CHEF'S TIPS
Κιμάς από φακές, της Ελένης Πάτση, από το food blog The Veggie Sisters
Ένας απροσδόκητος, εναλλακτικός τρόπος για να μαγειρέψετε τις φακές!
Monopoli Team
31.10.2019
Υλικά
- 250 γρ. φακές
- 140 γρ. κρεμμύδι
- 4 σκελίδες σκόρδο
- 100 γρ. καρότο
- 50 γρ. πιπεριά
- 2 φλ. νερό
- 500 γρ. ντομάτα
- 5 κ.σ. ελαιόλαδο
- ρίγανη, θυμάρι, μαϊντανό
- αλάτι κ πιπέρι
Πολτοποιούμε στο μπλέντερ το κρεμμύδι, το σκόρδο, το καρότο και την πιπεριά. Σε μια κατσαρόλα βάζουμε τις φακές με τα αλεσμένα λαχανικά και το νερό να πάρουν μια βράση. Κατόπιν προσθέτουμε τα μυρωδικά και την ντομάτα και μαγειρεύουμε, ώσπου να σωθούν τα υγρά και να πήξει το φαγάκι (αν δεν έχουν βράσει ακόμα οι φακές, βάζουμε λίγο ζεστό νερό). Στο τέλος προσθέτουμε το λάδι και το αλατοπίπερο. Συνοδεύουμε με ζυμαρικά της αρεσκείας μας. Εμείς συνήθως φτιάχνουμε πένες ή βίδες.
Καλή σας απόλαυση!
Μπορείτε να βρείτε περισσότερες νόστιμες κι υγιεινές συνταγές από το The Veggie Sisters εδώ.
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
NEWS FEED
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Καλύφθηκε με πλαστικό το βανδαλισμένο τελευταίο έργο του Banksy
Έκθεση ΟΗΕ: Ένα δισεκατομμύριο γεύματα καταλήγουν καθημερινά στα σκουπίδια
«Κοκτέιλ» αφρικανικής σκόνης και υψηλών θερμοκρασιών σήμερα – Πού θα βρέξει
Ημέρες καριέρας στον Τουρισμό: 100 επιχειρήσεις προσφέρουν 3.000 θέσεις εργασίες
Πρεμιέρες: Η σοκαριστική ιστορία του Μάρκο Μπελόκιο
#stepschallenge2024: Κάθε βήμα μετράει – για καλό σκοπό
Free City: 3 δωρεάν εκδηλώσεις στην πόλη για την Πέμπτη 28 Μαρτίου
Επίσκεψη στο Fougaro ArtCenter: Στην άνοιξη του θεατρικού Θεόφιλου και του David Webber
Πρωτοσέλιδα: Τι διαβάζουμε στις εφημερίδες την Πέμπτη 28 Μαρτίου
Θέατρο, συναυλίες, εκθέσεις, εκδηλώσεις: 5 προτάσεις για την Πέμπτη 28 Μαρτίου