MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΕΜΠΤΗ
25
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΣΥΝΤΑΓΗ

Στην κουζίνα με τα παιδιά #18: Παγωτό

Αυτό τον καιρό που όλοι μας βρισκόμαστε στο σπίτι ψάχνουμε τρόπους να απασχολήσουμε δημιουργικά τα παιδιά. Η εμπλοκή τους στην κουζίνα είναι πάντα διασκεδαστική! Σε κάθε συνταγή μπορούμε να τους αναθέτουμε μια εργασία ανάλογα με την ηλικία και τις δεξιότητές τους.

author-image Ράνια Κρασάκη

Αν γινόταν ένας διαγωνισμός γλυκών, χωρίς πολλά λόγια το παγωτό θα ήταν ο νικητής!

Η δουλειά του μικρού Chef!

Αναθέτουμε στο παιδί να βοηθήσει στη συλλογή, το μέτρημα των υλικών και το ανακάτεμα αλλά και το εμπλέκουμε σε όποιο άλλο στάδιο της εκτέλεσης εφόσον κρίνουμε ότι  η ηλικία και οι δεξιότητές του το επιτρέπουν.

Υλικά
  • 250 γρ. κρέμα γάλατος 35% λιπαρά
  • 1 ζαχαρούχο γάλα
  • 1 γάλα εβαπορέ
  • 1 ½ κ. γλ. εκχύλισμα βανίλιας
  • 4-5 κουταλιές κακάο εάν θέλουμε γεύση σοκολάτας
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΣτην κουζίνα με τα παιδιά#8: Νηστίσιμο Banoffee12.09.2018

Εκτέλεση
  1. Σε ένα μεγάλο μπολ χτυπάμε με μίξερ την κρέμα γάλακτος για 5 λεπτά για να αφρατέψει.
  2. Στη συνέχεια χωρίς να διακόπτουμε το ανακάτεμα ρίχνουμε λίγο λίγο ζαχαρούχο γάλα. Χτυπάμε για άλλα 5 λεπτά. Χωρίς και πάλι να διακόψουμε το ανακάτεμα ρίχνουμε λίγο λίγο το γάλα εβαπορέ και χαμηλώνουμε την ταχύτητα στο μίξερ.
  3. Σιγά σιγά προσθέτουμε το εβαπορέ, χαμηλώνοντας την ταχύτητα του μίξερ και προσθέτουμε τη βανίλια και το κακάο (για την γεύση σοκολάτας μόνο).
  4. Χτυπάμε για 6-7 λεπτά ακόμα.
  5. Παγώνουμε το μείγμα στην κατάψυξη για περίπου 1 ώρα. Στη συνέχεια το βγάζουμε από την κατάψυξη και ξαναχτυπάμε με το μίξερ χειρός για 5 ακόμα λεπτά. Παγώνουμε στην κατάψυξη και πάλι. Επαναλαμβάνουμε 2 ακόμα φορές τη διαδικασία
  6. Όσες περισσότερες φορές επαναλάβουμε αυτή τη διαδικασία και αφήνουμε το μείγμα στην κατάψυξη για 24 ώρες.

Περισσότερα από Συνταγές
VIMA_WEB3b