MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΤΡΙΤΗ
18
ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ:
ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ X
ΗΘΟΠΟΙΟ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΗΘΟΠΟΙΟ X
ΘΕΑΤΡΟ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΘΕΑΤΡΟ X
ΟΛΕΣ ΟΙ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ
Χοροθέατρο

To Μαύρο Θέατρο της Πράγας στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης

Προσθήκη ως αγαπημένη πηγή

Οι καλύτερες στιγμές από τα 60 χρόνια ζωής του θεάτρου, παρουσιάζονται στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης

Βρείτε περισσότερα άρθρα μας στα αποτελέσματα αναζητησης

Προσθήκη του monopoli.gr στην Google
Monopoli Team

Ο ιδρυτής του Μαύρου Θεάτρου της Πράγας Jiři Srnec παρουσιάζει το αυθεντικό Μαύρο Θέατρο της Πράγας με τις καλύτερες στιγμές από τα 60 χρόνια ζωής που κλείνει φέτος το θέατρο, μετά τη πρώτη παρουσίασή του στο κοινό το 1959.

 Το Μαύρο Θέατρο της Πράγας παρουσιάστηκε στην ολοκληρωμένη του μορφή, για πρώτη φορά επισήμως από τον Jiři Srnec στο Διεθνές Φεστιβάλ Εδιμβούργου το 1961 και έγινε γρήγορα ένας από τους πιο γνωστούς θεατρικούς θιάσους σε όλον τον κόσμο και ο πιο γνωστός εκπρόσωπος της τσέχικης δραματικής τέχνης. Έχει πάρει μέρος σε αμέτρητα θεατρικά φεστιβάλ και διεθνείς περιοδείες και τις παραστάσεις του έχουν παρακολουθήσει πάνω από 5 εκατομμύρια θεατές σε 68 χώρες.

Η τέχνη του Μαύρου Θεάτρου, στηρίζεται στο μαύρο σκηνογραφικό χώρο (μαύρο βελούδο) εντός του οποίου κινούνται οι ηθοποιοί – χειριστές των διαφόρων αντικειμένων – ντυμένοι με κατάμαυρα ρούχα, πράγμα που τους καθιστά αθέατους στους θεατές. Αυτό που βλέπουν οι θεατές είναι ένα μαγικό παιχνίδι του πιθανού και του απίθανου, όπου πολύχρωμα αντικείμενα αιωρούνται στον αέρα με τη δική τους ανεξάρτητη οντότητα, σε απόλυτο συγχρονισμό με τους ηθοποιούς που “αφηγούνται” στο θεατή την ιστορία τους μέσα από τη διεθνή γλώσσα της παντομίμας.

Εξιστορώντας πολύπλοκες ιστορίες και σκορπίζοντας μεγάλες δόσεις μαγείας, ονειροπόλας διάθεσης και ομορφιάς, το Μαύρο Θέατρο Srnec της Πράγας θα μας παρουσιάσει μια επιλογή από τα καλύτερα στιγμιότυπα και αριστουργήματα της 60χρονης ιστορίας του.

Ο Jiři Srnec συνδυάζει τις παραδοσιακές και σύγχρονες τεχνικές του μαύρου θεάτρου με τον σύγχρονο χορό, την ατμοσφαιρική μουσική και την παντομίμα, δημιουργώντας ένα ποιητικό σύμπαν χρωμάτων, ήχων και συναισθημάτων. Είναι ένα θέαμα για όλη την οικογένεια.

Βρείτε περισσότερα άρθρα μας στα αποτελέσματα αναζητησης

Προσθήκη του monopoli.gr στην Google
ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ



Τιμές Εισιτηρίων: 30€ (23€*), 25 € (18€*) , 18 € (12€*) & 10 € - * παιδικό (5 -12 ετών), * φοιτητικό, ανέργων, ΑΜΕΑ, άνω των 65 ετών (μόνο στις ζώνες Β' και Γ')
Διάρκεια Παραστάσεων: 28 και 29 Σεπτεμβρίου 2019
Πληροφορίες: Προπώληση : www.tch.gr, Eκδοτήρια Μεγάρου Μουσικής (τηλ. 895.938-9) & Εκδοτήρια Πλ. Αριστοτέλους
Παραστάσεις: Σάββατο στις 19:00 και Κυριακή στις 17:00
Προσθήκη του monopoli.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google
Περισσότερα από ΘΕΑΤΡΟ
Σχετικά Θέματα
ΘΕΑΤΡΟ
Ανα-τίναξε την ανθισμένη αμυγδαλιά: Επιστρέφει για λίγες παραστάσεις στο Θέατρο Άλσος
Θεατρικά Νέα
«Σαπφώ»: Στο Θέατρο Βασιλάκου το τελευταίο έργο του Αλέξη Σταμάτη
ΘΕΑΤΡΟ
Ρίταμαργαρίταρίταμαργαρίταρίταμαργαρί…: Η νέα παράσταση της Μαρίας Μαγκανάρη στο θέατρο Άνεσις
ΘΕΑΤΡΟ
Bacon: Το πολυβραβευμένο έργο της Sophie Swithinbank για 2η χρονιά στο Θέατρο Άνεσις
ΘΕΑΤΡΟ
Η Πόρνη από Πάνω: Ο μονόλογος με την Κατερίνα Διδασκάλου στο Θέατρο Νέος Ακάδημος
ΘΕΑΤΡΟ
Τζόνι Μπλε, του Γιωργή Τσουρή για 2η σεζόν στο Θέατρο Άνεσις
Θεατρικά Νέα
Ο Έβρος απέναντι: Ο Γιωργής Τσουρής σκηνοθετεί στο Θέατρο Άνεσις το βραβευμένο έργο των Ρέππα-Παπαθανασίου
ΘΕΑΤΡΟ
Βρικόλακες, του Χένρικ Ίψεν για 3η χρονιά στο Θέατρο Radar
Θεατρικά Νέα
Μόμπι Ντικ: Η νέα παράσταση της πολυβραβευμένης Ομάδας GAFF στο Θέατρο Νέος Ακάδημος
ΘΕΑΤΡΟ
Ο Βυσσινόκηπος: Η Κάτια Δανδουλάκη πρωταγωνιστεί στο κύκνειο άσμα του Τσέχωφ τη νέα σεζόν
ΘΕΑΤΡΟ
Μιλήστε Ελεύθερα: Μια καυστική κωμωδία σε σκηνοθεσία Μίλτου Νίκα στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά
ΘΕΑΤΡΟ
McNeal: Το θεατρικό φαινόμενο έρχεται στον Νέο Ακάδημο με τον Πυγμαλίωνα Δαδακαρίδη