CHEF'S TIPS
Σπετζοφάι στο φούρνο από τη food blogger Marysgramm
Νόστιμο παραδοσιακό φαγητό του Πηλίου, όπου το όνομα του το παίρνει από την πιπεριά, που στην τοπική διάλεκτο λέγεται σπέτζα.

Monopoli Team
15.10.2019
A
A
Υλικά
Εκτέλεση
- 7 πιπεριές πράσινες χοντροκομμένες
- 4 πιπεριές κόκκινες χοντροκομμένες
- 1 κρεμμύδι στον τρίφτη
- 1 σκελίδα σκόρδου στον τρίφτη
- 4 λουκάνικα χωριάτικα
- 1/2 φλιτζάνι τσαγιού τομάτες τριμμένες
- 1 κουταλιά της σούπας πελτέ
- 1/2 φλιτζάνι τσαγιού νερό
- Ελαιόλαδο
- Αλάτι και πιπέρι

Βάλτε όλες τις χοντροκομμένες πιπεριές στο ταψί, διαλύστε τον πελτέ στο νερό και ρίξτε το πάνω από τις πιπεριές, λίγο ελαιόλαδο και ψήστε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς για 30 λεπτά. Μετά από αυτό το 30λεπτο, βάλτε το σκόρδο, το κρεμμύδι, τα λουκάνικα σε μικρά κομμάτια, την τριμμένη τομάτα, αλάτι και πιπέρι και ξαναψήστε ακόμα 30 λεπτά.
Tip: Προσθέστε λίγο προζυμένιο ψωμί και απολαύστε το!
A
A
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Βρες καθημερινά στο email σου τα πιο δημοφιλή θέματα του Monopoli.gr και ό,τι καλύτερο συμβαίνει στην πόλη!
ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ
NEWS FEED
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Σε πρώτο πρόσωπο: Θάνος Κόνιαρης, ηθοποιός
Εθελοντική Αιμοδοσία στις 9 Μαΐου από το Bloode και την NBG Pay
Θέατρο, συναυλίες, εκθέσεις: Τι κάνουμε σήμερα, Τετάρτη 30 Απριλίου
Στο “Flow” το Ευρωπαϊκό Βραβείο Lux 2025
H Τάμτα στο BBC London με το τραγούδι «Khorumi»
Φιλαρμόνια Ορχήστρα Αθηνών: Συναυλία για τα 80 χρόνια από τη λήξη του Β’ Παγκόσμιου Πόλεμου στο Μέγαρο
Ίδρυμα Ωνάση: 162 χρόνια από τη γέννηση του Καβάφη με ντοκιμαντέρ και ταινίες μικρού μήκους στο Onassis YouTube Channel
Διονύσης Σαββόπουλος: Μια πρωτότυπη σειρά με τις ιστορίες του έρχεται στον ΣΚΑΪ
Microsoft: Δύο 17χρονα κορίτσια θα μάς εκπροσωπήσουν στον παγκόσμιο διαγωνισμό πληροφορικής
Pan Pan και Years of Youth live στην Τεχνόπολη