CHEF'S TIPS
Σπετζοφάι στο φούρνο από τη food blogger Marysgramm
Νόστιμο παραδοσιακό φαγητό του Πηλίου, όπου το όνομα του το παίρνει από την πιπεριά, που στην τοπική διάλεκτο λέγεται σπέτζα.

Monopoli Team
15.10.2019
A
A
Υλικά
Εκτέλεση
- 7 πιπεριές πράσινες χοντροκομμένες
- 4 πιπεριές κόκκινες χοντροκομμένες
- 1 κρεμμύδι στον τρίφτη
- 1 σκελίδα σκόρδου στον τρίφτη
- 4 λουκάνικα χωριάτικα
- 1/2 φλιτζάνι τσαγιού τομάτες τριμμένες
- 1 κουταλιά της σούπας πελτέ
- 1/2 φλιτζάνι τσαγιού νερό
- Ελαιόλαδο
- Αλάτι και πιπέρι

Βάλτε όλες τις χοντροκομμένες πιπεριές στο ταψί, διαλύστε τον πελτέ στο νερό και ρίξτε το πάνω από τις πιπεριές, λίγο ελαιόλαδο και ψήστε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς για 30 λεπτά. Μετά από αυτό το 30λεπτο, βάλτε το σκόρδο, το κρεμμύδι, τα λουκάνικα σε μικρά κομμάτια, την τριμμένη τομάτα, αλάτι και πιπέρι και ξαναψήστε ακόμα 30 λεπτά.
Tip: Προσθέστε λίγο προζυμένιο ψωμί και απολαύστε το!
A
A
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Βρες καθημερινά στο email σου τα πιο δημοφιλή θέματα του Monopoli.gr και ό,τι καλύτερο συμβαίνει στην πόλη!
ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ
NEWS FEED
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Hot or Not #180: Όλα όσα μας άρεσαν (ή μας χάλασαν) αυτή την εβδομάδα
Βella Ciao#31: Ο καλλιτέχνης στο μεταίχμιο μεταξύ λογικής και τρέλας
Γιατί οι παρέες γράφουν ιστορία τα καλοκαίρια;
Καλοκαίρι με παιδιά: 5 +1 στέκια για μια τέλεια οικογενειακή έξοδο
Family Weekend: 4 προτάσεις δημιουργικής διασκέδασης με τα παιδιά
Home Cinema: Ποιες ταινίες θα δούμε αυτό το ΣΚ στην τηλεόραση
Τα ελληνικά νησιά που ξέρουν πώς να γιορτάζουν τον Δεκαπενταύγουστο
Bella Ciao#30: Η σοφία της Κίρκης…
Η Παναγία όπως την ύμνησαν σπουδαίοι ποιητές
Θανάσης Ρεντζής: Αντίο σε έναν πρωτοπόρο του ελληνικού κινηματογράφου