Pace Gallery

Η γκαλερί μοντέρνας και σύγχρονης τέχνης Pace παρουσιάζει, έως τις 13 Φεβρουαρίου 2021, online έκθεση αφιερωμένη στο έργο του Ιρλανδό γλύπτη Kevin Francis Gray. Η νέα δουλειά του καλλιτέχνη επαναδιαπραγματεύεται τα όρια της γλυπτικής πρακτικής του σε νέα πεδία φυσικής και ψυχολογικής έκφρασης. Στον πυρήνα της δημιουργικότητας του βρίσκεται η εξερεύνηση των διασταυρώσεων της παραδοσιακής γλυπτικής με τον σύγχρονο τρόπο ζωής. Απορρίπτοντας το ιδεώδες της κλασικής ομορφιάς, ο Gray δουλεύει πάνω στην υφή των επιφανειών, με τέτοιο τρόπο ώστε να εμφυσήσει στα γλυπτά του ένα είδος ψυχολογικού ρεαλισμού. Στη συγκεκριμένη έκθεση ο γλύπτης τροποποιεί τις μέχρι τώρα τεχνικές του, εισάγοντας μια ποικιλία νέων υλικών στο έργο του και ισορροπώντας διαφορετικά χρώματα, υφές και σχήματα μέσα στην ίδια σύνθεση.

Έως 13 Φεβρουαρίου 2021 | Διαθέσιμη όλο το 24ωρο
Δωρεάν
Δείτε την έκθεση εδώ.

«Punk Mona Lisa» – Galerie Montmartre

Η παριζιάνικη γκαλερί Montmartre παρουσιάζει τη διαδικτυακή έκθεση του pop-street art καλλιτέχνη Jisbar, με τίτλο «Punk Mona Lisa». Στην έκθεση, η οποία δημιουργήθηκε με αφορμή την επέτειο πεντακοσίων χρόνων από τον θάνατο του Λεονάρντο ντα Βίντσι, το 2019, ο καλλιτέχνης πραγματεύεται διαφορετικές εκδοχές του εμβληματικότερου πίνακα στην ιστορία της ζωγραφικής, της «Μόνα Λίζα», σκιαγραφώντας το με πιο σύγχρονες πινελιές. Αυτή τη φορά ο Jisbar ανακατασκευάζει το έργο, με punk στυλ, καθώς η δικιά του «Μόνα Λίζα είναι παραβατική, επιθυμεί να υπερβεί τα όρια και να εμπνεύσει τους άλλους». Η Μόνα Λίζα του Jisbar παίρνει πολλά πρόσωπα, από την Φρίντα Κάλο έως τον Μάικλ Τζόρνταν, και επιθυμεί να ανυψωθεί, να αγγίξει το διαστημικό κενό, να γράψει ιστορία.

Σε εξέλιξη | Διαθέσιμη όλο το 24ωρό
Δωρεάν
Δείτε την έκθεση εδώ.

«Hope Against Hope» – Simon Lee Gallery

Η γκαλερί τέχνης Simon Lee παρουσιάζει, έως τις 16 Ιανουαρίου 2021, την online έκθεση του Αμερικανού καλλιτέχνη Jim Shaw, με τίτλο «Hope Against Hope». Το έργο του Shaw αιχμηρό και διεισδυτικό αποτελεί μια σατιρική σκιαγράφηση και ταυτόχρονα ένα κοινωνικοπολιτικό σχόλιο, δίνοντας ζωή, μέσα από εξωπραγματικές αφηγήσεις, σε ένα δυστοπικό, οικείο σύμπαν. Το «προκλητικό» παζλ του καλλιτέχνη προέρχεται από την εκτενέστατη συλλογή του με αποκόμματα περιοδικών και εφημερίδων, αφίσες, εκτυπώσεις, κόμικ και διαφημίσεις, ενώ, αποτελεί μια κριτική ματιά στον σύγχρονο αμερικάνικο τρόπο ζωής αλλά και στην ιστορική μνήμη. Τα έργα της έκθεσης, με το θεατρικό τους υπόβαθρο και τα «γλυτπικά» τους στοιχεία, αντικατοπτρίζουν μια εποχή πόλωσης σε όλα τα επίπεδα, συχνά μέσα από το «φλερτ» του καλλιτέχνη με τις αντιθέσεις.

Έως τις 16 Ιανουαρίου 2021 | Διαθέσιμη όλο το 24ωρο
Δωρεάν
Δείτε την έκθεση εδώ.

«Exfreundin» – Barbara Thumm

«Mulde», 2020

Η γκαλερί Barbara Thumm στο Βερολίνο προσφέρει τη δυνατότητα τρισδιάστατης, διαδικτυακής περιήγησης στην έκθεση ζωγραφικής του Martin Dammann, με τίτλο «Exfreundin», η οποία θα διαρκέσει έως τις 31 Δεκεμβρίου 2020. Πρόκειται, στην κυριολεξία, για την πιο προσωπική δουλειά του καλλιτέχνη, καθώς το θέμα περιστρέφεται γύρω από τις πρώην συντρόφους του. Στην προσπάθειά του να αποφύγει τα στερεότυπα, όσον αφορά και τα δύο φύλα, ο Dammann εξηγεί ότι «παρασύρθηκε από έναν στρόβιλο φόβου, αμφιβολιών και αμηχανίας». Φωτογραφικά στιγμιότυπα, ίχνη από γεγονότα και στιγμές του παρελθόντος, σε ένα κυνήγι αναμνήσεων όπου αυτό που πραγματικά συνέβη επισκιάζεται από αυτό που φανταζόμαστε ότι συνέβη.

Έως 31 Δεκεμβρίου 2020 | Διαθέσιμη όλο το 24ωρο
Δωρεάν
Περιηγηθείτε στην έκθεση από εδώ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΑπό τον Τσαρλς Ντίκενς έως τον Μαρκ Τουαίην: Περιηγηθείτε ψηφιακά στα σπίτια έξι σπουδαίων συγγραφέων12.09.2018

«Self must Die» – Petzel Gallery Online

Μέσω της πλατφόρμας Galleries Now έχουμε την ευκαιρία να περιηγηθούμε διαδικτυακά στην ατομική έκθεση του εικαστικού Derek Fordjour, με τίτλο «Self must Die», η οποία παρουσιάζεται έως τις 19 Δεκεμβρίου 2020, στην γκαλερί Petzel της Νέας Υόρκης. Μια δημιουργική απάντηση εκ μέρους του καλλιτέχνη στον συλλογικό φόβο γύρω από τον θάνατο, τον οποίο βιώνουμε στην καθημερινότητά μας, αλλά και στην αύξηση της ρατσιστικής βίας. Μέσα από τα έργα του ο καλλιτέχνης εξετάζει τις θεματικές γύρω από την έννοια του μαρτυρίου, την ελάχιστη απόσταση μεταξύ αυτονομίας και ελέγχου, το αναπόφευκτο του θανάτου, την ευαλωτότητα που κληρονομεί κάποιος, σε κοινωνικό επίπεδο, ζώντας σε ένα «μαύρο σώμα». Ένα προσωπικό και ένα πολιτισμικό μανιφέστο.

Έως 19 Δεκεμβρίου 2020 | Διαθέσιμη όλο το 24ωρο
Δωρεάν
Περιηγηθείτε στην έκθεση από εδώ.

«P. H. Emerson» – Michael Hoppen Gallery
Online

«Taking up the Eel-Net», 1886

Η γκαλερί Michael Hoppen παρουσιάζει, έως τις 31 Ιανουαρίου 2021, την online διαδραστική έκθεση φωτογραφίας με τίτλο «P. H. Emerson», αφιερωμένη στον πρωτοπόρο Άγγλο φωτογράφο P. H. Emerson (1856-1936), του οποίου τα έργα, εμπνευσμένα από τους Γάλλους νατουραλιστές, αιχμαλώτιζαν την καθημερινή ζωή και τα τοπία των αγροτικών κοινοτήτων της Ανατολικής Αγγλίας. Ο ίδιος απαθανάτιζε τον παραδοσιακό τρόπο ζωής, γοητευμένος από τα τοπία της υπαίθρου και τους αγροτικούς πληθυσμούς ως φύλακες και διαιωνιστές της αγροτικής «κληρονομιάς». Θεωρούσε ότι οποιαδήποτε μορφή τέχνης έπρεπε να παραμείνει πιστή στην κληρονομική της φύση, η οποία, στην περίπτωση της φωτογραφίας (σύμφωνα με τον ίδιο) ήταν η μηχανική ικανότητα να αναπαράγει εικόνες με μια μοναδικότητα στη λεπτομέρεια.

Έως τις 31 Ιανουαρίου 2021 | Διαθέσιμη όλο το 24ωρο
Δωρεάν
Δείτε την έκθεση εδώ.

«Black Dreams, Futures, & Mutual Support: Online» – Los Angeles LGBT Center Online

Το Los Angeles LGBT Center’s Advocate και η γκαλερί Gochis παρουσιάζουν, έως το τέλος του χρόνου, την διαδικτυακή έκθεση, «Black Dreams, Futures, & Mutual Support», με έργα 28 μαύρων και στην πλειονότητά τους queer καλλιτεχνών, τα οποία περιλαμβάνονται στο 2ο τεύχος του περιοδικού SKEW, της καλλιτεχνικής συλλογικότητας Level Ground. Τα έργα αποτελούν αντιπροσωπευτικό δείγμα, πειραματικής, ριζοσπαστικής, queer και οραματικής τέχνης, δημιουργημένα από φουτουριστές, «θεραπευτές», «θαυματοποιούς» και αντιμαχόμενους κάθε είδους διάκρισης και καταπίεσης.

Έως τις 31 Δεκεμβρίου 2020 | Διαθέσιμη όλο το 24ωρο
Δωρεάν
Δείτε την έκθεση εδώ.

«Rear Window» – White Cube Gallery
Online

Laurie Simmons, «The Boxes (Ardis Vinklers) Ballroom», 2005

Η γκαλερί σύγχρονης τέχνης White Cube διοργανώνει, έως τις 19 Ιανουαρίου 2021, ομαδική online έκθεση εμπνευσμένη από την αριστουργηματική ταινία του Άλφρεντ Χίτσκοκ, με τίτλο «Σιωπηλός Μάρτυς». Η έκθεση με τίτλο «Rear Window», η οποία περιλαμβάνει πίνακες ζωγραφικής, κατασκευές και φωτογραφίες, έχει ως κεντρικό θέμα τον τρόπο με τον οποίο ένας καλλιτέχνης χρησιμοποιεί κινηματογραφικές τεχνικές για την κατασκευή εικόνων και αφηγήσεων, φέρνοντας στην επιφάνεια την εσωτερικευμένη τάση μας να «κρυφοκοιτάξουμε», ενώ, παράλληλα, μας προτρέπει να εξερευνήσουμε την κεντρική ιδέα της ίδιας της ταινίας, το «βλέμμα».

Έως τις 19 Ιανουαρίου 2021 | Διαθέσιμη όλο το 24ωρο
Δωρεάν
Περιηγηθείτε στην έκθεση εδώ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΤο streaming στο θέατρο ήρθε για να μείνει12.09.2018

Περισσότερα από Εκδηλώσεις
VIMA_WEB3b