ΣΥΝΤΑΓΗ
Κολοκυθοκεφτέδες light στο φούρνο από το food blog Greek Cooking by Katerina
Οι αγαπημένοι μας κολοκυθοκεφτέδες στην πιο ελαφριά εκδοχή τους!

Monopoli Team
18.05.2020
A
A
Υλικά
- 2-3 μέτρια κολοκυθάκια
- 150 γρ. ανθότυρο
- 2-3 κουταλιές της σούπας κεφαλοτύρι τριμμένο
- 2 φρέσκα κρεμμυδάκια σε ροδέλες
- 1 τριμμένη μεγάλη ντομάτα
- 4-5 κουταλιές τριμμένη φρυγανιά
- 1 αυγό
- 1 χούφτα φρέσκο άνηθο
- 1 χούφτα μαϊντανό
- 1 κουταλιού του γλυκού ξερό δυόσμο
- ελαιόλαδο
- αλάτι και πιπέρι
- Τρίβουμε τα κολοκύθια στο χοντρό του τρίφτη και τα στραγγίζουμε.
- Σε ένα μεγάλο μπολ αναμιγνύουμε τα κολοκύθια, τη ντομάτα, τα μυρωδικά, τα τυριά, το αυγό, ρίχνουμε
λίγο ελαιόλαδο (2-3 κουταλιές της σούπας) και ανακατεύουμε. - Προσθέτουμε λίγο-λίγο το αλεύρι να δέσει το μείγμα.
- Προσθέτουμε και 2-3 κουταλιές φρυγανιά για μεγαλύτερη τραγανότητα και απορρόφηση των υγρών.
- Πλάθουμε τους κεφτέδες.
- Ψήνουμε σε αντικολλητικό χαρτί στο φούρνο στους 200-220°C στον αέρα για 20-25 λεπτά.
Δείτε περισσότερες συνταγές του blog εδώ.
A
A
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Βρες καθημερινά στο email σου τα πιο δημοφιλή θέματα του Monopoli.gr και ό,τι καλύτερο συμβαίνει στην πόλη!
ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ
NEWS FEED
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Athens Baroque Festival: Το πάθος του μπαρόκ ζωντανεύει στην Αθήνα
Μια βραδιά με τον Πάνο Βλάχο στη σκιά των Βράχων – και το καλοκαίρι κράτησε λίγο ακόμη
Ιδιοπαθής Πνευμονική Ίνωση: Τα συμπτώματα, η διάγνωση και οι εξελίξεις στη θεραπεία
Πρεμιέρες: Ισπανική επέλαση στις αίθουσες
Φεστιβάλ Ποίησης της Μεσογείου στην Αθήνα, με Λόρκα και Ελύτη
“Ο Γιώργος του Κέδρου”: Το βραβευμένο ντοκιμαντέρ για ελεύθερη προβολή online
Musical Theatre School: Η νέα εποχή στην εκπαίδευση του μιούζικαλ στην Ελλάδα
Γιώργος Κεβρεκίδης: Ο Έλληνας καλλιτέχνης προσκεκλημένος της Salt Research Instanbul
Ο Κύριος Βρομύλος στην Παιδική Σκηνή του Θεάτρου Τέχνης
Η Ήμερη του Φ. Ντοστογιέφσκι στο Θέατρο Σφενδόνη