ΣΥΝΤΑΓΗ
Γιουβαρλάκια με ντομάτα από τη Νικόλ Μαρίνου
Γιουβαρλάκια κόκκινα με σάλτσα ντομάτας στην καλοκαιρινή τους εκδοχή! Δείτε εδώ όλη τη συνταγή.

Monopoli Team
09.06.2020
A
A
Υλικά για τα γιουβαρλάκια
- 1 κιλό κιμά από μοσχάρι
- 1 αυγό
- 1 ξερό κρεμμύδι στο χοντρό τρίφτη
- 4 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα μόνο το λευκό μέρος
- 4 κουτ. σούπας ρύζι νυχάκι ή καρολίνα
- 3 κουτ. σούπας άνηθο ψιλοκομμένο
- 3 κουτ. σούπας μαϊντανό ψιλοκομμένο
- 4 πιπεριές Φλωρίνης τριμμένες στο χοντρό τρίφτη
- 1/2 φλ. ελαιόλαδο
- 1 κουτ. γλ. πάπρικα γλυκιά
- 1 κουτ. γλ. μπαχάρι σκόνη
- Αλάτι
- Πιπέρι
- 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 2 πιπεριές Φλωρίνης κομμένες σε μικρά καρέ
- 3 φλυτζ. φρέσκια ντομάτα τριμμένη στο χοντρό τρίφτη (χωρίς τα σπόρια)
- 2 φλυτζ. νερό ή ζωμό κότας
- 1/2 φλυτζ. ελαιόλαδο
- 1 κουτ. γλ. γεμάτο πάπρικα γλυκιά
- 1 κουτ. γλ. μπούκοβο γλυκό
- Αλάτι
- Πιπέρι
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΜανιταρόπιτα με λιαστές ντομάτες και καρύδια από το food blog Mrs Olivespoon12.09.2018
Εκτέλεση
- Βάζουμε όλα τα υλικά για τα γιουβαρλάκια σε ένα μπολ και πλάθουμε πολύ καλά. Αφήνουμε στο ψυγείο μέχρι να χρησιμοποιήσουμε τη ζύμη.
- Για τη σάλτσα: Τοποθετούμε μια κατσαρόλα και αφήνουμε να ζεσταθεί. Προσθέτουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι μαζί με την γλυκιά πάπρικα και το γλυκό μπούκοβο για 3 λεπτά. Στη συνέχεια ρίχνουμε και την πιπεριά Φλωρίνης και σοτάρουμε για άλλα 3 λεπτά. Προσθέτουμε τη φρέσκια ντομάτα με τον ζωμό κότας, αλάτι και λίγο πιπέρι και βράζουμε για 10 λεπτά σε δυνατή φωτιά.
- Στη συνέχεια πλάθουμε τα γιουβαρλάκια σε μικρές μπαλίτσες και τα ρίχνουμε μέσα στη σάλτσα ντομάτας.
- Χαμηλώνουμε τη φωτιά και αφήνουμε το φαγητό να σιγοβράσει για 45 λεπτά περίπου μέχρι να πυκνώνει η σάλτσα.
- Δοκιμάζουμε αν χρειάζεται αλάτι και πιπέρι και συμπληρώνουμε στο τέλος.
- Σερβίρουμε με ψιλοκομμένο μαϊντανό.
Δείτε περισσότερες συνταγές της Νικόλ Μαρίνου εδώ.
A
A
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Βρες καθημερινά στο email σου τα πιο δημοφιλή θέματα του Monopoli.gr και ό,τι καλύτερο συμβαίνει στην πόλη!
ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ
NEWS FEED
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Φεστιβάλ Ποίησης της Μεσογείου στην Αθήνα, με Λόρκα και Ελύτη
“Ο Γιώργος του Κέδρου”: Το βραβευμένο ντοκιμαντέρ για ελεύθερη προβολή online
Musical Theatre School: Η νέα εποχή στην εκπαίδευση του μιούζικαλ στην Ελλάδα
Γιώργος Κεβρεκίδης: Ο Έλληνας καλλιτέχνης προσκεκλημένος της Salt Research Instanbul
Ο Κύριος Βρομύλος στην Παιδική Σκηνή του Θεάτρου Τέχνης
Η Ήμερη του Φ. Ντοστογιέφσκι στο Θέατρο Σφενδόνη
«Ηλιοτρόπια στο Σκοτάδι και στο Φως»: Μια έκθεση για την επαναπρόσληψη των αισθήσεων στο Μουσείο Αγγελική Χατζημιχάλη
Η Ταράτσα του Φοίβου: Φινάλε τον Οκτώβριο με καλεσμένους – έκπληξη
COSMOTE TV: Νέα τηλεοπτική σεζόν με blockbusters, all-star cast σειρές και το πολυαναμενόμενο «Ριφιφί»
Ο θάνατος του Ιβάν Ιλίτς, με την Όλια Λαζαρίδου ξανά στην Οικία Ιλίτς