MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΤΕΤΑΡΤΗ
01
ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ
  • ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
    CHEF'S TIPS

    Πάβλοβα από τη food blogger greekmamachef

    Ένα γλυκό οικονομικό, αφράτο, νόστιμο και εύκολο από τη food blogger greekmamachef

    Monopoli Team

    Υλικά
    • 6 ασπράδια αβγών
    • 1κγ κορν φλάουρ
    • 200γρ ζάχαρη
    • 1κγ λευκό ξύδι

    Για την κρέμα
    • Μπορείτε να χτυπήσετε σαντιγύ ή 1 φακελάκι κρέμα πατισερί
    • Φρέσκιες φράουλες

    Εκτέλεση
    • Χτυπάμε τα ασπράδια μέχρι να αφρατέψουν σε σιγανή ένταση αρχικά και μετά σε μέτρια προς δυνατή
    • Σταδιακά προσθέτουμε την ζάχαρη, την οποία έχουμε περάσει από το μπλέντερ για να γίνει ψιλή ψιλή και να διαλυθεί πιο εύκολα
    • Τέλος, προσθέτουμε το κορν φλάουρ και το ξύδι. Μπορείτε επίσης να βάλετε κρέμα ταρτάρ, αντί για κορν φλάουρ! Το χτυπάμε για ένα λεπτό δυνατά και η μαρέγκα μας είναι έτοιμη
    • Απλώνουμε σε έναν ομοιόμορφο κύκλο την μαρέγκα στο ταψί πάνω σε ένα αντικολλητικό χαρτί. Πατάμε λίγο επειδή θα αφρατέψει πολύ στο ψήσιμο
    • Ψήνουμε στους 130° κελσίου στον αέρα για 65 λεπτά.
    • Μόλις περάσει η ώρα ψησίματος, σβήνουμε τον φούρνο και αφήνουμε την πάβλοβα να κρυώσει τελείως. Δεν ανοίγουμε την πόρτα του φούρνου, αλλιώς θα πέσει ο όγκος της και θα μαλακώσει. Κάντε υπομονή τουλάχιστον 3 ώρες
    • Φτιάχνουμε την κρέμα η σαντιγί μας, απλώνουμε πάνω από την πάβλοβα και βάζουμε από πάνω τις φράουλες!
    * Σε ένα κατσαρολάκι μπορείτε να βράσετε 15 φράουλες κομμένες με 1/4 κούπας ζάχαρη, λίγο λεμόνι και να φτιάξετε ένα πεντανόστιμο σιρόπι να την συνοδεύσετε!

    Μπορείτε να δείτε περισσότερες συνταγές της greekmamachef εδώ.

    Περισσότερα από Καλή Ζωή
    Για να λαμβάνετε κάθε εβδομάδα στο email σας
    προτάσεις και προσκλήσεις από το Monopoli.gr
    ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ