CHEF'S TIPS
Linguini με μελάνι σουπιάς συνδυασμένο με καλαμαράκια σε σάλτσα λεμονιού από τη Mrs Olivespoon
Μια νόστιμη λύση που θα αναβαθμίσει το πιάτο σας και θα θυμίζει ένα αυθεντικό σπιτικό γεύμα που θα ευχαριστηθούν όλοι.
Monopoli Team
28.02.2020
A
A
Υλικά
- 400 γρ. linguini με μελάνι σουπιάς
- 3 φρέσκα κρεμμυδάκια
- 1 κονσέρβα καλαμαράκια
- Άνηθο
- Χυμό από 1+1/2 λεμόνια και το ξύσμα τους
- 1 σκελίδα σκόρδο
- 1 σφηνάκι κρασί
- Αλάτι,πιπέρι
- Ελαιόλαδο
Βράζουμε τα μακαρόνια μας al dente. Σε μια κατσαρόλα με αντικολλητική επίστρωση προσθέτουμε λίγο
ελαιόλαδο. Σοτάρουμε τα κρεμμυδάκια και το σκόρδο που έχουμε κόψει σε ροδέλες. Σε ένα shaker προσθέτουμε το χυμό λεμονιού και το ξύσμα με λίγο ελαιόλαδο. Προσθέτουμε τα μακαρόνια στη κατσαρόλα με τα κρεμμυδάκια και ρίχνουμε μέσα το μείγμα λεμονιού. Ψιλοκόβουμε τον άνηθο και προσθέτουμε κι εκείνο μέσα. Αποσύρουμε από το μάτι και ρίχνουμε μέσα και τα καλαμαράκια.
Σερβίρουμε το αχνιστό μας φαγητό με 1 ποτήρι λευκό κρασί.
Διαβάστε περισσότερες συνταγές από το food blog εδώ.
A
A
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Βρες καθημερινά στο email σου τα πιο δημοφιλή θέματα του Monopoli.gr και ό,τι καλύτερο συμβαίνει στην πόλη!
ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ
NEWS FEED
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ο Βασίλης Προδρόμου στο Gazarte Roof Stage
Νεφέλη Φασούλη και Καλογεράκια υποδέχονται την νέα χρονιά στον Σταυρό του Νότου
Σε christmas mood με 10 ταινίες που βρίσκουμε σε streaming πλατφόρμες
Θέατρο, συναυλίες, εκθέσεις: Τι κάνουμε σήμερα, Τετάρτη 24 Δεκεμβρίου
Χριστούγεννα γεμάτα παιχνίδι και φαντασία στο PLAYMOBIL FunPark
Ακυρώνεται η παγκόσμια περιοδεία του Hellenic Music Ensemble με Μποφίλιου και Χαρούλη
Παραμονή Πρωτοχρονιάς στο ΚΠΙΣΝ με λαμπερό show, μουσική και το πρώτο SNF Run της χρονιάς
Το «Γαλάζιο Μονοπάτι» του Γκαμπριέλ Μασκάρου, τα Χριστούγεννα στους κινηματογράφους
Η Σοφία Κουρτίδου στον Σταυρό του Νότου Plus
Εσυ έχεις δοκιμάσει Τσουρεκόνε; Η MiTo’21 φτιάχνει gourmet πανετόνε με άρωμα Ελλάδας