MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΣΑΒΒΑΤΟ
27
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
PET STORIES

Dogs’ Kingdom: Σκυλίσια ζωή & περιποίηση… βασιλική σε grooming salon

Ο Άρης Σαλαώρας, ιδιοκτήτης του Dogs’ Kingdom μιλά για τις υπηρεσίες, τις συνθήκες και -αν θέλετε- τη μόδα του grooming salon, του μέρους που κάνει τα σκυλάκια μας καθαρά, μυρωδάτα και ευτυχισμένα.

Μαριάννα Κουρκούνη | 29.05.2020

Όσοι έχουμε κατοικίδια ξέρουμε πως η περιποίηση του τετράποδου φίλου μας είναι ένα μεγάλο κομμάτι της καθημερινότητάς μας. Από το συχνό βούρτσισμα και χτένισμα έως το ξεκόμπιασμα και το μπανάκι του, κάθε φροντίδα είναι αναγκαία.

Όμως τι είδους υπηρεσίες προσφέρει ένα grooming salon για σκύλους; Τι προδιαγραφές υγιεινής πρέπει να τηρούν οι groomers; Που πρέπει να απευθυνθούμε για ένα τέλειο αποτέλεσμα και έναν ευτυχισμένο σκύλο; Ο ιδιοκτήτης του Dogs’ Kingdom και καθηγητής σχολής για groomers, Άρης Σαλαώρας, μοιράζεται μαζί μας τις γνώσεις του και τονίζει γιατί η περιποίηση του σκύλου μας από χέρι επαγγελματία κάνει τη διαφορά.

Πόσα χρόνια ασχολείστε επαγγελματικά με τον καλλωπισμό σκύλων;

Πρώτα απ’ όλα ασχολούμαι με τα σκυλάκια πάνω από 30 χρόνια, στην αρχή ως εκπαιδευτής θετικής εκπαίδευσης και ως εκτροφέας και στη συνέχεια ως groomer. Η σχολή λειτουργεί κοντά στα τέσσερα χρόνια με μεγάλη επιτυχία και έχει βγάλει πάνω από εξήντα πετυχημένους επαγγελματίες groomers. Κάποιοι δουλεύουν σε μαγαζιά και άλλοι έχουν δικό τους σαλόνι ομορφιάς και αυτό είναι η μεγαλύτερη χαρά για μένα! Έτσι έχω πολλούς φίλους αγαπημένους και συνεχίζω…

Ποιες υπηρεσίες καλλωπισμού προσφέρει το Dogs Kingdom;

Το spa που προσφέρουμε περιλαμβάνει περιποίηση με αιθέρια έλαια και ειδικά προϊόντα και είναι πραγματικά μια μεγάλη απόλαυση. Γίνεται σε μια τεράστια ειδική μπανιέρα με χειροποίητα πλακάκια και προδιαγραφές ασφαλείας, με φιλτραρισμένο νερό που τροφοδοτεί οξυγόνο. Ταυτόχρονα, την ώρα του μπάνιου γίνεται και μασάζ για να χαλαρώσει το σκυλάκι, να απομακρύνουμε κάθε ακαθαρσία και να εντοπίσουμε τυχόν εξωπαράσιτα στο σώμα του. Η συνέχεια έχει στέγνωμα και χτένισμα.

Όλα τα σαμπουάν που βάζουμε είναι φυτικά και υποαλλεργικά, ενώ αν το χρειάζεται η τρίχα χρησιμοποιούμε και μαλακτική. Για ακόμα πιο τέλειο αποτέλεσμα, αν το επιλέξει ο ιδιοκτήτης απλώνουμε στο τέλος και λάδι αργκάν στο τρίχωμα του σκύλου ή ακόμα και καθαρό μετάξι σε υγρή μορφή. Έχουμε 15 διαφορετικά αρώματα και άλλα 12 καταπληκτικά προϊόντα για να διαλέξετε αυτό που προτιμάτε. Τα προϊόντα μας μένουν πάνω στην τρίχα του τετράποδου φίλου σας και για έναν μήνα τουλάχιστον θα είναι καθαρός και μυρωδάτος.

Σας προσκαλούμε όλους να δείτε αναλυτικά όλες τις υπηρεσίες του Dogs’ Kingdom, να έρθετε να δοκιμάσετε μια απίστευτη εμπειρία και να δείτε το μικρό σας κουκλί ευτυχισμένο!

Τι προδιαγραφές ακολουθείτε για την ασφάλεια και την υγιεινή των τετράποδων πελατών;

Εάν κάποιο σκυλάκι έχει ψύλλους, επιλέγουμε να μην το περιποιηθούμε γιατί οι ψύλλοι θα μείνουν στον χώρο μας και θα πάνε στο επόμενο σκυλάκι, που θα μπορούσε να είναι το δικό σας. Κάθε σκυλάκι έχει τη δική του ειδική πετσέτα με μικροΐνες. Μετά από κάθε χρήση η πετσετούλα μπαίνει στο πλυντήριο, ύστερα στο στεγνωτήριο και στο τέλος απολυμαίνεται για να χρησιμοποιηθεί στο επόμενο σκυλάκι.

Όλα τα εργαλεία που χρησιμοποιούμε απολυμαίνονται μετά από κάθε χρήση σε ειδικό κλίβανο και με ειδικό υγρό. Με αυτόν τον τρόπο δεν θα έχουμε ποτέ πρόβλημα μεταφοράς δερματολογικών προβλημάτων από το ένα σκυλάκι στο άλλο. Επιπλέον, κάθε εβδομάδα όλος ο χώρος μας απολυμαίνεται από ειδικό συνεργείο!

Από τη στιγμή που κάποιος μπορεί να κάνει τον σκύλο του μπάνιο στο σπίτι, γιατί αξίζει να κλείσει ραντεβού με επαγγελματία groomer;

Σίγουρα οποιοσδήποτε μπορεί να κάνει ένα μπάνιο το σκυλάκι του στο σπίτι. Όμως το αποτέλεσμα δεν θα έχει καμία σχέση με έναν καλλωπισμό που προσφέρεται σε επαγγελματικό χώρο από έναν ειδικό.

Ας ξεκινήσουμε πρώτα από το σπίτι. Το σκυλάκι χρειάζεται τουλάχιστον δύο χέρια μπάνιο και ίσως μαλακτική κρέμα. Για να γίνει όλο αυτό σωστά, η διαδικασία είναι απαιτητική σωματικά για τον ιδιοκτήτη. Σε εμάς το μπάνιο είναι τρία χεράκια: πρώτο χέρι με ένα ειδικό προϊόν που ετοιμάζει την τρίχα για τη μαλακτική, ύστερα το σαμπουάν και τέλος η μαλακτική που δεν την ξεβγάζουμε, για να είναι η τρίχα απίθανη. Θυμίζω πως τα προϊόντα μας είναι φυτικά, υποαλλεργικά και δεν αφήνουν κανένα πρόβλημα ή παρενέργεια στο σκυλάκι μας, ενώ το νεράκι είναι φιλτραρισμένο.

Επίσης τα σεσουάρ μας είναι επαγγελματικά και πολύ δυνατά. Έτσι, εκτός από το ότι στεγνώνει κάθε σκυλάκι πολύ γρήγορα, αφαιρεί και τη νεκρή τρίχα, κάτι που δεν κάνει το σπιτικό σεσουάρ. Ως ένα ακόμα πρόβλημα πρέπει να αναφέρω και την τρίχα που θα γεμίσει το σπίτι σας όλη τη διαδικασία του μπάνιου και του στεγνώματος.

Σε τι διαφέρει η περιποίηση που προσφέρουν τα pet shops και τα κτηνιατρεία με τις υπηρεσίες των grooming salons;

Γενικά δεν θα πρότεινα σε κάποιον να απευθυνθεί για περιποίηση σε ένα pet shop ή σε κτηνιατρείο. Εκεί είναι πιθανότερο να εργάζονται καινούργιοι κομμωτές που δεν έχουν γνώσεις και μαθαίνουν τη δουλειά κάνοντας πρακτική πάνω στα σκυλάκια. Συνήθως τα ξυρίζουν ή τα καίνε με τα κοπτικά που θερμαίνονται. Μπορεί ακόμα να μην φερθούν σωστά και έτσι τα σκυλάκια να έχουν μια άσχημη εμπειρία για μια ζωή! Όπως και να ‘χει, το κομμωτήριο είναι η πιο σωστή λύση.

Αυτό που θα συμβούλευα κάθε ιδιοκτήτη είναι να ρωτάει πρώτα αν το κομμωτήριο έχει κλίβανο και αποστειρωτή με UV για τα εργαλεία. Επίσης συνιστώ να βλέπουν πάντα τον πρώτο καλλωπισμό. Έτσι μπορούν να βλέπουν και το σκυλάκι τους στο τέλος αν είναι χαρούμενο ή όχι. Τέλος, ποτέ μα ποτέ να μην δεχτούν να γίνει νάρκωση στο κατοικίδιό τους για τον καλλωπισμό. Κάτι τέτοιο απαγορεύεται! Η νάρκωση γίνεται μόνο από κτηνίατρο και με δική του ευθύνη, ποτέ δική μας.

Ποια σκυλάκια έχουν περισσότερο ανάγκη τον καλλωπισμό;

Όλα τα σκυλάκια με μεσαία ή μακριά τρίχα έχουν ανάγκη συχνής περιποίησης.

Κάθε πότε είναι καλό να γίνεται μια επαγγελματική περιποίηση και από τι εξαρτάται η συχνότητά της;

Όσο αφορά το μπάνιο, αυτό έχει να κάνει με το πόσο πολύ λερώνεται το σκυλάκι μας, από τη φυλή και το μήκος της τρίχας. Πάντως όχι πάνω από έναν μήνα. Αν έχουμε ένα καλό σαμπουάν, μπορούμε να κάνουμε το σκυλάκι μας μπάνιο όσο συχνά θέλουμε.

Στην περίπτωση του κουρέματος, αυτό εξαρτάται πάλι από τη φυλή. Ο γενικός κανόνας πάντως θέλει τον καλλωπισμό να γίνεται κάθε δύο μήνες. Κάτι τέτοιο μπορεί να λειτουργήσει και αποτρεπτικά για άλλα προβλήματα όπως π.χ. τα άγανα. Στο ενδιάμεσο πάντως πρέπει και ο ιδιοκτήτης να χτενίζει τον σκύλο του τακτικά.

Ποιο είναι το πιο περίεργο πράγμα που σας έχουν ζητήσει στη δουλειά;

Αυτή είναι μια καλή ερώτηση αυτή… Ίσως το να κουρέψω ένα γερμανικό ποιμενικό που το είχε κουρέψει άτσαλα προηγουμένως και ματώσει με το ψαλίδι ο ιδιοκτήτης του. Το συγκεκριμένο σκυλί έπρεπε να το κουρέψουμε όλο, κάτι που δεν μου άρεσε να κάνω όμως δεν είχα επιλογή. Μια άλλη φορά κάναμε κάποια πολύ ειδικά κουρέματα με οικολογική και bio βαφή ειδική για σκυλάκια.

Σας έχουν ζητήσει να κάνετε grooming σε άλλα κατοικίδια, όπως π.χ. σε ένα γατάκι;

Φυσικά και μας έχουν ζητήσει και έχουμε όντως περιποιηθεί γατάκια, χάμστερ ακόμα και κουνελάκια. Μια φορά κιόλας έτυχε να περιποιηθούμε και ένα πρόβατο, που το είχαν ως κατοικίδιο!

Τα τελευταία χρόνια παρατηρούμε να έχουν ανοίξει πολλά καινούργια grooming salons σε όλες τις γειτονιές της Αθήνας. Πώς εξηγείτε αυτήν την αύξηση;

Αυτό είναι αλήθεια. Όμως πολλά από αυτά κλείνουν γιατί η δουλειά δεν είναι εύκολη. Θέλει πολλά και σωστά εργαλεία και πολύ γνώση. Είναι βαριά δουλειά και όχι πάντα καθαρή, ενώ η πολλή τρίχα μπορεί να δημιουργήσει πρόβλημα στο αναπνευστικό και στα μάτια.

Η ζήτηση είναι μεγάλη γιατί υπάρχουν πολλά, μα πάρα πολλά σκυλάκια. Τα τσιπαρισμένα σκυλάκια είναι πάνω από 500.000 και όλα τους θέλουν καλλωπισμό. Ο χώρος μας έχει μέλλον και δεν υπάρχει λόγος να ανοίγει ο ένας δίπλα στον άλλον. Λίγος σεβασμός δεν βλάπτει. Πρώτα πρέπει να κάνουμε μια έρευνα αγοράς και μετά αποφασίζουμε που θα ανοίξουμε το κατάστημά μας.

Τι περιλαμβάνει η φοίτηση στην σχολή για groomers του Dogs’ Kingdom;

Για τους φίλους που θέλουν να κάνουν την αγάπη τους για τα σκυλάκια επάγγελμα, έχουμε την πρότυπο σχολή εκπαίδευσης κομμωτικής για σκυλάκια για επαγγελματίες κομμωτές-τριες. Τα μαθήματα διαρκούν από έναν έως τέσσερις μήνες και το μεγαλύτερο μέρος τους είναι πρακτική και όχι θεωρία. Τα μαθήματα γίνονται ατομικά, με 1-2 μαθητές το πολύ στην αίθουσα, και ζωντανά, όχι μέσω βίντεο.

Αν αγαπάτε πραγματικά τα ζώα και θέλετε να συνδυάσετε την αγάπη σας με ένα επάγγελμα που μπορεί να σας δώσει υψηλές αποδοχές, τότε η λύση είναι το Dogs’ Kingdom. Περισσότερα για τη σχολή μας μπορείτε να δείτε εδώ.

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Dogs’ Kingdom

Καυκάσου 176, Άνω Κυψέλη, Αθήνα

210 8627678 – 6938 636 667, [email protected]

Μάθετε περισσότερα για το grooming salon και τη σχολή του Dogs’ Kingdom εδώ .

Ακολουθήστε το Dogs’ Kingdom σε facebook, instagram & youtube.

Περισσότερα από Ιστορίες
VIMA_WEB3b