MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΤΡΙΤΗ
19
ΜΑΡΤΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΦΕΣΤΙΒΑΛ

Το Φεστιβάλ Λάλον Ύδωρ επιστρέφει στη Φωκίδα

Το Φεστιβάλ Δελφών «Το Λάλον Ύδωρ» πραγματοποιείται για δεύτερη κατά σειρά χρονιά, από 15 Ιουνίου έως τις 19 Ιουλίου, σε διάφορες πόλεις του νομού Φωκίδας.

Monopoli Team

Το Φεστιβάλ Δελφών Το Λάλον Ύδωρ διανύει φέτος τον δεύτερο χρόνο λειτουργίας του πραγματοποιώντας εκδηλώσεις από τις 15 Ιουνίου έως τις 19 Ιουλίου σε Δελφούς, Άμφισσα, Ιτέα και Γαλαξίδι του νομού Φωκίδας.

Φεστιβάλ Δελφών

Όλα τα δρώμενα του Φεστιβάλ παρουσιάζονται σε φυσικούς χώρους και όχι σε κάποιο οργανωμένο θέατρο, δίνοντας έτσι στους θεατές ή στους ακροατές τη δυνατότητα να βιώσουν την ενέργεια αυτών των χώρων και την επίδραση της συμμετοχής τους στα έργα που παρουσιάζονται εκεί.

Το Λάλον Ύδωρ είναι ένα νεοσύστατο φεστιβάλ υπό την καλλιτεχνική διεύθυνση του συνθέτη Δημήτρη Μαραμή, και έχει ως στόχο την προβολή του σύγχρονου ελληνικού πολιτισμού σε σύνδεση με την ιστορία και το φυσικό κάλλος της περιοχής των Δελφών και κατ’ επέκταση ολόκληρης της Φωκίδας.

Δημήτρης Μαραμής

Πέρυσι, το φεστιβάλ είχε ως θέμα «Σύγχρονοι Έλληνες συνθέτες και λόγος ελληνικός». Το θέμα του φετινού φεστιβάλ είναι η «Νεότητα», καθώς εστιάζει για δεύτερη συνεχή χρονιά σε νέους σκηνοθέτες, νέους ερμηνευτές, νέα μουσικά σχήματα, νέους δημιουργούς, και φιλοδοξεί παράλληλα να προσελκύσει, πλην των άλλων, και ένα νεανικό κοινό. Η νεότητα άλλωστε αποτελεί και τον συνδετικό κρίκο των φετινών θεατρικών και μουσικών δρώμενων: ΊωνΗ Πρώτη ΑγάπηΑντιγόνηΙσμήνηΕρωτόκριτος. Φέτος δημιουργείται για πρώτη φορά και η «Νεανική Σκηνή της Ιτέας», όπου θα προσκαλούνται νεανικά μουσικά σχήματα της εγχώριας εναλλακτικής μουσικής σκηνής.

Μέρος της θεματικής της νεότητας θα αποτελέσουν και οι προβολές και τα εργαστήρια κινουμένων σχεδίων σε συνεργασία με το διεθνές φεστιβάλ Αnimasyros, ενώ συνεχίζεται και φέτος η συνεργασία με την Εναλλακτική Σκηνή της Εθνικής Λυρικής Σκηνής.

Το Λάλον Ύδωρ

Νεανική Σκηνή στην Ιτέα

Usurum, Σάββατο 13 Ιουλίου, 21:00, Καψάλειο – Ιτέα

Οι Usurum με όπλο την πολυφωνία και τον έντονο ρυθμό ντύνουν τα τραγούδια από την προσωπική τους δισκογραφία καθώς και άλλα αγαπημένων δημιουργών αλλά και έργα της ελληνικής παράδοσης με το δικό τους τρόπο. Έντονο είναι το ποιητικό στοιχείο με τις δικές τους μελοποιήσεις σε Έλληνες και ξένους ποιητές.

Η ελληνική παράδοση συνομιλεί με τα Βαλκάνια, τη μεσογειακή διάθεση και την σύγχρονη ελληνική τραγουδοποιία. Όλα αυτά με φόντο τα τραγούδια των Usurum και την εξωστρεφή διάθεση.

Μουσικοί: Κοσμάς Λαμπίδης:φωνή,νέι, ΣταύροςΡουμελιώτης:ακ. Κιθάρα,φωνή, Νίκος Αντωνόπουλος:κλ.Κιθάρα, πλήκτρα,φωνή, Γιώργος Σταυρίδης: κρουστά, Λάμπρος Παπανικολάου: κοντραμπάσο, Βασίλης Μαντζούκης: τύμπανα, Κωνσταντίνος Σαπούνης: τρομπέτα, Βαγγέλης Βασιλόπουλος: τρομπόνι, Σπύρος Ρουμελιώτης: ήχος

Penelope Trapped, Κυριακή 14 Ιουλίου, 21:00, Καψάλειο – Ιτέα

Αφορμή αυτής της μουσικής παράστασης η παρουσίαση της πρώτης προσωπικής δισκογραφικής δουλειάς της Penelope, με αγγλικό στίχο και ιδιαίτερο alternative ήχο, όπου ήδη πλανιέται στις μουσικές αθηναϊκές σκηνές παρέα με μια ομάδα εξαιρετικών συνεργατών: Ντίνος Χατζηιορδάνου στο ακορντεόν, Μίμης Ντούτσουλης στο μπάσο, Στράτος Σαμιώτης στα κρουστά και τύμπανα, Δημήτρης Μπαρμπαγάλας στην ακουστική και ηλεκτρική κιθάρα, Brian Coon στην επιμέλεια του ήχου.
Μετά τη πρώτη, σε ψηφιακή μορφή, κυκλοφορία του single Τrapped έρχεται το Rise με μια άκρως ευτυχή συγκυρία, τη συνεργασία με τον τραγουδιστή και μέλος των TUXEDOMOON Blaine Reininger, όπου και αποτελεί ορόσημο στη μουσική της πορεία.

Από τους White Stripes, Tiger Lillies, Patti Smith, Nirvana, Depeche Mode, Nina Simone κ.α. μέχρι τη σύγχρονη Ελληνική μουσική σκηνή και με εμφανή την αδυναμία στην εποχή του Ρεμπέτικου, με ακουστικές και ηλεκτρικές διαθέσεις, εξωστρεφείς ή σκοτεινές, ενίοτε θεατρικές λόγω ένοχου παρελθόντος και παρόντος.

Το ιδιαίτερο χρώμα και η δυναμική της φωνής, η έντονη σκηνική παρουσία και οι κορυφαίοι μουσικοί επί σκηνής με ενορχηστρωτή τον Δημήτρη Μπαρμπαγάλα συνθέτουν τα στοιχεία της παράστασης αυτής.

Ερμηνεύουν: Πηνελόπη Σεργουνιώτη, Κρουστά τύμπανα: Στράτος Σαμιώτης , Ακορντεόν :Ντίνος Χατζηιορδάνου, Μπάσο: Μίμης Ντούτσουλης , Ενορχηστρώσεις Ηλεκτρική Ακουστική κιθάρα: Δημήτρης Μπαρμπαγάλας , Ηχοληψία: Brian Coon

Η Πηνελόπη Σεργουνιώτη

Πηνελόπη Σεργουνιώτη

Μία ξεχωριστή παρουσία στον καλλιτεχνικό χώρο με καταγωγή από την Άμφισσα η οποία έχει συνεργαστεί ως ηθοποιός με το Εθνικό Θέατρο, με σκηνοθέτες βεληνεκούς ,όπως ο Πήτερ Στάϊν και ο Ανατόλι Βασίλιεφ και πολλούς άλλους. Μία νεαρή ηθοποιός με επιλεγμένες τηλεοπτικές και κινηματογραφικές συνεργασίες με τελευταία τη συμμετοχή της στη “Ζωή Εν Τάφω” σε σκηνοθεσία του Τάσου Ψαρά. Ως μουσικός στο τραγούδι, στις ενορχηστρώσεις και στις εναλλακτικές της μουσικές προτάσεις ,με αξιοσημείωτη την πρόσφατη συνεργασία της με τον Blaine Reininger του θρυλικού συγκροτήματος των Tuxedomoon.

Ίαν Στρατής, Δευτέρα 15 Ιουλίου, 21:00, Καψάλειο, Ιτέα

Επιλέγοντας παγκόσμιες επιτυχίες των Justin Timberlake, Bruno Mars, Michael Jackson και πολλών άλλων, αλλά και το δικό του “Amazing”, o  Ίαν Στρατής μαζί με την εξαμελή μπάντα του, έχουν ετοιμάσει ένα ξεσηκωτικό και χορευτικό, καλοκαιρινό πρόγραμμα που θα ενθουσιάσει το κοινό .

Ο Ίαν Στρατής διανύει την πιο δημιουργική περίοδο της καριέρας του. Μετά τους πρωταγωνιστικούς ρόλους στα μεγάλα musical «Εβίτα», «Hair»«Grease»«Ο Μολυβένιος Στρατιώτης», «Cats» και τις εμφανίσεις με τη House Band στο Σταυρό του Νότου, κυκλοφόρησε την πρώτη solo δουλειά του με τίτλο “Amazing” που πρωτοπαρουσιάστηκε στο Color Day Festival 2018.

Ταλαντούχος, λαμπερός, δυναμικός, γοητευτικός, ανατρεπτικός και πάντα απολαυστικός.

Μαζί του θα βρίσκονται οι μουσικοί: Φωνητικά: Κατερίνα Σούσουλα & Ευγενία Λιάκου, Ντραμς: Ηλίας Σαμαρτζής , Μπάσο: Πέτρος Βασιλειάδης, Πλήκτρα:Γιώργος Κουρέλης, Κιθάρα:Αλέξανδρος Δεσποτίδης

Τιμές εισιτηρίων:

Γενική Είσοδος: 5 ευρώ ή 10 ευρώ ενιαίο και για τις τρεις βραδιές

 

Μπορείτε να δείτε το πρόγραμμα του φετινού Φεστιβάλ Δελφών εδώ.

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Προπώληση εισιτηρίων:

TICKET SERVICES

– εκδοτήριο: Πανεπιστημίου 39, Στοά Πεσμαζόγλου
– τηλεφωνικά: 2107234567

https://www.ticketservices.gr/event/delphi-festival-2019/

PUBLIC:

– σε όλα τα καταστήματα PUBLIC
– στο tickets.public.gr

ΔΕΛΦΟΙ:

Τουριστικό Περίπτερο, τηλ.2265082772

AΜΦΙΣΣΑ:

Βιβλιοπωλείο Αναζήτηση ,τηλ.2265022158

ΙΤΕΑ:

Βιβλιοπωλείο Δομή ,τηλ.2265032140

Περισσότερα από Φεστιβάλ
VIMA_WEB3b