MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
23
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
 • ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
  ΕΠΙΛΕΞΤΕ:
  ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ
  ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ X
  ΗΘΟΠΟΙΟ
  ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΗΘΟΠΟΙΟ X
  ΘΕΑΤΡΟ
  ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΘΕΑΤΡΟ X
  ΟΛΕΣ ΟΙ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ
  Χοροθέατρο

  Elephant & You Should Have Seen Me Dancing Waltz, του Rabih Mroué στη Στέγη

  Ο Πολιτικός, σκληρός, ποιητικός Rabih Mroué και το Dance On Ensemble έρχονται στη Στέγη Ιδρύματος Ωνάση, από τις 8 Νοεμβρίου 2019, με δύο χορογραφίες για ένα πανανθρώπινο τραύμα.

  Monopoli Team

  Ένας από τους σημαντικότερους δημιουργούς της διεθνούς καλλιτεχνικής σκηνής, ο έντονα πολιτικοποιημένος εικαστικός, σκηνοθέτης και περφόρμερ Rabih Mroué δημιουργεί για το Dance On Ensemble, δύο χορογραφίες (τη μία σε παγκόσμια πρεμιέρα) από τις 8 έως τις 10 Νοεμβρίου 2019 στη Στέγη του Ιδρύματος Ωνάση, στην Κεντρική Σκηνή. Το έργο του Ραμπί Μρουέ είναι ένας μεγεθυντικός φακός που, μέσα από τις δικές του εμπειρίες πολέμου και πολιτικών αγώνων, μας υπενθυμίζει ότι το τραύμα είναι κοινό για όλους τους ανθρώπους, αλλά και τόσο υποκειμενικό, που είναι αδύνατον να ξεχαστεί.

  «Elephant»

  Το Elephant είναι ένα έργο για την ανθρώπινη φύση. Χτίστηκε πάνω σε μια συλλογή από 316 σχέδια νεκρών σωμάτων, τα οποία ο καλλιτέχνης ζωγράφιζε επί έναν χρόνο – ένα κάθε μέρα. Τι αφήνει πίσω του ένας πόλεμος ή ένα έγκλημα; Η εικαστική γλώσσα του Ραμπί Μρουέ μετασχηματίζεται σε κάτι βαθιά σωματικό, καθώς συνεργάζεται με δύο εξαιρετικούς χορευτές, τους Ty Boomershine και Jone San Martin.

  You Should Have Seen Me Dancing Waltz

  Το «You Should Have Seen Me Dancing Waltz»,που παρουσιάζεται σε παγκόσμια πρεμιέρα στη Στέγη Ιδρύματος Ωνάση, είναι μια διερεύνηση της έννοιας του τείχους ως προστασίας, αλλά και ως ορίου ανάμεσα στο μέσα και το έξω, στο ιδιωτικό και το δημόσιο, στην οποία το δέρμα του χορευτή γίνεται το όχημα μιας αλληγορίας. O ίδιος ο Rabih Mroué αναφέρει: «Το σώμα του χορευτή ως ένα τείχος προστασίας του μέσα από το έξω και του έξω από το μέσα, διάφανο στην αδιαπερατότητά του. Θα μπορούσε να είναι αλήθεια ότι το δέρμα είναι μια διαχωριστική γραμμή του μέσα από το έξω; Κι αν ναι, υπάρχει τότε ένας πόλεμος ανάμεσα στις δύο πλευρές; Ένας εμφύλιος πόλεμος;» Το ανθρώπινο σώμα μπαίνει στο μικροσκόπιο με τον επώδυνο, μα πάντα ποιητικό τρόπο του Rabih Mroué.

  Οι Συντελεστές των έργων που θα παρουσιαστούν στη Στέγη

  Elephant

  Σύλληψη & Σκηνοθεσία: Rabih Mroué
  Με την καλλιτεχνική συνεργασία των: Ty Boomershine και Jone San Martin (Dance On Ensemble)
  Σχεδιασμός Φωτισμών: Patrick Lauckner, Tanja Rühl
  Ήχος: Mattef Kuhlmey
  Κοστούμια: Sophia Piepenbrock-Saitz
  Βοηθός Σκηνοθέτη: Jacqueline Azarmi
  Ερμηνεύουν: Ty Boomershine, Jone San Martin
  Παραγωγή: Dance  N/Diehl+Ritter
  Συμπαραγωγή: Hau Hebbel am Ufer

  You should have seen me dancing waltz

  Σύλληψη & Σκηνοθεσία: RabihMroué
  Σε συνεργασία με το Dance On Ensemble
  Ερμηνεύουν: Anna Herrmann, Emma Lewis, Christine Kono, Marco Volta
  Σχεδιασμός Φωτισμών: Arno Truschinski
  Ήχος: Mattef Kuhlmey
  Κοστούμια: Sophia Piepenbrock-Saitz
  Βοηθός Σκηνοθέτη: Clarissa Omiecienski
  Παραγωγή: Dance On/Diehl+Ritter
  Συμπαραγωγή: Στέγη Ιδρύματος Ωνάση, Kampnagel (Αμβούργο)

  Λίγα λόγια για τον Rabih Mroué

  Ο Rabih Mroué είναι εικαστικός καλλιτέχνης, ηθοποιός και σκηνοθέτης με καταγωγή από το Λίβανο. Ζει στο Βερολίνο. Δημιουργεί από το 1990. Το έργο του συνδυάζει τα εικαστικά, την περφόρμανς και το θέατρο. Υπήρξε από τους πιο πρωτοποριακούς σκηνοθέτες στο Λίβανο μετά τον Εμφύλιο. Συνδυάζοντας την πραγματικότητα και τη μυθοπλασία, ο Mroué χρησιμοποιεί ως αφορμή για την έρευνα έγγραφα, βίντεο, φωτογραφίες και αντικείμενα που ανασύρει από τον προσωπικό του κόσμο για να θέσει υπό αμφισβήτηση την αυθεντία του αρχειακού υλικού.

  Είναι συνιδρυτής και μέλος του διοικητικού συμβουλίου του Beirut Art Center (BAC), και συνεισφέρει ως συντάκτης στο TDR: The Drama Review (NYC). Συνεργάζεται ως αναπληρωτής διευθυντής στο Münchner Kammerspiele.

  Έργα του έχουν εκτεθεί στο MOMA το 2015, στο Mesnta Gallerija στη Λιουμπλιάνα το 2014, στο SALT στην Κωνσταντινούπολη το 2014, στο CA2M στη Μαδρίτη το 2013, και στη DOCUMENTA 13, όπου παρουσίασε το έργο του Pixelated Revolution. Ο Rabih Mroué έχειδημιουργήσειμέχριτώρατρίαέργαγιατο Dance On Ensemble: Water between three hands (2016), Elephant (2018) καιYou should have seen me dancing waltz (2019).

  Λίγα λόγια για το Dance On Ensemble

  Το Dance On Ensemble ιδρύθηκε το 2015 από τον πολιτιστικό οργανισμό Diehl+Ritter gUG, με έδρα το Βερολίνο, ως μέρος της πρωτοβουλίας Dance On που τιμά τις εξαιρετικές καλλιτεχνικές ικανότητες των χορευτών και χορευτριών άνω των 40 ετών και διερευνά τη σχέση χορού και ηλικίας τόσο στη σκηνή όσο και στην κοινωνία.

  Σε συνεργασία με διεθνώς αναγνωρισμένους χορογράφους και σκηνοθέτες όπως ο Rabih Mroué, ο William Forsythe, η Deborah Hay και ο Jan Martens, το Dance On Ensemble αναπτύσσει ρεπερτόριο πρωτοποριακών και απαιτητικών έργων σύγχρονου χορού. Σκοπός του είναι να δημιουργήσει σταθερές βάσεις για ένα πλούσιο μελλοντικό ρεπερτόριο για χορευτές και χορεύτριες άνω των 40 ετών.

  Ως ένα από τα αρχικά μέλη του Dance On Ensemble, ο Ty Boomershine έχει επωμιστεί την καλλιτεχνική διεύθυνση του πρότζεκτ από το 2019.

  ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ  Τιμές Εισιτηρίων: Κανονικό: 7, 10, 15, 18 € | Μειωμένο, Φίλος, Παρέα 5-9 άτομα: 8, 12, 14 € | Παρέα 10+ άτομα: 7, 11, 13 € | Κάτοικος Γειτονιάς: 7 € | Ανεργίας, ΑμεΑ: 5 € | Συνοδός ΑμεΑ: 10 €
  Διάρκεια Παραστάσεων: Από 8 έως 10 Νοεμβρίου
  Πληροφορίες: Ομαδικές κρατήσεις στο [email protected] | Ηλεκτρονική πώληση εισιτηρίων: ticketmaster.gr | Η υπηρεσία e-ticket / [email protected] είναι διαθέσιμη για τις online αγορές εισιτηρίων. Ανοίξτε το pdf στη smart συσκευή σας ή τυπώστε το εισιτήριό σας από όπου κι αν βρίσκεστε και μπείτε με αυτό απευθείας στην αίθουσα. | Γραμμή Εισιτηρίων: 2109005800 (Καθημερινά, 09:00 – 21:00) | Γραμμή Εισιτηρίων Φίλων Στέγης: 2130178200 (Τετάρτη-Παρασκευή 13:30-21:30, Σάββατο-Κυριακή 9:30-21:30) | Εκδοτήρια Εισιτηρίων στη Στέγη: (Συγγρού 107) Ωράριο λειτουργίας: Τα ταμεία της Στέγης θα λειτουργούν τις ημέρες των παραστάσεων18:30-21:30 (Γίνονται δεκτές πιστωτικές - χρεωστικές κάρτες Amex,Visa, Master Card & Diners.) | Σημεία Πώλησης Εισιτηρίων από τρίτους: Στο δίκτυο καταστημάτων Public & στο κατάστημα IANOS της οδού Σταδίου (η αγορά εισιτηρίων πραγματοποιείται μόνο με μετρητά).
  Παραστάσεις: Παρασκευή έως Κυριακή στις 20:30
  Πληροφορίες Χώρου: Κεντρική Σκηνή, Στέγης Ιδρύματος Ωνάση, Λεωφόρος Συγγρού 107, Αθήνα. Τηλέφωνο: +30 210 900 5 800 | https://www.onassis.org/el/onassis-stegi
  Περισσότερα από ΘΕΑΤΡΟ
  Για να λαμβάνετε κάθε εβδομάδα στο email σας
  προτάσεις και προσκλήσεις από το Monopoli.gr
  ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ
  Αλλαγή μεγέθους γραμμάτων
  Επιλογή contrast