CHEF'S TIPS
Γλυκό ψυγείου με Dulce de Leche από τον food blogger Gabriel Nikolaidis
Ένα εύκολο και δροσερό γλυκάκι που θυμίζει καλοκαίρι, με μόνο 4 υλικά!
Monopoli Team
26.06.2019
A
A
Υλικά
- 1 πακέτο σαβαγιάρ
- 1 δόση espresso
- 400 γρ. τυρί κρέμα
- 400 ml ζαχαρούχο γάλα
- Σιγοβράζουμε το ζαχαρούχο γάλα για 3 ώρες με κλειστό το κουτί μέσα σε μία κατσαρόλα με νερό μέχρι να καραμελώσει και να γίνει Dulce de Leche.
- Το βγάζουμε και το αφήνουμε να κρυώσει εντελώς.
- Χτυπάμε το Dulce de Leche με το τυρί κρέμα μέχρι να έχουμε ένα ομοιογενές μείγμα.
- Βάζουμε σε ένα πυρέξ μια στρώση από σαβαγιάρ.
- Τρέχουμε τον espresso σε ένα μονό εσπρεσάκι.
- Με ένα πινέλο βρέχουμε τα σαβαγιάρ με το ζεστό εσπρεσάκι.
- Καλύπτουμε τα σαβαγιάρ με τη μισή ποσότητα κρέμας.
- Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία με τα υπόλοιπα σαβαγιάρ, μουσκεύοντάς τα με το εσπρεσάκι χρησιμοποιώντας ένα πινέλο.
- Τελειώνουμε με την υπόλοιπη κρέμα και μεταφέρουμε το πυρέξ στο ψυγείο.
- Αφήνουμε να δέσει για τουλάχιστον 3 ώρες.
- Προαιρετικά, διακοσμούμε με flakes σοκολάτας.
Δείτε περισσότερες συνταγές του εδώ.
A
A
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Βρες καθημερινά στο email σου τα πιο δημοφιλή θέματα του Monopoli.gr και ό,τι καλύτερο συμβαίνει στην πόλη!
ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ
NEWS FEED
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ανακοινώθηκαν τα βραβεία του Φεστιβάλ Πρωτοποριακού Κινηματογράφου – Οι προβολές συνεχίζονται
Στο Παρά Πέντε-20 χρόνια μετά: Στον “αέρα” το τρέιλερ του πολυαναμενόμενου reunion
Τα βιβλία των Χριστουγέννων – 5 προτάσεις από τις εκδόσεις Μίνωας
Ο Λεωνίδας Μπαλάφας τα Σάββατα στον Σταυρό του Νότου Club
Οι γείτονες από πάνω, του Cesc Gay στο Θέατρο Εταιρείας Μακεδονικών Σπουδών
Release Athens x SNF Nostos: Τρία ακόμη διεθνή acts μαζί με Gorillaz και David Byrne
Συν & Πλην: «Το 5ο βήμα» στο Μικρό Χορν
Jazz χριστουγεννιάτικες βραδιές στο Half Note με την Emma Smith
Η Αγγελική Τουμπανάκη στον Σταυρό του Νότου Club
Μπορεί να συμπτώματα της εμμηνόπαυσης να μας χαλάσουν τις γιορτές; Όχι!