MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΔΕΥΤΕΡΑ
06
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ:
ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ X
ΗΘΟΠΟΙΟ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΗΘΟΠΟΙΟ X
ΘΕΑΤΡΟ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΘΕΑΤΡΟ X
ΟΛΕΣ ΟΙ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ
Κοινωνικό

Το τάβλι, του Δημήτρη Κεχαΐδη στο Θέατρο Μικρό Άνεσις

Ο Ιεροκλής Μιχαηλίδης και ο Γεράσιμος Σκιαδαρέσης παρουσιάζουν «Το Τάβλι», του Δημήτρη Κεχαΐδη, σε σκηνοθεσία Λευτέρη Γιοβανίδη, από 16 Οκτωβρίου 2019.

Φωτο: Πάτροκλος Σκαφίδας
Φωτο: Πάτροκλος Σκαφίδας
Monopoli Team

Μετά από μια πετυχημενη περιοδεία σε ολόκληρη την Ελλάδα, η παράσταση που ξεχώρισε και αγκαλιάστηκε θερμά από το κοινό, κατεβαίνει από το Δη.Πε.Θέατρο Κοζάνης και «βρίσκει στέγη» στο Μικρό Ανεσις, από 16 Οκτωβρίου κάθε Τετάρτη & Πέμπτη. 

Μια κωμωδία χαρακτήρων, που αποδίδεται γλαφυρά η νεοελληνική πραγματικότητα και το ενδόμυχο όνειρο του νεοέλληνα «να πιάσει την καλή».

Ο Φώντας (Γεράσιμος Σκιαδαρέσης) και ο Κόλιας (Ιεροκλής Μιχαηλίδης) δυο φίλοι και κουνιάδοι, κάθονται ένα ζεστό αυγουστιάτικο απόγευμα μετά από ένα μεσημεριανό ύπνο, την ώρα του ιερού απογευματινού καφέ στη βεράντα τους και συζητούν πως θα πιάσουν την καλή και θα γλυτώσουν από τη φτώχεια τους. Το σχέδιο «όπως πάντα» καλά οργανωμένο και σίγουρο, μας δείχνει όλο το νεοελληνικό όνειρο που πλάθεται από ευτελή υλικά. Οι δυο ήρωες μας, ο Φώντας,άνθρωπος της πιάτσας και ο  Κόλιας πρώην αντιστασιακός και νυν λαχειοπώλης, ονειρεύονται να στήσουν μαζί μια κομπίνα, με στόχο τα μεγάλα κέρδη και την είσοδο στην υψηλή κοινωνία. Δύο χαρακτήρες αυθεντικοί, λαϊκοί, οικείοι, αναγνωρίσιμοι, τραγικοί και κωμικοί συνάμα, συνοψίζουν την ουσία της νεοελληνικής φιλοσοφίας.

Το «Τάβλι», είναι έργο προφητικό και γι’ αυτό πάντα επίκαιρο, πρωτοανέβηκε στο Θέατρο Τέχνης τον Φεβρουάριο του 1972, μεσούσης της δικτατορίας, σε σκηνοθεσία του Κάρολου Κουν, με πρωταγωνιστές τον Νικήτα Τσακίρογλου ως Φώντα και τον Γιάννη Μόρτζο ως Κόλια. Από τότε, ανεβαίνει συχνά στις θεατρικές σκηνές, γεγονός που καταδεικνύει την οξυδερκή ματιά του συγγραφέα στη νεοελληνική νοοτροπία.

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
Σκηνοθεσία: Λευτέρης Γιοβανίδης

Σκηνικά: Πουλχερία Τζόβα
Κοστούμια: Μαρία Παπαδοπούλου
Μουσική: Θοδωρής Οικονόμου
Φωτισμοί: Νίκος Σωτηρόπουλος

Παίζουν: Ιεροκλής Μιχαηλίδης, Γεράσιμος Σκιαδαρέσης

Διάρκεια: 90 λεπτά
Τιμές Εισιτηρίων: Κανονικό 14 ευρώ, Μειωμένο 10 ευρώ, Aτέλεια 5 ευρώ
Σενάριο: Δημήτρης Κεχαΐδης
Παραστάσεις: Τετάρτη στις 20:00, Πέμπτη στις 21:15
Περισσότερα από ΘΕΑΤΡΟ
Σχετικά Θέματα
Θεατρικά Νέα
Σιρόκος: Η νέα παράσταση των 4Frontal ρίχνει το βλέμμα στο προσφυγικό
Θεατρικά Νέα
Κάρμεν: Η ιστορική σκηνοθεσία του 1875 αναβιώνει στην Εθνική Λυρική Σκηνή
ΘΕΑΤΡΟ
ΚΟΜΜΑ: Mια performance σωματικού θεάτρου στο θέατρο Αλκμήνη
ΘΕΑΤΡΟ
Η Γραμμή Σκιάς, του Τζόζεφ Κόνραντ για 2ο χρόνο στο Rabbithole
Θεατρικά Νέα
Ο Σώζων Εαυτόν Σωθήτω: Η κωμωδία του Ντε Φιλίππο σε καλοκαιρινή περιοδεία
ΘΕΑΤΡΟ
Το Μαύρο Κουτί: Η μαύρη κωμωδία του Γιώργου Ηλιόπουλου στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά
ΘΕΑΤΡΟ
Carmen: Μια σύγχρονη neoclassic προσέγγιση από το Balletto di Milano στο Christmas Theater
ΘΕΑΤΡΟ
Caveman: Η κωμωδία με τον Σωτήρη Καλυβάτση για νέες παραστάσεις στο Θέατρο Αργώ
Θεατρικά Νέα
Τέλος του Παιχνιδιού: Νέος κύκλος παραστάσεων τον Μάιο στο Θέατρο Ιλίσια
ΘΕΑΤΡΟ
Διψάει τις Νύχτες, του Ηλία Μαγκλίνη στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά
ΘΕΑΤΡΟ
Toxicity, για 2η χρονιά στον Τεχνοχώρο Φάμπρικα
ΘΕΑΤΡΟ
Μπουμπουλίνας 18: Η συγκλονιστική ιστορία της Κίττυς Αρσένη ζωντανεύει ξανά στο Θέατρο του Νέου Κόσμου