CHEF'S TIPS
Κέικ με γεύση λεμονιού από την food blogger Marysgramm
Ένα κέικ για να μοσχομυρίσει το σπίτι από τα φρέσκα λεμόνια!

Monopoli Team
16.05.2019
A
A
Υλικά
- 4 αυγά
- 1 φλιτζάνι του τσαγιού γάλα
- 2 φλιτζάνια του τσαγιού ζάχαρη
- 3 φλιτζάνια του τσαγιού αλεύρι
- ξύσμα και χυμό από ένα λεμόνι
- 200 γρ βούτυρο ή μαργαρίνη με βούτυρο
- 1 μπέικιν πάουντερ
- 1 πρέζα αλάτι
- 1 βανίλια
Βάλτε όλα τα υλικά στο κάδο του μίξερ και χτυπήστε για 4 λεπτά. Έπειτα ρίξτε το μείγμα σε βουτυροαλευρωμένη φόρμα και ψήστε σε προθερμασμένο φούρνο στους 175 βαθμούς για 1 ώρα περίπου. Το αφήνετε να κρυώσει και αν θέλετε μπορείτε να ρίξετε άχνη ζάχαρη.
• •
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΤυρόπιτα με χωριάτικο χειροποίητο φύλλο από την food blogger Μarysgramm12.09.2018
Σημείωση:Το φλιτζάνι που μετράω τα υλικά μου είναι 200 ml Για ένα πετυχημένο κέικ, δεν ανοίγουμε το φούρνο πριν την μέση του χρόνου ( 30 λεπτά)..θα χάσει τον όγκο του Πάντα όλα τα υλικά θα πρέπει να είναι σε θερμοκρασία δωματίου Ξεφορμάρουμε το κέικ πάντα κρύο ειδάλλως μπορεί να σπάσει όταν είναι ακόμα ζεστό.
Δείτε περισσότερες συνταγές της food blogger Marysgramm εδώ
A
A
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Βρες καθημερινά στο email σου τα πιο δημοφιλή θέματα του Monopoli.gr και ό,τι καλύτερο συμβαίνει στην πόλη!
ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ
NEWS FEED
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Bella Ciao#24: Η “μάχη” της Αντιγόνης στην κερκίδα…
Πέντε άκρως καλοκαιρινά μπαράκια μάς σερβίρουν τα πιο δροσερά coctails
Family Weekend: 6 προτάσεις δημιουργικής διασκέδασης με τα παιδιά
Home Cinema: Ποιες ταινίες θα δούμε αυτό το ΣΚ στην τηλεόραση
Free City: Αυτό το ΣΚ εχει δωρεάν συναυλίες, θερινό κάτω απ’ τα αστέρια – και όχι μόνο
Θέατρο, συναυλίες, εκθέσεις: Η ατζέντα του Σαββατοκύριακου 12-13 Ιουλίου
Mandrakia Artis 2025: Όσα θα δούμε τον Ιούλιο και τον Αύγουστο στο φεστιβάλ της Μήλου
Merde!: Η μουσική κωμωδία των Κουτλή – Μαγουλιώτη για 2η σεζόν στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά
Τα χρόνια: Το βιβλίο της βραβευμένης με Νόμπελ Ανί Ερνό ζωντανεύει στη σκηνή της Πειραιώς 260
Η χορτοφάγος: Η Daria Deflorian ανεβάζει στην Πειραιώς 260 το μυθιστόρημα της Χαν Γκανγκ