ΣΥΝΤΑΓΗ
Μανιταρόπιτα με λιαστές ντομάτες και καρύδια από το food blog Mrs Olivespoon
Προσθήκη ως αγαπημένη πηγήΤα μανιτάρια έχουν αποκτήσει φανατικό κοινό τα τελευταία χρόνια. Δοκιμάστε τα σε αυτή την εκδοχή της πίτας με το λεπτό χειροποίητο φύλλο με λιαστή ντομάτα για έξτρα νοστιμιά και καρύδια. Όσο για τα καρύδια, μην σας ακούγεται περίεργη αυτή η προσθήκη. Ταιριάζουν απόλυτα!
Μανιταρόπιτα με λιαστές ντομάτες και καρύδια
Monopoli Team
04.06.2020
A
A
Βρείτε περισσότερα άρθρα μας στα αποτελέσματα αναζητησης
Προσθήκη του monopoli.gr στην Google
Υλικά για ζύμη
- 160 ml χλιαρό νερό
- 50 ml ελαιόλαδο
- 260-280 γρ. αλεύρι γ.ο.χ
- 4 γρ.αλάτι
- 1 γρ.πιπέρι
- 600 γρ. μανιτάρια διάφορα
- 100 γρ. λιαστές ντομάτες
- 80 γρ. καρυδόψυχα
- 20 ml λευκό κρασί
- Αλάτι, Πιπέρι
- Θυμάρι
- Ελαιόλαδο
- Θα ετοιμάσουμε πρώτα τη γέμιση, έτσι ώστε όταν τη βάλουμε στη ζύμη μας να μην καίει και πανιάσει το φύλλο.
- Κόβουμε τα μανιτάρια σε χοντρά κομμάτια και τις λιαστές ντομάτες σε μακρόστενα κομμάτια. Σε ένα τηγάνι προσθέτουμε λίγο ελαιόλαδο και σοτάρουμε τα μανιτάρια. Σβήνουμε με το κρασί.
- Προσθέτουμε μέσα τις λιαστές ντομάτες και τα χοντροκομμένα καρύδια. Αλατοπιπερώνουμε και τέλος ρίχνουμε το θυμάρι. Σκεπάζουμε κι αφήνουμε στην άκρη.
- Σε ένα μπολ ανακατεύουμε όλα τα υλικά εκτός από το αλεύρι που το ενσωματώνουμε σταδιακά. Ζυμώνουμε μέχρι να έχουμε μια μαλακή κι εύπλαστη ζύμη που δεν κολλάει στα χέρια. Χωρίζουμε τη ζύμη σε 6 ίσα κομμάτια.
- Ανοίγουμε κάθε μπαλάκι σε αλευρωμένο πάγκο με ένα πλάστη. Αφού ανοίξουμε τα φύλλα τα τοποθετούμε στο ταψάκι μας λαδώνοντας τα ένα ένα. Απλώνουμε τη γέμιση και ακολουθούμε την ίδια διαδικασία με τα άλλα τρία φύλλα. Αλείφουμε με λίγο λαδάκι και χαράζουμε με ένα μαχαίρι.
- Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για 30-35 λεπτά μέχρι να πάρει ωραίο χρώμα. Σερβίρουμε με δροσερό γιαουρτάκι προαιρετικά.
Δείτε περισσότερες συνταγές του blog εδώ.
Βρείτε περισσότερα άρθρα μας στα αποτελέσματα αναζητησης
Προσθήκη του monopoli.gr στην GoogleA
A
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Βρες καθημερινά στο email σου τα πιο δημοφιλή θέματα του Monopoli.gr και ό,τι καλύτερο συμβαίνει στην πόλη!
ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ
Προσθήκη του monopoli.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google
NEWS FEED
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Η Angelika Dusk δίνει ραντεβού στη Γαλιάντρα, για ένα καλοκαιρινό live με ελεύθερη είσοδο
Η Chelsea Wolfe ξανά στην Αθήνα για μια συναυλία στο Floyd
Αυτό είναι το πλήρες πρόγραμμα του 16ου Athens Open Air Film Festival – Δωρεάν προβολές σε όλη την Αθήνα
Ο Μάριος Φραγκούλης ταξιδεύει με «Χέρια φτερά» σε Θεσσαλονίκη, Αθήνα, Κρήτη
Η Λυσιστράτη, σε σκηνοθεσία του Σταμάτη Κραουνάκη, για μια μοναδική παράσταση στον Λυκαβηττό
Όλα όσα πρέπει να ξέρεις για το Plastiras Lake Festival 2026
Seppuku. The Funeral of Mishima or the Pleasure of Dying, της Angélica Liddell στην Πειραιώς 260
Sleeping Fires: Ο Κουρό Τανίνο για πρώτη φορά στην Ελλάδα – Μια αισθητηριακή εμπειρία στην Πειραιώς 260
A radical Jew: Παγκόσμια πρεμιέρα για την περφόρμανς του Udi Aloni στην Αθήνα
Το Φεστιβάλ Κινηματογράφου Σαντορίνης επιστρέφει για 9η χρονιά