Σπιτικό Παστέλι με Μέλι από τη food blogger Εύη Σκούρα
Παστέλι, ένα από τα πιο αγαπημένα σνακ όλων των λαών της Μεσογείου!
Χρόνος μαγειρέματος: 5 λεπτά
Υλικά:• 260 γρ. σουσάμι
• 120 γρ. κολοκυθόσποροι
• 70 γρ. ηλιόσποροι
• 450 γρ. μέλι
• το ξύσμα από 1 πορτοκάλι (προαιρετικά)
Εκτέλεση:
1. Ζεσταίνετε το φούρνο στους 150ο C και καβουρδίζετε τους όλους τους σπόρους για 10-15 λεπτά, μέχρι να μυρίσουν.
2. Ζεσταίνετε το μέλι και το ξύσμα σε μια κατσαρόλα (όχι μικρή γιατί θα φουσκώσει απότομα) και όταν φτάσει στους 125ο C* αποσύρετε από την φωτιά και προσθέτετε τους σπόρους. Ανακατεύετε καλά και αδειάζετε το μείγμα σε ένα ταψάκι 24Χ24 εκ., το οποίο έχετε στρώσει με αντικολλητικό χαρτί και το έχετε λαδώσει ελαφρά.
3. Φροντίζετε ώστε το μείγμα να απλωθεί ομοιόμορφα και το αφήνετε να κρυώσει. Πριν κρυώσει τελείως το κόβετε σε τετράγωνα κομμάτια.
*Εάν δεν έχετε θερμόμετρο, υπολογίστε πως το μέλι πρέπει να βράσει περίπου 5 λεπτά πριν προσθέσετε τους σπόρους.
Η Εύη Σκούρα είναι η δημιουργός του The Healthy Cook με το οποίο μοιράζεται με τους αναγνώστες της υγιεινές και ως επί το πλείστον χαμηλές σε θερμίδες συνταγές με, όσο το δυνατόν, μη επεξεργασμένα υλικά. Στο blog θα βρείτε συνταγές για πρωινά, σνακς, γρήγορα γεύματα και επιδόρπια, συνταγές για χορτοφάγους και vegans, νηστίσιμες, αλλά και συνταγές με κρέας και ψάρι.