ΣΥΝΤΑΓΗ
Κινόα από το blog food24_skg
Συνταγή για νόστιμη, δροσερή και υγιεινή σαλάτα!
Monopoli Team
04.07.2020
A
A
Υλικά για κινόα
- 280 γρ. νερό
- 150 γρ. τρίχρωμη κινόα
- 30 γρ. κρασί λευκό
- 10 γρ. ξύδι λευκό
- 1⁄2 κύβο λαχανικών
- Αλάτι
- Πιπέρι
- Βάζουμε όλα τα υλικά σε μια κατσαρόλα και αφήνουμε να βράσει σε μέτρια
φωτιά μέχρι να πιεί τα υγρά. - Όταν είναι έτοιμη αφαιρούμε και απλώνουνε σε ένα ταψάκι και αφήνουμε να
κρυώσει.
- 50 γρ. μουστάρδα
- 100 γρ. μέλι
- 4 γρ. αλάτι
- 300 γρ. ηλιέλαιο
- 100 γρ. ελαιόλαδο
- 1 πορτοκάλι ξύσμα και χυμό
- 1 λεμόνι ξύσμα και χυμό
- 1 lime ξύσμα και χυμό160 γρ. λευκό ξύδι βαλσάμικο
- Βάζουμε όλα τα υλικά σε μια κανάτα και χτυπάμε με μπίμερ μέχρι να δέσει.
Υλικά για την σαλάτα:
- Πράσινο μήλο σε κυβάκια
- Ροδάκινο σε κυβάκια
- Κόκκινη πιπεριά σε κυβάκια
- Πορτοκάλι φιλέτο
- Πίκλα καρότο
- Δυόσμο ψιλοκομμένο
- Ντοματίνια ροδέλα
- Βάζουμε σε ένα μπολ την ποσότητα τις κινόα που επιθυμούμε προσθέτουμε
τα υλικά για την σαλάτα μας και ανακατεύουμε. - Τέλος προσθέτουμε και το ντρέσινγκ ανακατεύουμε και σερβίρουμε όπως
επιθύμουμε.
ΤIP: Στολίζουμε από πάνω την σαλάτα μας όπως επιθυμούμε. Εμείς έχουμε προσθέσει ντοματίνια ροδέλα, πίκλα καρότο, πορτοκάλι φιλέτο και φύλλα δυόσμου.
Δείτε περισσότερες συνταγές του food blog εδώ.
A
A
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Βρες καθημερινά στο email σου τα πιο δημοφιλή θέματα του Monopoli.gr και ό,τι καλύτερο συμβαίνει στην πόλη!
ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ
NEWS FEED
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Νεκρή φύση σε χαντάκι: Στο Studio Μαυρομιχάλη, μια γυναικοκτονία γίνεται ο “καθρέφτης” της κοινωνίας μας
Δημιουργικές Κυριακές στο Μουσείο Τηλεπικοινωνιών Ομίλου ΟΤΕ με δωρεάν εκπαιδευτικά προγράμματα
Θέατρο Μεταξουργείο: Το μουσικό “Πατάρι” με τη Μαρία Κηλαηδόνη επιστρέφει για 2η χρονιά
Παγκόσμια Ημέρα Τούρκικου Καφέ – Κάθε γουλιά διηγείται μια ιστορία
Οι Godsmack για πρώτη φορά στην Ελλάδα – Το καλοκαίρι στο Θέατρο Λυκαβηττού
28ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Ολυμπίας για Παιδιά και Νέους: Η απονομή των βραβείων
Το Stages A/LIVE παρουσιάζει τους Last Drive στο Gagarin 205
Zappa at Aigli Complex: Νέα εποχή με το γαστρονομικό take over της Αίγλης Ζαππείου
Δάφνις Κόκκινος: Ό,τι επέλεγα στη ζωή μου, το έκανα εν αγνοία κινδύνου
Μια βραδιά με τον Πασκάλ Ραμπέρ στο ΚΘΒΕ – «Το τέλος του έρωτα» με τα μάτια ενός σπουδαίου συγγραφέα