MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΤΡΙΤΗ
16
ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
CHEF'S TIPS

Σπετζοφάι στο φούρνο από τη food blogger Marysgramm

Νόστιμο παραδοσιακό φαγητό του Πηλίου, όπου το όνομα του το παίρνει από την πιπεριά, που στην τοπική διάλεκτο λέγεται σπέτζα.

Monopoli Team

Υλικά
  • 7 πιπεριές πράσινες χοντροκομμένες
  • 4 πιπεριές κόκκινες χοντροκομμένες
  • 1 κρεμμύδι στον τρίφτη
  • 1 σκελίδα σκόρδου στον τρίφτη
  • 4 λουκάνικα χωριάτικα
  • 1/2 φλιτζάνι τσαγιού τομάτες τριμμένες
  • 1 κουταλιά της σούπας πελτέ
  • 1/2 φλιτζάνι τσαγιού νερό
  • Ελαιόλαδο
  • Αλάτι και πιπέρι

Εκτέλεση

Βάλτε όλες τις χοντροκομμένες πιπεριές στο ταψί, διαλύστε τον πελτέ στο νερό και ρίξτε το πάνω από τις πιπεριές, λίγο ελαιόλαδο και ψήστε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς για 30 λεπτά. Μετά από αυτό το 30λεπτο, βάλτε το σκόρδο, το κρεμμύδι, τα λουκάνικα σε μικρά κομμάτια, την τριμμένη τομάτα, αλάτι και πιπέρι και ξαναψήστε ακόμα 30 λεπτά.

Tip: Προσθέστε λίγο προζυμένιο ψωμί και απολαύστε το!

Περισσότερα από The Art of Life
Σχετικά Θέματα
The Art of Life
Μπορεί να συμπτώματα της εμμηνόπαυσης να μας χαλάσουν τις γιορτές; Όχι!
The Art of Life
Σε φόρμα (και) τον χειμώνα: Tips για δραστηριότητες στο κρύο
Αγορές
Τρία μοναδικά προϊόντα για να πετύχεις το τέλειο festive μακιγιάζ
The Art of Life
Comfort soup: Η πιο απλή και detox σούπα για τα βράδια του χειμώνα
The Art of Life
Προκαλούν τα αντισυλληπτικά καρκίνο του μαστού;
The Art of Life
1 στους 20 Έλληνες πάσχει από ΧΑΠ – Τα συμπτώματα και η έγκαιρη διάγνωση
The Art of Life
4 θεραπείες προσώπου για λαμπερό και φρέσκο δέρμα τις γιορτές
The Art of Life
HPV: Ένας νέος, εύκολος και έγκυρος τρόπος ενημέρωσης για τον ιό
The Art of Life
Το ξεχασμένο superfood που τρώνε σήμερα της Αγίας Βαρβάρας
The Art of Life
Πριν και μετά από μια χειρουργική επέμβαση: Η νέα εποχή στην επικοινωνία γιατρού και ασθενούς
Υγεία - Ομορφιά
Έλαιο καρύδας: Γιατί είναι τόσο ευεργετικό για τα μαλλιά;
The Art of Life
AIDS: 4 δεκαετίες για να περάσουμε από την άγνοια και τον φόβο στη θεραπεία και την ελπίδα