MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
29
ΜΑΪΟΥ
  • ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
    ΣΥΝΤΑΓΗ

    Ψωμί γεμιστό με πέστο ρόκας από το food blog Eat me

    Τέλειο αλμυρό ψωμάκι με πέστο ρόκας με γραβιέρα και καρύδια, εντυπωσιακό για το Πασχαλινό τραπέζι πλεγμένο σε κοτσίδα με το έντονο πράσινο χρώμα του, ταιριάζει τέλεια με τα πασχαλιάτικα πιάτα! 

    Ψωμί με πέστο ρόκας
    Ψωμί με πέστο ρόκας
    Monopoli Team

    Υλικά

    Για το πέστο:

    • 100 γρ. φύλλα ρόκας
    • 150 γρ. γραβιέρα
    • 1 σκελίδα σκόρδο
    • 150ml περίπου ελαιόλαδο
    • 1 κούπα καρύδια
    • 3 κ.σ. βαλσάμικο ξύδι
    • 1 πρέζα αλάτι
    • πιπέρι
    • ίσως χρειαστεί ένα φλιτζανάκι του καφέ νερό

    Για τη ζύμη:

    • 1/2 κιλό αλεύρι για όλες τις χρήσεις
    • 1/2 κούπα βούτυρο λιωμένο
    • 1 φακελάκι μαγιά
    • μία πρέζα ζάχαρη στη μαγιά
    • 1 κ.γ. γεμάτο αλάτι
    • 1/2 ποτήρι γάλα
    • 1 αυγό
    • χλιαρό νερό όσο πάρει
    Ψωμάκι με πέστο

    Ψωμάκι με πέστο ρόκας

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΠώς θα πετύχετε τα πιο αφράτα πασχαλινά τσουρέκια;12.09.2018

    Εκτέλεση
    • Για το πέστο χτυπάμε όλα τα υλικά μαζί στο μπλέντερ να ομογενοποιηθούν, ρίχνοντας το ελαιόλαδο σταδιακά, χτυπώντας και ξανά ρίχνοντας ελαιόλαδο και ξανά τη διαδικασία έως ότου έχουμε ένα δεμένο σε υφή πέστο.
    • Εάν είναι πολύ πηχτό σε υφή προσθέτουμε και λίγο νεράκι και ξανά χτυπάμε στο μπλέντερ καλά.
    • Βάζουμε σε ένα γυάλινο βάζο και ρίχνουμε επιπλέον ελαιόλαδο στην επιφάνεια.
    • Διατηρείται μια 5-6 ημέρες στο ψυγείο, αφού κάθε φορά που ανοίγουμε το βάζο και αφαιρούμε πέστο προσθέτουμε πάντα στην επιφάνεια ελαιόλαδο για να διατηρείται.
    • Για τη ζύμη σε ένα μεγάλο μπολ βάζουμε το αλεύρι, κάνουμε μια λακούβα με το χέρι και βάζουμε τη μαγιά με τη ζάχαρη, το βούτυρο λιωμένο αλλά χλιαρό όχι καυτό, το γάλα χλιαρό, το αυγό, το αλάτι περιφερειακά στο αλεύρι για να μην έρθει σε επαφή με τη μαγιά.
    • Ζυμώνουμε τα υλικά και προσθέτουμε χλιαρό νερό όσο χρειαστεί για να έχουμε μια εύπλαστη ζύμη.
    • Σκεπάζουμε με μια βρεγμένη πετσέτα και αφήνουμε να φουσκώσει και να διπλασιαστεί σε όγκο.
    • Αν θέλεις άναψε τον φούρνο στους 50 οC για λίγο, τον σβήνεις και βάζεις εκεί το μπολ με τη ζύμη σκεπασμένο με τη βρεγμένη πετσέτα να φουσκώσει πιο γρήγορα.
    • Όταν φουσκώσει το ανοίγουμε με πλάστη σε φύλλο παραλληλόγραμμο πάχους 1 εκ.
    • Αλείφουμε πάνω στο φύλλο ζύμης λεπτή στρώση πέστο και τυλίγουμε σε ρολό.
    • Κόβουμε με μαχαίρι κάθετα σε 3 λωρίδες, τις πλέκουμε σε πλεξούδα και τη τυλίγουμε όλη σε ένα στρόγγυλο, μετά τη τοποθετούμε σε βουτυρωμένο ταψάκι ή ταψί με λαδόκολλα. Κάνουμε ένα μεγάλο ή περισσότερα μικρά.
    • Ψήνουμε στους 175 οC για 40′-45′.
    Ψωμί με πέστο ρόκας

    Ψωμί με πέστο ρόκας

    Δείτε περισσότερες συνταγές του blog εδώ.

    Περισσότερα από Συνταγές
    Μουσείο Τηλεπικοινωνιών: Ψηφιακές «βόλτες» & δραστηριότητες, για όσο #μένουμε_σπίτι
    Για να λαμβάνετε κάθε εβδομάδα στο email σας
    προτάσεις και προσκλήσεις από το Monopoli.gr
    ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ
    Αλλαγή μεγέθους γραμμάτων
    Επιλογή contrast