MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΤΡΙΤΗ
21
ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ:
ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ X
ΗΘΟΠΟΙΟ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΗΘΟΠΟΙΟ X
ΘΕΑΤΡΟ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΘΕΑΤΡΟ X
ΟΛΕΣ ΟΙ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ
Χοροθέατρο

To Μαύρο Θέατρο της Πράγας στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης

Οι καλύτερες στιγμές από τα 60 χρόνια ζωής του θεάτρου, παρουσιάζονται στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης

Monopoli Team

Ο ιδρυτής του Μαύρου Θεάτρου της Πράγας Jiři Srnec παρουσιάζει το αυθεντικό Μαύρο Θέατρο της Πράγας με τις καλύτερες στιγμές από τα 60 χρόνια ζωής που κλείνει φέτος το θέατρο, μετά τη πρώτη παρουσίασή του στο κοινό το 1959.

 Το Μαύρο Θέατρο της Πράγας παρουσιάστηκε στην ολοκληρωμένη του μορφή, για πρώτη φορά επισήμως από τον Jiři Srnec στο Διεθνές Φεστιβάλ Εδιμβούργου το 1961 και έγινε γρήγορα ένας από τους πιο γνωστούς θεατρικούς θιάσους σε όλον τον κόσμο και ο πιο γνωστός εκπρόσωπος της τσέχικης δραματικής τέχνης. Έχει πάρει μέρος σε αμέτρητα θεατρικά φεστιβάλ και διεθνείς περιοδείες και τις παραστάσεις του έχουν παρακολουθήσει πάνω από 5 εκατομμύρια θεατές σε 68 χώρες.

Η τέχνη του Μαύρου Θεάτρου, στηρίζεται στο μαύρο σκηνογραφικό χώρο (μαύρο βελούδο) εντός του οποίου κινούνται οι ηθοποιοί – χειριστές των διαφόρων αντικειμένων – ντυμένοι με κατάμαυρα ρούχα, πράγμα που τους καθιστά αθέατους στους θεατές. Αυτό που βλέπουν οι θεατές είναι ένα μαγικό παιχνίδι του πιθανού και του απίθανου, όπου πολύχρωμα αντικείμενα αιωρούνται στον αέρα με τη δική τους ανεξάρτητη οντότητα, σε απόλυτο συγχρονισμό με τους ηθοποιούς που “αφηγούνται” στο θεατή την ιστορία τους μέσα από τη διεθνή γλώσσα της παντομίμας.

Εξιστορώντας πολύπλοκες ιστορίες και σκορπίζοντας μεγάλες δόσεις μαγείας, ονειροπόλας διάθεσης και ομορφιάς, το Μαύρο Θέατρο Srnec της Πράγας θα μας παρουσιάσει μια επιλογή από τα καλύτερα στιγμιότυπα και αριστουργήματα της 60χρονης ιστορίας του.

Ο Jiři Srnec συνδυάζει τις παραδοσιακές και σύγχρονες τεχνικές του μαύρου θεάτρου με τον σύγχρονο χορό, την ατμοσφαιρική μουσική και την παντομίμα, δημιουργώντας ένα ποιητικό σύμπαν χρωμάτων, ήχων και συναισθημάτων. Είναι ένα θέαμα για όλη την οικογένεια.

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ



Τιμές Εισιτηρίων: 30€ (23€*), 25 € (18€*) , 18 € (12€*) & 10 € - * παιδικό (5 -12 ετών), * φοιτητικό, ανέργων, ΑΜΕΑ, άνω των 65 ετών (μόνο στις ζώνες Β' και Γ')
Διάρκεια Παραστάσεων: 28 και 29 Σεπτεμβρίου 2019
Πληροφορίες: Προπώληση : www.tch.gr, Eκδοτήρια Μεγάρου Μουσικής (τηλ. 895.938-9) & Εκδοτήρια Πλ. Αριστοτέλους
Παραστάσεις: Σάββατο στις 19:00 και Κυριακή στις 17:00
Περισσότερα από ΘΕΑΤΡΟ
Σχετικά Θέματα
Θεατρικά Νέα
Τζοκόντα του Αμίλκαρε Πονκιέλλι σε μια διεθνή συμπαραγωγή στη Λυρική Σκηνή
ΘΕΑΤΡΟ
Αγγελία Θανάτου, του Heiner Müller στο Τζάμια Κρύσταλλα
ΘΕΑΤΡΟ
Νοχαβελάνδη: Ένα western δωματίου του Γιάννη Αποσκίτη στο Θέατρο 104
ΘΕΑΤΡΟ
Ολική Άμεση Συλλογική Επικείμενη Επίγεια Σωτηρία: Το ανατρεπτικό έργο του Tim Crouch για πρώτη φορά στην Ελλάδα
ΘΕΑΤΡΟ
Το Όνειρο ενός Γελοίου στο Θέατρο NOUS
ΘΕΑΤΡΟ
Το Συμπόσιο του Πλάτωνα σε σκηνοθεσία Άννας Κοκκίνου στο Θέατρο Σφενδόνη
ΘΕΑΤΡΟ
Πιτσιμπούργκο, της Σώτης Τριανταφύλλου στο Θέατρο του Νέου Κόσμου
ΘΕΑΤΡΟ
Η ληστεία της συμφοράς για 2η σεζόν στο θέατρο Λαμπέτη
ΘΕΑΤΡΟ
Το καταραμένο παιδί, του Honoré de Balzac στο Θέατρο Arroyo
ΘΕΑΤΡΟ
Η Ράβδος, του Μαρκ Ρέιβενχιλ για 3η χρονιά στο Θέατρο της Οδού Κυκλάδων
ΘΕΑΤΡΟ
Μπλε Υγρό, της Βίβιαν Στεργίου στον Χώρο Τεχνών Κ4
Θεατρικά Νέα
National Theatre Live: Το Inter Alia με τη Rosamund Pike στο Μέγαρο Μουσικής