MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΕΜΠΤΗ
25
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΣΥΝΤΑΓΗ

Στην κουζίνα με τα παιδιά #23: Πουτίγκα καρύδας

Αυτό τον καιρό που όλοι μας βρισκόμαστε στο σπίτι ψάχνουμε τρόπους να απασχολήσουμε δημιουργικά τα παιδιά. Η εμπλοκή τους στην κουζίνα είναι πάντα διασκεδαστική! Σε κάθε συνταγή μπορούμε να τους αναθέτουμε μια εργασία ανάλογα με την ηλικία και τις δεξιότητές τους.

Πουτίγκα καρύδας
Πουτίγκα καρύδας
Monopoli Team

Σήμερα, που οι αγαπημένες όλων φράουλες έχουν έρθει πια στην εποχή τους, ετοιμάζουμε μαζί με τα παιδιά το πιο δροσερό, ανοιξιάτικο, υγιεινό και δυναμωτικό πρωινό και ετοιμαζόμαστε να το απολαύσουμε! Το αποτέλεσμα είναι λαχταριστό. Μία πρωτότυπη, κρεμώδης, δίχρωμη πουτίγκα καρύδας με βρώμη και σπόρους chia, πανεύκολη στην παρασκευή. Μια βόμβα θρεπτικών συστατικών με λίγες θερμίδες, πηγή αυξημένης ενέργειας με υψηλή διατροφική αξία που ακολουθεί τα σύγχρονα trends υγιεινής διατροφής.

Ιδανικό για:
  • Πρωινό ενέργειας
  • Υγιεινό snack για κάθε ώρα που θα θελήσουμε κάτι γλυκό
  • Ελαφρύ επιδόρπιο
  • Vegan νηστεία

Η δουλειά του μικρού chef!

Αναθέτουμε στο παιδί να βοηθήσει στη συλλογή, στο μέτρημα, στο τεμάχισμα, στο ανακάτεμα όλων των υλικών, στο στήσιμο και στη διακόσμηση του πιάτου. Σε όποιο στάδιο της διαδικασίας επιθυμεί να εμπλακεί το παιδί, κρίνουμε πάντα αν το επιτρέπουν η ηλικία και οι δεξιότητές του.

Υλικά:
  • 200 γρ. επιδόρπιο γιαουρτιού καρύδας
  • 2 κ.σ. σπόροι chia
  • 1 κ.σ. νιφάδες βρώμης
  • 1 κ.γ. σκόνη άγλυκου κακάο
  • 1 κ.γ. σιρόπι αγαύης
  • 4 φράουλες
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΣτην κουζίνα με τα παιδιά #4: Ριζότο λαχανικών12.09.2018

Εκτέλεση:
  1. Ξεκινάμε με τη σοκολατένια στρώση-βάση, σε 50 γρ. από το επιδόρπιο γιαουρτιού καρύδας, αναμειγνύουμε τη βρώμη, τη σκόνη άγλυκου κακάο και το σιρόπι αγαύης μέχρι να γίνουν μία μάζα.
  2. Στρώνουμε στο ποτήρι ή στο βαζάκι της αρεσκείας μας.
  3. Συνεχίζουμε με τα υπόλοιπα 150 γρ. από το επιδόρπιο γιαουρτιού καρύδας, τ’ ανακατεύουμε με τους σπόρους chia μέχρι να ενσωματωθούν και τοποθετούμε τη δεύτερη στρώση πάνω από τη σοκολατένια βάση στο ποτήρι ή στο βαζάκι μας.
  4. Γαρνίρουμε με φρέσκες φράουλες σε κομματάκια.
  5. Αφήνουμε 10 λεπτά στο ψυγείο να ζελοποιηθεί η πουτίγκα μας και την καταναλώνουμε, χωρίς τύψεις!

Info

Μερίδες: 1
Χρόνος προετοιμασίας: 5 λεπτά
Χρόνος αναμονής: 10 λεπτά

Οι σπόροι chia μόλις βρεθούν κι αναμειχθούν στο υγρό περιβάλλον του επιδόρπιου γιαουρτιού καρύδας, φουσκώνουν και δημιουργούν μια πηχτή και κολλώδη μάζα που μεταμορφώνει το μείγμα σε μορφή ζελ, όσο το αφήνουμε.

Αν θέλουμε να εξοικονομήσουμε χρόνο μπορούμε να προετοιμάσουμε την πουτίγκα μας σε ένα βαζάκι από το προηγούμενο βράδυ και να τη βάλουμε στο ψυγείο (overnight) για να την καταναλώσουμε έτοιμη την επόμενη μέρα, χωρίς αναμονή!

Περισσότερα από Συνταγές
VIMA_WEB3b