MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΤΡΙΤΗ
23
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΠΡΟΣΩΠΑ

Evangelia: 10 πράγματα που δεν ξέραμε για την ελληνικής καταγωγής τραγουδίστρια που βάζει “Fotiá” στη διεθνή pop σκηνή

Το next big thing της διεθνούς pop μουσικής είναι η Ελληνοαμερικανίδα Evangelia, που το καλοκαίρι έκανε όλο τον κόσμο να τραγουδά “Pame Pame” και τώρα επιστρέφει με το ολοκαίνουριο “Fotiá”

Η ελληνικής καταγωγής Evangelia
Η ελληνικής καταγωγής Evangelia
author-image Τατιάνα Γεωργακοπούλου

Το next big thing της διεθνούς pop μουσικής είναι ελληνικής καταγωγής και το όνομα αυτής, Evangelia! Ίσως την γνωρίζετε από το πρώτο της hit, με τίτλο “Pame Pame”, που μας έκανε να χορεύουμε όλο το καλοκαίρι και ξεπέρασε το 1 εκατομμύριο views μέσα σε λίγους μόλις μήνες ή ίσως από το ολοκαίνουριο single της με τίτλο “Fotiá”, ακόμα μια ευχάριστη έκπληξη από την τραγουδίστρια που συνδυάζει τόσο αρμονικά το ελληνικό στοιχείο με τον pop ήχο.

Εμάς η μουσική της μάς τράβηξε αμέσως την προσοχή, γιατί είναι κάτι τελείως διαφορετικό και φρέσκο για την ελληνική σκηνή, ενώ φυσικά δεν μπορούμε να μην χαρούμε που μέσα από τα τραγούδια της μοιράζεται την ελληνική κουλτούρα με όλον κόσμο.

Αυτά λοιπόν είναι 10 πράγματα που ίσως δεν γνωρίζατε για την ανερχόμενη τραγουδίστρια:

Τα παιδικά χρόνια και τα πρώτα βήματα

1.H Evangelia, που έχει πάρει το όνομα της από την Ελληνίδα γιαγιά της, είναι 27 χρονών. Μεγάλωσε στο New Jersey των ΗΠΑ, και έχει καταγωγή από την Κρήτη, όπου πέρασε και μεγάλο μέρος της ζωής της. “Πέρασα μεγάλο μέρος της παιδικής μου ηλικίας στην φάρμα της γιαγιάς μου στην Ελλάδα. Ήμουν περιτριγυρισμένη από τους όμορφους ήχους οργάνων, όπως η λύρα, το λαούτο, το μπουζούκι και άλλα” όπως λέει και η ίδια.

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

#tbt I spent a significant chunk of my childhood living on my Yiayia’s farm in Greece. I was surrounded by the beautiful sounds of instruments like the lyra, laouto, bouzouki, and more (I am attempting to play the lyra in the photo above). Some of my happiest memories involve Greek dancing with my friends and family to traditional music on the mountains until the sunrise. I am in the studio this month incorporating influences from my Mediterranean heritage in my music and pushing myself to be as honest and raw as possible. Working on this project is a really fun experiment and I can’t wait to share the results with the world ? In the meantime, swipe through to see pictures of me literally hanging out with my Yiayia’s goats aka my best friends ? ?? ? ? || #tbt #throwbackthursday singersongwriter #newsound #newmusic #greece #greekmusic #goatsrule #farmgirl

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη EVANGELÍA (@evangelia) στις

2. Επηρεασμένη από την γιαγιά της, από την πλευρά της μητέρας της, που σπούδασε εκπαιδευτικός στο Χάρβαρντ, αποφάσισε να γίνει δασκάλα.

3. Όταν απολύθηκε από την δουλειά της το 2018, αποφάσισε να κυνηγήσει το μεγάλο της όνειρο: την μουσική! “Αποφάσισα να το δω σαν ένα σημάδι από το σύμπαν και να δώσω μία πραγματική ευκαιρία στον εαυτό μου, να ακολουθήσω τα όνειρα μου” έχει πει η ίδια. Πράγματι δύο χρόνια αργότερα, μετράει ήδη δύο μεγάλα hit, καθώς και ένα συμβόλαιο με την Sony Music & Columbia Records!

Evangelia Διαφημιστικό πόστερ της Sony Music σε σιδηροδρομικό σταθμό στο Βερολίνο!

Διαφημιστικό πόστερ της Sony Music σε σιδηροδρομικό σταθμό στο Βερολίνο!

Οι δύο μεγάλες επιτυχίες: Pame Pame και Fotia

4. Το πρώτο τραγούδι της Evangelia που έγινε και μεγάλη επιτυχία είναι το “Pame Pame”, το οποίο ξεπέρασε το 1 εκατομμύριο views μέσα σε δύο περίπου μήνες από την κυκλοφορία του.

5. Το βίντεο κλιπ για το “Pame Pame” γυρίστηκε στην Κρήτη, τον τόπο καταγωγής της. “Είναι πολύ προσωπικό για εμένα. Ό,τι βλέπετε είναι μία τυπική μέρα στην Ελλάδα για εμένα -στην φάρμα της γιαγιάς μου, με τα πρόβατά μας, την ακτή, τους ανθρώπους” έχει πει η ίδια για το βίντεο κλιπ.

6. Μιας και το “Pame Pame” έχει αγαπηθεί πολύ στο εξωτερικό, στο “Pame Pame Global Dance Challenge”, άνθρωποι από όλο τον κόσμο χορεύουν στους ρυθμούς του τραγουδιού. Μπορείτε να δείτε το βίντεο παρακάτω:

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

People from around the world have been listening and dancing to Páme Páme all summer long— my heart is so full ?? ? Here’s to celebrating YOU! Thank you to @rob_bynes for choreographing and to all the incredible dancers who absolutely kill it in this video! ? ? ♥️ Choreography: @rob_bynes edited by: @_emersonharris_

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη EVANGELÍA (@evangelia) στις

7. Το δεύτερο τραγούδι της είναι το “Fotia”, που κυκλοφόρησε μόλις πριν δύο εβδομάδες -μας έχει όμως ήδη “κολλήσει”!

8. Τόσο το Pame Pame, όσο και το Fotia συνδυάζουν την ελληνική κουλτούρα με τον σύγχρονο pop ήχο -γι’ αυτό και μας αρέσουν τόσο πολύ! Η ίδια η Evangelia έχει πει για την μουσική της “Ενσωματώνω επιρροές από την μεσογειακή καταγωγή μου και είμαι τόσο περήφανη για την νέα μουσική μου: “μπλέκει” τις ελληνικές ρίζες μου με την αγάπη μου για την ποπ μουσική, είναι το αποτέλεσμα του να μεγαλώνεις σε δύο μέρη και να είσαι περήφανος να τα αποκαλείς και τα δύο σπίτι σου”.

Και… δύο fun facts

9. Με μία γρήγορη ματιά στον λογαριασμό της στο Instagram, είδαμε ότι στην Evangelia αρέσει πολύ το ποδόσφαιρο.

10. Δύο από τα αγαπημένα της τραγούδια είναι το «Ποτέ την Κυριακή» του Μάνου Χατζιδάκι και το «Amarillo» του J. Balvin, το οποίο μάλιστα αποκάλεσε το soundtrack της για το 2020. Έτσι, αποφάσισε να “παντρέψει” τα δύο αυτά τραγούδια -που ομολογουμένως δεν πιστεύαμε ποτέ ότι ταιριάζουν- σε ένα acoustic remix και το αποτέλεσμα είναι μαγευτικό.

Περισσότερα από Πρόσωπα
VIMA_WEB3b