CHEF'S TIPS
Κέικ με γεύση λεμονιού από την food blogger Marysgramm
Ένα κέικ για να μοσχομυρίσει το σπίτι από τα φρέσκα λεμόνια!
Monopoli Team
16.05.2019
Υλικά
- 4 αυγά
- 1 φλιτζάνι του τσαγιού γάλα
- 2 φλιτζάνια του τσαγιού ζάχαρη
- 3 φλιτζάνια του τσαγιού αλεύρι
- ξύσμα και χυμό από ένα λεμόνι
- 200 γρ βούτυρο ή μαργαρίνη με βούτυρο
- 1 μπέικιν πάουντερ
- 1 πρέζα αλάτι
- 1 βανίλια
Βάλτε όλα τα υλικά στο κάδο του μίξερ και χτυπήστε για 4 λεπτά. Έπειτα ρίξτε το μείγμα σε βουτυροαλευρωμένη φόρμα και ψήστε σε προθερμασμένο φούρνο στους 175 βαθμούς για 1 ώρα περίπου. Το αφήνετε να κρυώσει και αν θέλετε μπορείτε να ρίξετε άχνη ζάχαρη.
• •
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΤυρόπιτα με χωριάτικο χειροποίητο φύλλο από την food blogger Μarysgramm12.09.2018
Σημείωση:Το φλιτζάνι που μετράω τα υλικά μου είναι 200 ml Για ένα πετυχημένο κέικ, δεν ανοίγουμε το φούρνο πριν την μέση του χρόνου ( 30 λεπτά)..θα χάσει τον όγκο του Πάντα όλα τα υλικά θα πρέπει να είναι σε θερμοκρασία δωματίου Ξεφορμάρουμε το κέικ πάντα κρύο ειδάλλως μπορεί να σπάσει όταν είναι ακόμα ζεστό.
Δείτε περισσότερες συνταγές της food blogger Marysgramm εδώ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
NEWS FEED
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Παναγία των Παρισίων: Η Κατερινα Σακελλαροπούλου στα εγκαίνια – Το δώρο της Ελλάδας
Τα Χριστούγεννα του Σκρούτζ, της Γιούλης Ηλιοπούλου στο Θέατρο Πειραιώς 131
Δωρεάν γιορτινό διήμερο στο Εθνικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης
Η Βασίλισσα του χιονιού: Το Μπαλέτο της Εθνικής Όπερας της Οδησσού στο Μέγαρο
32,5 εκατομμύρια δολάρια για τα κόκκινα γοβάκια της Τζούντι Γκάρλαντ από τον Μάγο του Οζ
18/9: Ο μονόλογος με τη Δώρα Χρυσικού επιστρέφει στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης
Βινύλιο ή Κασέτα: Η Φωτεινή Δάρρα στο Half Note Jazz Club
Κώστας Γάκης: Λείπει σήμερα το χιούμορ που αφήνει ένα αποτύπωμα κοινωνικής αλλαγής
Home Cinema: Οι ταινίες που θα δούμε αυτή την εβδομάδα στην τηλεόραση
Free City: 8 προτάσεις για δωρεάν διασκέδαση αυτή την εβδομάδα (09-13/12)