MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
26
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

Oscar 2019: Εχασαν Λάνθιμος και Κουαρόν, κέρδισαν όλοι οι άλλοι

Τα 91α βραβεία Όσκαρ, τα οποία είδαμε live από την COSMOTE TV, τελικώς μας επιφύλασσαν εκπλήξεις και δεν ήταν όλες ευχάριστες.

Κωνσταντίνος Καϊμάκης | 25.02.2019

Τα δύο μεγάλα φαβορί, το «Ρόμα» και η «Ευνοούμενη» που είχαν από μια δεκάδα υποψηφιότητες το καθένα έφυγαν από την τελετή μόλις με 4 συνολικά. Τρία για το φιλμ του Κουαρόν και μόλις ένα για την ταινία του Λάνθιμου, απογοητεύοντας προφανώς τόσο τους δημιουργούς όσο και τους θαυμαστές τους.

Ο μεξικανός, παρότι κέρδισε το όσκαρ σκηνοθεσίας, απέτυχε να γίνει ο πρώτος σκηνοθέτης στην ιστορία του θεσμού που θα κέρδιζε ταυτόχρονα τα βραβεία καλύτερης ταινίας και ξενόγλωσσου φιλμ, ενώ ο έλληνας σκηνοθέτης είδε την δημιουργία του να χάνει σε όλες τις βασικές κατηγορίες που ήταν φαβορί και να περιορίζεται μόνο στο Όσκαρ Α γυναικείου ρόλου για την ερμηνεία της Ολίβια Κόλμαν, η οποία στις ευχαριστίες της στάθηκε ιδιαίτερα στην συνδρομή του Λάνθιμου λέγοντας του «είσαι ο καλύτερος».

Η Ολίβια Κόλμαν κερδίζει το Οσκαρ Α’ Γυναικείου ρόλου για την ερμηνεία της στην «Ευνοούμενη» του Γιώργου Λάνθιμου.

Το Green Book στην κορυφή

Κάπως έτσι γράφτηκε μια ακόμη οσκαρική ιστορία με ανατροπές και εκπλήξεις και έφεραν το «Πράσινο βιβλίο» στην κορυφή παρότι ο σκηνοθέτης του Πίτερ Φαρέλι δεν ήταν καν στην πεντάδα των σκηνοθετών. Τρία συνολικά τα βραβεία της «κορυφαίας ταινίας της χρονιάς» (o Μαχερσάλα Αλι για το Β’ Ανδρικό ρόλο και το διασκευασμένο σενάριο τα άλλα δύο) που έχει μεν ποιότητα – είναι μια πετυχημένη δραμεντί χαρακτήρων που καταφέρνει και περνάει τα μηνύματα της χωρίς να γίνεται μελό- όμως δεν φτάνει στο ύψος της αξίας του «Ρόμα», και άλλα τόσα για το θαυμάσιο «Black panther» όπου ξεχωρίζει εκείνο των φανταχτερών κοστουμιών αφρικανικής παράδοσης της Ρουθ Κάρτερ.

Ο Μαχερσάλα Αλι παραλαμβάνει το Oscar Β’ Ανδρικού ρόλου για την ερμηνεία του στο Green Book.

Από ένα όσκαρ κέρδισαν τα «Ένα αστέρι γεννιέται», «Vice», «Αν η Οδός Μπιλ Μπορούσε να Μιλήσει» (για την ερμηνεία της Ρετζίνα Κινγκ), «Spider Man- Μέσα στο αραχνοσύμπαν» και «Παρείσφρηση». Χάρη στο σενάριο του φιλμ αυτού ο Σπάικ Λι κέρδισε το πρώτο όσκαρ της καριέρας του αν και θα προτιμούσε να κερδίσει εκείνο του καλύτερου σκηνοθέτη αλλά ο Κουαρόν αποδείχτηκε σκληρό καρύδι στην κατηγορία αυτή.

Ο Ράμι Μάλεκ κατέκτησε το Oscar Α’ Ανδρικoύ Ρόλου ερμηνεύοντας τον Φρέντι Μέρκιουρι στο «Bohemian Rhapsody» το οποίο απέσπασε συνολικά 4 βραβεία.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑOscar 2019: οι νικητές της βραδιάς12.09.2018

4 Oscar για το Bohemian Rhapsody

Πάντως αν θέλουμε να βρούμε ποιος είναι πραγματικά ο μεγάλος νικητής της βραδιάς μοιραία θα οδηγηθούμε στον Φρέντι Μέρκιουρι και το «Bohemian Rhapsody». Εκτός της κατάκτησης των 4 όσκαρ, περισσότερων βραβείων από κάθε άλλη ταινία της 91ης τελετής, το φιλμ του άφαντου λόγω των γνωστών ιστοριών με τις σεξουαλικές κατηγορίες και την καρατόμηση του από τα credits Μπράιαν Σίνγκερ, πέτυχε με την πρωτοφανή επιτυχία της στα όσκαρ να σβήσει τις αρνητικές κριτικές και να αποκτήσει ένα περισσότερο καλλιτεχνικό εκτόπισμα που συμβαδίζει πλέον δίπλα στην παγκόσμια εμπορική καταξίωση της. Θυμίζουμε ότι το φιλμ που κόστισε περίπου 50 εκατομμύρια δολάρια έχει κάνει εισπράξεις που ξεπερνούν τα 860 εκατομμύρια σε όλο τον πλανήτη, ανοίγοντας την όρεξη για ακόμη περισσότερες βιογραφίες μουσικών ινδαλμάτων που θα απολαύσουμε λίαν συντόμως στις αίθουσες.

Tα Oscar επιστρέφουν στην οθόνη μας!

Εάν δεν καταφέρατε να απολαύσετε την τελετή απονομής live μην ανησυχείτε. Τη Δευτερα 25/02 στο COSMOTE CINEMA 1HD στις 21:00 η μεγαλύτερη γιορτή του κινηματογράφου κάνει ανκόρ! Στις 21:00 μπορείτε να δείτε όλα τα highlights από τις αφίξεις στο κόκκινο χαλί και αμέσως μετά στις 22:00 την λαμπερή τελετή. Μείνετε συντονισμένοι στην COSMOTE TV και τις επόμενες μέρες θα έχετε πολλές ακόμα ευκαιρίες να απολαύσετε Οσκαρικές στιγμές!

Την Παρασκευή 1/3 στις 18.45 στο COSMOTE CINEMA 1HD θα προβληθεί μια… short version της τελετής διάρκειας 90 λεπτών.

Περισσότερα από OSCARS 2019
VIMA_WEB3b