MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΣΑΒΒΑΤΟ
20
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
Art & Culture

Art Athina 2019: Pop Up πρόγευση και… ραντεβού τον Σεπτέμβριο

Στην καρδιά της Αθήνας, στην οδό Αιόλου, η Art Athina 2019 διοργανώνει τη διεθνή καλοκαιρινή έκθεση Summer Pop Up, ανανεώνοντας το ετήσιο ραντεβού της με το φιλότεχνο κοινό για τον Σεπτέμβρη, στο Ζάππειο Μέγαρο

Art Prisma, Κατερίνα Κοκκινάκη
author-image Σπύρος Κακουριώτης

«Θύμα» των πρόωρων εκλογών, αλλά και των βασανιστικά αργών ρυθμών της ελληνικής δημόσιας διοίκησης έπεσε η ετήσια φουάρ Art Athina, που προγραμματιζόταν να διεξαχθεί τον Ιούνιο, εγκαινιάζοντας το καινούργιο Ακροπόλ Παλάς, επί της οδού Πατησίων.

Παρά τις αγαθές προθέσεις και τις προσπάθειες της ηγεσίας του υπουργείου Πολιτισμού, όμως, όπως σημειώνουν οι διοργανωτές, η διαδικασία παραχώρησης του Ακροπόλ Παλάς αποδείχθηκε εξαιρετικά γραφειοκρατική και χρονοβόρα. Παράλληλα, η προκήρυξη των εθνικών εκλογών μετέθεσε οριστικά για τον Σεπτέμβριο τη διεθνή έκθεση που διοργανώνει ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Αιθουσών Τέχνης.

Έτσι, η 24η Art Athina θα φιλοξενηθεί από τις 13 έως τις 16 Σεπτεμβρίου 2019 στο Ζάππειο Μέγαρο, έναν χώρο που στο παρελθόν είχε προσφέρει πολλές φορές στέγη σε πανελλήνιες εικαστικές εκθέσεις.

Anat Ebgi Gallery, LA, Neil Raitt 1

Art Athina Summer Pop Up

Όμως η μετάθεση της ημερομηνίας διεξαγωγής της ετήσιας φουάρ δεν πτόησε τους διοργανωτές της, που αποφάσισαν να μην απουσιάσουν από την καλοκαιρινή πολιτιστική ζωή της πόλης. Έτσι, από τις 19 έως τις 23 Ιουνίου διοργανώνουν το Art Athina Summer Pop Up, μια διεθνή καλοκαιρινή έκθεση, που λειτουργεί ως προάγγελος της φθινοπωρινής Αrt Athina 2019, καταγράφοντας τον σύγχρονο εικαστικό παλμό.

Μέσα σε άδειους χώρους γραφείων στο κτίριο επί της οδού Αιόλου 48-50, στην καρδιά του εμπορικού κέντρου, γκαλερί από την Ελλάδα, τη Βρετανία, τις Ηνωμένες Πολιτείες, τη Σουηδία και την Αυστρία, θα προϊδεάσουν τους επισκέπτες για τη φουάρ του Σεπτεμβρίου, παρουσιάζοντας η κάθε μια από έναν καλλιτέχνη. Συνολικά στο Art Athina Summer Pop Up συμμετέχουν 34 ελληνικές γκαλερί και 6 από το εξωτερικό.

Νίκος Γαβρόπουλος, Art Appel

Οι ελληνικές συμμετοχές

Την ελληνική συμμετοχή αποτελούν οι αίθουσες τέχνης και οι καλλιτέχνες: a. antonopoulou.art με τη Στεφανία Στρούζα, Alibi με τον Ιάκωβο Βολκώφ, Allouche Benias με τον Vassilis H., Alma Contemporary Art Gallery με την Βάνα Φερτάκη, Art Appel Gallery με τον Νίκο Γαβρόπουλο, Art Ζone 42 με τον Konstantinos TheMonk, Artforum Gallery με τον Παναγιώτη Τανιμανίδη, CAN Christina Androulidaki με την Έφη Χαλιόρη, Cheapart με τον Μπάμπη Καραλής, Citronne με τον Γιώργο Λάππα, Crux Galerie με τον Ηλία Παπαηλιάκη, Cube με τον Μάκη Κυριακόπουλο, Elika Gallery με τον Βαγγέλη Γκόκα, EPsilon Art Gallery με την Εύη Κυρμακίδου, Gallery Genesis με την Στρατηγούλα Γιαννικοπούλου, Kalfayan Galleries με τον Κωστή Βελώνη, Miharalias Art με την Chryssa, Rodeo με την Tamara Henderson, Technohoros Art Gallery με τον Στάθη Βατανίδη, The Breeder με τον Αριστείδη Λάππα, Αγκάθι Καρτάλος με τον Φίλιππο Φωτιάδη, αίθουσα τέχνης kaplanon5 με τον Δημήτρη Αθανασίου, Αίθουσα Τέχνης Καππάτος με την Marina Abramovic, Αιθουσα Τέχνης Ρεβέκκα Καμχή με τον Μωρίς Γκανή, ArtΠρίσμα με την Κατερίνα Κοκκινάκη, Αστρολάβος με τον Γιώργο Παπακαρμεζή, Γκαλερί «7» με τον Κωσταντίνο Αρχανιώτη, Γκαλερί Έρση με τον Δημήτρη Χιωτόπουλο, Γκαλερί Ζήνα Αθανασιάδου με τον Γιώργο Γυπαράκη, Γκαλερί Παπατζίκου με τον Κωστής (Τριανταφύλλου), Γκαλερί Σκουφά με τον Παναγιώτη Μπελντέκο, Εικαστικός Κύκλος Sianti με τον Cacao Rocks, έκφραση-γιαννα γραμματοπουλου με τον Άγγελο Σκούρτη και Περιτεχνών Καρτέρης με τον Γιώργο Γιώτσα.

Edel Assanti Gallery, London, Dale Lewis

Το διεθνές πρόγραμμα

Στο διεθνές πρόγραμμα του Art Athina Summer Pop Up οι γκαλερί Edel Assanti από το Λονδίνο και η γκαλερί Anat Ebgi από το Los Angeles συμμετέχουν με δύο ατομικές παρουσιάσεις των ζωγράφων Dale Lewis και Neil Raitt αντιστοίχως. Οι καλλιτέχνες έμειναν για ένα μήνα στην Αθήνα δουλεύοντας σε εργαστήρια που παραχωρήθηκαν στο πλαίσιο συνέργειας της Art Athina με τον Δήμο Αθηναίων και το Athens Culture Net, εμπνεύστηκαν από την πόλη και δημιούργησαν εδώ τα έργα που θα εκτεθούν στο Art Athina Summer Pop Up.

Η Loyal Gallery που έρχεται από τη Στοκχόλμη παρουσιάζει δημιουργίες του Jim Thorell, η Soft Opening από το Λονδίνο θα δείξει έργα των Alix Vernet και Ryan Driscoll. Η εκ Βιέννης ορμώμενη Sophie Tappeiner μας συστήνει την φωτογράφο Sophie Thun και τον γλύπτη Sydney Shen. H Zeller Van Almsick, τέλος, επίσης από την αυστριακή πρωτεύουσα παρουσιάζει τη δουλειά του Jonny Niesche.

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Art Athina Summer Pop Up
19-23 Ιουνίου 2019
Αιόλου 48-50
Ώρες λειτουργίας: Τετάρτη 19 Ιουνίου: 16.00-23.00, Πέμπτη 20 Ιουνίου έως και Κυριακή 23 Ιουνίου: 13.00-1.00

Περισσότερα από Art & Culture
VIMA_WEB3b