MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
29
ΜΑΡΤΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΕΙΚΑΣΤΙΚΑ

Εικαστικός Iανουάριος: 4 νέες εκθέσεις σε αθηναϊκές γκαλερί

Τι νέο θα δούμε στις γκαλερί της Αθήνας, έως το τέλος Iανουαρίου 2020.

Έργο της Κούλας Μαραγκοπούλου, Εξαιρέσεις: Όψεις του εξπρεσιονισμού στην Ελλάδα, στην Πινακοθήκη δήμου Αθηναίων
Monopoli Team

Έκθεση του φωτογράφου Πάνου Κοκκινιά στην Ελληνογερμανική Αγωγή

Η Ελληνογερμανική Αγωγή φιλοξενεί έκθεση του διεθνώς καταξιωμένου φωτογράφου Πάνου Κοκκινιά, σε επιμέλεια της Ιστορικού Τέχνης Αθηνάς Σχινά, που εγκαινιάζεται την Τετάρτη 15 Ιανουαρίου, στις 8 μ.μ. στις εγκαταστάσεις του σχολείου στην Παλλήνη. Θα περιλαμβάνει 17 φωτογραφικά έργα του από την εικοσαετία 1998 μέχρι σήμερα που προέρχονται από τις
πιο χαρακτηριστικές ενότητες της δουλειάς του. Οι φωτογραφίες του Πάνου Κοκκινιά δημιουργούν ερωτήματα στον θεατή για το περιβάλλον του και τη ζωή.
Πότε: Τετάρτη 15 Ιανουαρίου, στις 20:00 (εγκαίνια)
Ημέρες & Ώρες λειτουργίας: Δευτέρα– Παρασκευή 10:00 – 20:00, Σάββατο & Κυριακή 10:00 – 14:00
Τιμές: Είσοδος ελεύθερη

«Νοσταλγία» – Ζωγραφιές της δεκαετίας του 1980, στο Μουσείο Φρυσίρα

Nude, 1989, του Κωνσταντίνου Νταούλα

Γιορτάζοντας είκοσι χρόνια λειτουργίας, το Μουσείο Φρυσίρα διοργανώνει μια σειρά επετειακών εκθέσεων για το 2020, ξεκινώντας αναδρομικά από την δεκαετία του 1980 με την έκθεση «Νοσταλγία». Σε αυτήν την έκθεση, οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να δουν 54 από τους πρώτους Έλληνες καλλιτέχνες της συλλογής, με έργα που παρουσιάστηκαν για πρώτη φορά πριν από την δημιουργία του μουσείου. Πρόκειται για νεανικά έργα καταξιωμένων πλέον εικαστικών, τα οποία δημιουργήθηκαν όλα την δεκαετία του 1980.
Πότε: Από 8 Ιανουαρίου 2020
Ημέρες & Ώρες λειτουργίας: Τετάρτη, Πέμπτη, Παρασκευή: 11.00-18.00, Σάββατο & Κυριακή: 11.00-17.00
Τιμές: Γενική: 6€, Μειωμένη: 3€ 

Τα «Μυθ-ιστορικά» του Αλέκου Λεβίδη, στο Μουσείο Μπενάκη

Τα «Μυθ-ιστορικά» του Αλέκου Λεβίδη είναι μια σειρά εικοσιτεσσάρων έργων που ζωγραφίστηκαν στη διάρκεια τεσσάρων δεκαετιών (1980-2019) και φέρουν έντονα το αυτοβιογραφικό στοιχείο. Το προσωπικό βίωμα πλέκεται με κοινωνικά και πολιτικά γεγονότα που διαμόρφωσαν τη ζωή του ζωγράφου, ενώ το «μέσα» συνδέεται με το «έξω», το «μικρό» με το «μεγάλο» και ο μύθος με την «πραγματικότητα».

Μέσα από τις εικόνες, ο Λεβίδης διαχειρίζεται τη σχέση του με την ιστορία χωρίς νοσταλγία· με τρόπο υπαινικτικό, συχνά αλληγορικό και, πάνω από όλα, συνειρμικό. Δεν προβαίνει σε δηλώσεις ιστορικού ή πολιτικού περιεχομένου. Αντλεί από το παρόν και το παρελθόν για να δημιουργήσει προσωπικές μυθιστορίες δυνάμει ανοιχτές σε εξίσου προσωπικές αναγνώσεις του θεατή.
Πότε: 15 Ιανουαρίου 2020, 20:00 (εγκαίνια)
Ημέρες & Ώρες λειτουργίας: Τετάρτη – Σάββατο, 10:00 – 18:00
Τιμές: 5€

Εξαιρέσεις: Όψεις του εξπρεσιονισμού στην Ελλάδα, στην Πινακοθήκη δήμου Αθηναίων

Ο Οργανισμός Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας δήμου Αθηναίων, λόγω της ιδιαίτερης αποδοχής και ενδιαφέροντος από το φιλότεχνο κοινό, παρατείνει έως τις 29 Μαρτίου 2020, την έκθεση «Εξαιρέσεις: Όψεις του εξπρεσιονισμού στην Ελλάδα» στην Πινακοθήκη δήμου Αθηναίων. Στην έκθεση συγκεντρώνονται έργα της Συλλογής της Πινακοθήκης και σύνολα από σημαντικές καλλιτεχνικές προσωπικότητες, με κεντρική μορφή τον Γιώργο Μπουζιάνη, που εκπροσωπούν πράγματι «εξαιρέσεις» ως προς το ακαδημαϊκό κλίμα που επικρατεί στην ελληνική τέχνη τον 20ο αι. και ως προς τις επικρατούσες νεοτερικές τάσεις που χαρακτηρίζουν τη γενιά του ’30.

Στην έκθεση παρουσιάζονται έργα καλλιτεχνών, οι οποίοι ανήκαν στην ομάδα Στάθμη, μεταξύ άλλων, εκτός του Γ. Μπουζιάνη, των Θ. Απάρτη,  Α. Σώχου, Γ. Ζογγολόπουλου, Αγγ. Θεοδωρόπουλου, Γ. Μηταράκη, η Αγλ. Παππά, Τ. Ελευθεριάδη, Ο. Κανέλλη, Β. Σεμερτζίδη,  Σπ. Παπαλουκά, Γ. Βακαλό, Γ. Σπυρόπουλου, Έρ. Φραντζισκάκη, Ελ. Ζογγολοπούλου.
Πότε: Έως τις 29 Μαρτίου 2020
Ημέρες & Ώρες λειτουργίας: Τρίτη: 10:00 – 21:00, Τετάρτη – Σάββατο 10:00 – 19:00, Κυριακή 10:00 – 16:00
Τιμές: Είσοδος ελεύθερη

Περισσότερα από Art & Culture
VIMA_WEB3b