MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
29
ΜΑΡΤΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΘΕΑΤΡΟ

Η θεατρική ατζέντα του Μ. Σαββάτου: 13 παραστάσεις για να δείτε σήμερα online

Συγκεντρώσαμε 13 αξιόλογες θεατρικές παραστάσεις από την Ελλάδα και το εξωτερικό, που μπορείτε να απολαύσετε online, σήμερα Μ. Σάββατο 18 Απριλίου!

Μη χάσετε σήμερα: «Καλοκαιρινή Βροχή» από το Ίδρυμα Ωνάση.
Monopoli Team

Οι Ελληνικές παραστάσεις που είναι διαθέσιμες online σήμερα:

Ίδρυμα Ωνάση

Διαθέσιμη online στο ψηφιακό κανάλι του Ιδρύματος Ωνάση στο YouTube, η απολαυστική παράσταση, από το Onassis Youth Festival 2019, «Καλοκαιρινή Βροχή», σε σκηνοθεσία Βάσιας Ατταριάν και Μυρτώς Μακρίδη (ομάδα Ντουθ), με τη συμμετοχή μαθητών από το 41ο Γυμνάσιο Αθηνών.

Επίσης μπορείτε να δείτε ξανά την εντυπωσιακή χορογραφία «XENOS» του Akram Khan, που έκανε χθες  live premiere. Η παράσταση θα είναι διαθέσιμη έως 16 Μαΐου στις 21:00 και θα προβάλλεται με αγγλικούς και ελληνικούς υπότιτλους. Δείτε την παράσταση εδώ.

Θέατρο του Νέου Κόσμου

Το Θέατρο του Νέου Κόσμου προσθέτει καθημερινά παραστάσεις στο επίσημο κανάλι του στο YouTube.  Δείτε σήμερα την παράσταση «Ταξιδεύοντας με τον μπαμπά μου» του Βασίλη Μαυρογεωργίου, σε σκηνοθεσία του Βαγγέλη Θεοδωρόπουλου. Η παράσταση είναι μέρος της δράσης «Θέατρο Αλληλεγγύης για παιδιά», μια κινητή μονάδα θεάτρου, που δίνει δωρεάν παραστάσεις σε νοσοκομεία και ιδρύματα. Παίζουν: Ντίνη Ρέντη, Κατερίνα Μαούτσου, Μάνος Στεφανάκης.
Δείτε την παράσταση εδώ.

«Xenos» του Akram Khan.

Θέατρο Σταθμός

Το θέατρο Σταθμός συνεχίζει μέχρι το τέλος της Μεγάλης Εβδομάδας, την προβολή του πολυβραβευμένου έργου της Νίνα Ρέιν «Φυλές», σε μετάφραση Έρις Κύργια και σκηνοθεσία Τάκη Τζαμαργιά, που παρουσιάστηκε για πρώτη φορά στην Ελλάδα από τους: Βαγγελιώ Ανδρεαδάκη, Μάνο Καρατζογιάννη, Δημήτρη Κουρούμπαλη, Μανώλη Μαυροματάκη, Ελένη Μολέσκη και Βασιλική Τρουφάκου.
Δείτε την παράσταση εδώ.

Διεθνές Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας

Γίνετε συνδρομητές στο κανάλι του φεστιβάλ στο ΥouΤube και παρακολουθήστε δύο νέες παραστάσεις την εβδομάδα, ξεκινώντας με την παράσταση «Transfiguration» του Οlivier de Sagazan. Η παράσταση αφηγείται την ιστορία της ανεκπλήρωτης επιθυμίας του ζωγράφου και γλύπτη να εμφυσήσει ζωή στο δημιούργημά του, με τον ίδιο τον Sagazan να αλλάζει ταυτότητες επί σκηνής – από άνθρωπος σε ζώο και από ζώο σε διάφορα υβριδικά πλάσματα.
Δείτε την παράσταση εδώ.

Θεσσαλικό Θέατρο

Το Θεσσαλικό Θέατρο προβάλλει online και μέχρι την Τετάρτη 22/4 στις 00:00, την παράσταση «Το χώμα βάφτηκε κόκκινο» σε σκηνοθεσία της Κυριακής Σπανού. Πρόκειται για θεατρική προσαρμογή του σεναρίου του Νίκου Φώσκολου, που έγινε κινηματογραφική επιτυχία, σε σκηνοθεσία Βασίλη Γεωργιάδη. Το έργο ξεδιπλώνει τις μεγάλες συγκρούσεις που εξελίχτηκαν ανάμεσα σε κολίγους και τσιφλικάδες στο Θεσσαλικό Κάμπο στις αρχές του περασμένου αιώνα με βασικό αίτημα τη διανομή της γης στους ακτήμονες χωρικούς.
Δείτε την παράσταση εδώ.

«Ταξιδεύοντας με τον μπαμπά μου» από το Θέατρο του Νέου Κόσμου.

Παραστάσεις από το εξωτερικό που μπορείτε να βρείτε σήμερα online:

Comédie-Française

Η Comédie-Française σήμερα στις 21:30, προβάλει την κλασική κωμωδία «Η τριλογία του παραθερισμού» του Ιταλού κωμωδιογράφου Κάρλο Γκολντόνι. Η προσαρμογή και η σκηνοθεσία είναι του Giorgio Strehler.
Δείτε την παράσταση εδώ.

Schaubühne του Βερολίνου

Όπως κάθε μέρα έτσι και σήμερα, η Βερολινέζικη Schaubühne ανεβάζει με ελεύθερη πρόσβαση, μια παράστασή της, η οποία θα είναι διαθέσιμη μόνο από τις 19:30 μέχρι τη 01:00 μετά τα μεσάνυχτα. Σήμερα, προβάλει την παράσταση «Ο εχθρός του λαού» του Χένρικ Ίψεν, σε σκηνοθεσία του Thomas Ostermeier. Η παράσταση προβάλλεται με αγγλικούς υπότιτλους.
Δείτε την παράσταση εδώ.

«Μαντάμα Μπατερφλάι» από την Metropolitan Opera Νέας Υόρκης.

Metropolitan Opera Νέας Υόρκης

Η Metropolitan Opera Νέας Υόρκης προβάλει την αριστουργηματική όπερα σε τρεις πράξεις του Τζάκομο Πουτσίνι, «Μαντάμα Μπατερφλάι», σε μουσική διεύθυνση του Πάτρικ Σάμμερ. Η παράσταση θα είναι διαθέσιμη μέχρι τις 02:00 μετά τα μεσάνυχτα της επόμενης ημέρας.
Δείτε την παράσταση εδώ.

Εθνική Όπερα του Παρισιού

Η Εθνική Όπερα του Παρισιού προβάλει σήμερα το «Hommage à Jerome Robbins», μια παράσταση χορού – αφιέρωμα στον χορογράφο Jerome Robbins, σε σκηνοθεσία του Valery Ovsyanikov. Μπορείτε να την απολαύσετε μέσα από την επίσημη ιστοσελίδα της θρυλικής Opéra national de Paris, μέχρι αύριο 19/4.

Κρατική όπερα της Βιέννης

Κάθε μέρα, η Κρατική όπερα της Βιέννης ανεβάζει νέες παραστάσεις όπερας στην streaming πλατφόρμα της. Το μόνο που χρειάζεται να κάνετε είναι να δημιουργήσετε δωρεάν έναν λογαριασμό στην πλατφόρμα της Όπερας.

Σήμερα, λοιπόν, θα έχετε την ευκαιρία να παρακολουθήσετε online, στις 13:00 (ώρα Ελλάδος), την όπερα σε τέσσερις πράξεις του Albert Lortzing, «Undine». σε μουσική διεύθυνση του Johannes Wildner.
Δείτε την παράσταση εδώ.

Επίσης, στις 21:00, μπορείτε να δείτε την παράσταση μπαλέτου σε δύο πράξεις και τρεις σκηνές «Ο Καρυοθραύστης» του Τσαϊκόφσκι, σε μουσική διεύθυνση του Paul Connelly.
Δείτε την παράσταση εδώ.

Το Φάντασμα της Όπερας

«Το Φάντασμα της Όπερας» από τον Andrew Lloyd Webber.

Ένα ακόμη μιούζικαλ από τον Andrew Lloyd Webber

Με ένα από τα πιο δημοφιλή μιούζικαλ όλων των εποχών, το πολυβραβευμένο «Φάντασμα της Όπερας» συνεχίζονται, για τρίτη εβδομάδα, οι δωρεάν διαδικτυακές προβολές των μιούζικαλ του σπουδαίου συνθέτη. Η παράσταση θα είναι διαθέσιμη για λίγο ακόμα, στο επίσημο κανάλι του Andrew Lloyd Webber στο YouTube. 

Κι άλλες παραστάσεις online!

Επιπλέον, μπορείτε να απολαύσετε παλαιότερες παραγωγές του Εθνικού Θεάτρου, που είναι διαθέσιμες online στο ψηφιοποιημένο αρχείο του, τη νέα υπηρεσία on demand του Θεάτρου Τέχνης, που μπορείτε να παρακολουθήσετε παραστάσεις έναντι χαμηλού αντιτίμου, εμβληματικές παραστάσεις από το αρχείο του Θεάτρου του Νέου Κόσμου, καθώς και άλλες πολλές παραστάσεις που διατίθενται ελεύθερα στο διαδίκτυο!

Περισσότερα από Θεατρικά Νέα
VIMA_WEB3b