MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΔΕΥΤΕΡΑ
19
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
 • ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
  Κλασική μουσική

  Πανηγυρική Συναυλία: Ελλάδα, Ευρώπη, Ελευθερία στο Θέατρο Ολύμπια

  Αφιερωμένη σε έργα Ευρωπαίων συνθετών που σχετίζονται εν γένει με την ελληνική ελευθερία, καθώς και έργα του Γενάρχη της νεοελληνικής μουσικής Νικόλαου Χαλικιόπουλου-Μάντζαρου

  Monopoli Team

  Αφιερωμένη  σε έργα Ευρωπαίων συνθετών που σχετίζονται εν γένει με την ελληνική ελευθερία, καθώς και έργα του Γενάρχη της νεοελληνικής μουσικής Νικόλαου Χαλικιόπουλου-Μάντζαρου.

  Πανηγυρική συναυλία ετοιμάζει η Φιλαρμόνια Ορχήστρα Αθηνών για να τιμήσει την επέτειο της εθνικής παλιγγενεσίας της 25ης Μαρτίου. Ο τίτλος της συναυλίας είναι «Ελλάδα, Ευρώπη, Ελευθερία» και η θεματική της είναι αφιερωμένη σε έργα Ευρωπαίων συνθετών που σχετίζονται εν γένει με την ελληνική ελευθερία, καθώς και έργα του Γενάρχη της νεοελληνικής μουσικής Νικόλαου Χαλικιόπουλου-Μάντζαρου.

  Ένα από τα έργα που θα παρουσιαστούν είναι η Χορωδιακή του Καντάτα γραμμένη στα 1823/4, κατά τη διάρκεια της Επανάστασης, σε πρώτη πλήρη αναβίωσή της στην Αθήνα.

  Η συναυλία της Φιλαρμόνιας θα περιλαμβάνει επίσης την πλήρη σκηνική μουσική «Ερείπια των Αθηνών» του Ludwigvan Beethoven,op. 113, που γράφτηκε λίγα χρόνια πριν από την έκρηξη του Αγώνα και αναφέρεται ακριβώς στο πένθος της Ευρώπης για την υποδούλωση της Ελλάδας στους Οθωμανούς. Ακόμη, την αφιερωμένη στονRougetdeLisleπροσαρμογή της ιστορικής «Μασσαλιώτιδας» από τον Hector Berlioz για συμφωνική ορχήστρα και χορωδία, μεταφρασμένη από τον κήρυκα και μάρτυρα της Παλιγγενεσίας, Ρήγα Φεραίο.

  Θα συμπεριλαμβάνονται επιπλέον έργα των Gioachino Rossini και Antonin Dvořak, εμπνευσμένα από Ελληνικά θέματα, καθώς και αποσπάσματα από τον «Ύμνο εις την Ελευθερίαν» του Σολωμού σε μελοποίηση του Ν.X. Μάντζαρου και σε ενορχήστρωση του Βύρωνα Φιδετζή.

  Η Εθνική Επέτειος τιμά όχι μόνο ένα γεγονός σημαντικό για την Πατρίδα μας, αλλά και με πανευρωπαϊκή και παγκόσμια διάσταση. Το περιεχόμενό της ως ενός μείζονος γεγονότος της Ευρωπαϊκής πολιτικής αλλά και πολιτιστικής ιστορίας, που επέδρασε καθοριστικά στις εξελίξεις ολόκληρου του 19ουαιώνα θέλει να αναδείξει η συναυλία αυτή με τη σύνθεση του προγράμματος την οποία έχει επιλέξει.

  Η εκδήλωση τελεί υπό την αιγίδα της Ενώσεως τέως Βουλευτών και Ευρωβουλευτών και πραγματοποιείται με την ευγενική φροντίδα του Ιδρύματος Αικατερίνης Λασκαρίδη.

  Πρόγραμμα
  • Ludwig van Beethoven: Σκηνική μουσική «Ερείπια των Αθηνών», op. 113
  • Νικόλαος Χαλικιόπουλος Μάντζαρος: Cantatacon Cori
  • Gioachino Rossini: Η πολιορκία της Κορίνθου – Εισαγωγή
  • Antonin Dvořak: Τρία Νεοελληνικά Τραγούδια, έργο 50
  • Νικόλαος Χαλικιόπουλος Μάντζαρος: Ύμνος εις την Ελευθερίαν (αποσπάσματα)
  • Hector Berlioz: H Μασσαλιώτιδα (με ελληνικούς στίχους, σε απόδοση Ρήγα Φεραίου)

  Σολίστ:

  Άννα Στυλιανάκη (σοπράνο)

  Ζάχος Τερζάκης (τενόρος)

  Διονύσης Σούρμπης (βαρύτονος)

  Πέτρος Μαγουλάς (βαθύφωνος)

  ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
  Ημερομηνία: Σάββατο, 23 Μαρτίου 2019
  Ώρα έναρξης: 20.30
  Χώρος: Ολύμπια - Δημοτικό Μουσικό Θέατρο Μαρία Κάλλας, Ακαδημίας 59, Αθήνα
  Συμμετέχουν: H Παιδική Χορωδία «Μανώλης Καλομοίρης», (Διεύθυνση: Σάββας Ρακιντζάκης), Η Ακαδημαϊκή Χορωδία Νέων Αθηνών (Διεύθυνση: Νίκος Μαλιάρας, Η Χορωδία του Εθνικού Ωδείου (Διεύθυνση: Σπύρος Κλάψης), η Φιλαρμόνια Ορχήστρα Αθηνών, Μουσική διεύθυνση: Βύρων Φιδετζής
  Σημεία Προπώλησης: Viva.gr: https://www.viva.gr/tickets/theater/theatro-olympia/ellada-europi-eleutheria/
  Τιμή εισιτηρίου: 8 € (φοιτητές, 65+, νέοι έως 25 ετών, άνεργοι, ΑΜΕΑ), 12 € (Γ΄ Ζώνη), 15 € (Β΄ Ζώνη), 20 € (Α΄ Ζώνη)
  Περισσότερα από ΜΟΥΣΙΚΗ
  Για να λαμβάνετε κάθε εβδομάδα στο email σας
  προτάσεις και προσκλήσεις από το Monopoli.gr
  ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ
  Αλλαγή μεγέθους γραμμάτων
  Επιλογή contrast