CHEF'S TIPS
Σπετζοφάι στο φούρνο από τη food blogger Marysgramm
Νόστιμο παραδοσιακό φαγητό του Πηλίου, όπου το όνομα του το παίρνει από την πιπεριά, που στην τοπική διάλεκτο λέγεται σπέτζα.

Monopoli Team
15.10.2019
A
A
Υλικά
Εκτέλεση
- 7 πιπεριές πράσινες χοντροκομμένες
- 4 πιπεριές κόκκινες χοντροκομμένες
- 1 κρεμμύδι στον τρίφτη
- 1 σκελίδα σκόρδου στον τρίφτη
- 4 λουκάνικα χωριάτικα
- 1/2 φλιτζάνι τσαγιού τομάτες τριμμένες
- 1 κουταλιά της σούπας πελτέ
- 1/2 φλιτζάνι τσαγιού νερό
- Ελαιόλαδο
- Αλάτι και πιπέρι

Βάλτε όλες τις χοντροκομμένες πιπεριές στο ταψί, διαλύστε τον πελτέ στο νερό και ρίξτε το πάνω από τις πιπεριές, λίγο ελαιόλαδο και ψήστε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς για 30 λεπτά. Μετά από αυτό το 30λεπτο, βάλτε το σκόρδο, το κρεμμύδι, τα λουκάνικα σε μικρά κομμάτια, την τριμμένη τομάτα, αλάτι και πιπέρι και ξαναψήστε ακόμα 30 λεπτά.
Tip: Προσθέστε λίγο προζυμένιο ψωμί και απολαύστε το!
A
A
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Βρες καθημερινά στο email σου τα πιο δημοφιλή θέματα του Monopoli.gr και ό,τι καλύτερο συμβαίνει στην πόλη!
ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ
NEWS FEED
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Τι είναι αυτό;, της Στέλλας Σερέφογλου στο Θέατρο Σταθμός
Οι μελωδίες των Επτανήσων στο Ηρώδειο με την Παλαιά Φιλαρμονική Κερκύρας
Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο για το χάλκινο μετάλλιο της Εθνικής: «Είναι το μεγαλύτερο επίτευγμά μου»
Faces and Bodies: Η έκθεση του Μάνου Ιωαννίδη στη Δημοτική Πινακοθήκη Καλλιθέας
Βραβεία Emmy 2025: Έγραψε ιστορία το “The Studio” – Σάρωσαν “Adolescence” και “The Pitt”
Η «Παπλωματού» ξαναζωντανεύει στο Νέο Θέατρο Κατερίνα Βασιλάκου
Σινεμά κόντρα σε κάθε εμπόδιο – Τι θα κρατήσω από το φετινό Φεστιβάλ Δράμας
Το Χειμωνιάτικο Παραμύθι, του Ουίλιαμ Σαίξπηρ για 2η χρονιά στο Θέατρο Κάτια Δανδουλάκη
48ο Φεστιβάλ Δράμας: Ο Χρυσός Διόνυσος στο «Noi» του Νεριτάν Ζιντζιρία – Όσα έγιναν στην τελετή λήξης
Η παράσταση «Γιοι και κόρες» του Γιάννη Καλαβριανού επιστρέφει ανανεωμένη στο Αμφι-Θέατρο