MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
29
ΜΑΡΤΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΣΥΝΤΑΓΗ

Αυθεντική Carbonara από το food blog Pandora’s Kitchen

Δοκιμάστε την αυθεντική ιταλική καρμπονάρα με την πλούσια σάλτσα κρόκων αυγού, το νόστιμο πεκορίνο και το guanciale (χοιρινό μάγουλο- το αυθεντικό αλλαντικό για carbonara) και γίνετε και εσείς υποστηρικτές αυτής της συνταγής!

Συνταγή: Αυθεντική καρμπονάρα
Συνταγή: Αυθεντική καρμπονάρα
Monopoli Team

Υλικά
  • 500 γρ. ζυμαρικά της αρεσκείας σας
  • 6 κρόκους αυγού
  • 250 γρ. πεκορίνο τριμμένο
  • 200 γρ. guanciale λεπτοκομμένο
  • Αλατοπίπερο
  • 1 κύβο λαχανικών
  • 5 lt νερό για να βράσουμε τα ζυμαρικά
Συνταγή: Αυθεντική καρμπονάρα

Συνταγή: Αυθεντική καρμπονάρα

Εκτέλεση

Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το νερό και τον κύβο λαχανικών. Αφήνουμε το νερό να βράσει και ρίχνουμε τα ζυμαρικά. Βράζουμε σύμφωνα με τον χρόνο της συσκευασίας. Εν τω μεταξύ σε ένα φαρδύ τηγάνι τσιγαρίζουμε το guanciale χωρίς λάδι γιατί έχει αρκετό λίπος σας αλλαντικό. Αφού πάρει ωραίο χρώμα αφήνουμε το τηγάνι στην άκρη. Σε ένα μπολ βάζουμε τους κρόκους από τα αυγά (προσοχή: δεν θέλουμε καθόλου από το ασπράδι), αλατοπίπερο και 2 κουτάλες της σούπας ζωμό από τα ζυμαρικά. Ρίχνουμε τον ζωμό με προσοχή μέσα στους κρόκους ανακατεύοντας συνεχώς ώστε να μην ψηθούν τα αυγά.

Όταν ετοιμαστούν τα ζυμαρικά τα σουρώνουμε και τα ρίχνουμε στο τηγάνι με το guanciale. Από πάνω ρίχνουμε το μείγμα κρόκων και επαναφέρουμε σε πολύ χαμηλή φωτιά ανακατεύοντας συνεχώς με ξύλινη κουτάλα μέχρι να δέσει η σάλτσα. Όταν δέσει αποσύρουμε από την φωτιά, ρίχνουμε το πεκορίνο και διορθώνουμε στο αλατοπίπερο. Γενικά η αυθεντική carbonara θέλει αρκετό πιπεράκι, μην το φοβηθείτε! Σερβίρουμε αμέσως και την απολαμβάνουμε ζεστή.

Συνταγή: Αυθεντική καρμπονάρα

Συνταγή: Αυθεντική καρμπονάρα

Διαβάστε περισσότερες συνταγές εδώ.

Περισσότερα από Συνταγές
VIMA_WEB3b