MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΕΜΠΤΗ
18
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

Οι ταινίες της εβδομάδας: Lady Gaga, ένα (κινηματογραφικό) αστέρι γεννιέται

Οι πρεμιέρες της εβδομάδας 4 – 10 Οκτωβρίου 2018 με μια ματιά!

author-image Κωνσταντίνος Καϊμάκης

Ο Μπράντλι Κούπερ σκηνοθετεί για πρώτη φορά. Η Lady Gaga πρωταγωνιστεί στο σινεμά για πρώτη φορά (έχει κάποιες σποραδικές εμφανίσεις σε φιλμ σαν τα «Sin City», «Τα Μάπετς καταζητούνται» κ.α.). Όμως το «Ένα αστέρι γεννιέται» δεν το βλέπουμε για πρώτη φορά. Πρόκειται για ένα κλασικό αμερικανικό έπος με τα όλα του (παράφορος, καταραμένος έρωτας μεταξύ δύο καλλιτεχνών με την κάντρι ροκ μουσική να παίζει πρωτεύοντα ρόλο) που είχε βγει στη μεγάλη οθόνη το 1937 και όπως συνέβη στις προηγούμενες τρεις μεταφορές του, έτσι κι αυτή μπορεί να φτάσει μέχρι τα όσκαρ, παρότι δεν προσφέρει κάτι νέο στην ιστορία πλην της… ηθοποιού Lady Gaga και της σεμνής σκηνοθεσίας του Κούπερ.

Αν πάντως μας ρωτήσετε ποια είναι η ταινία της εβδομάδας, η απάντηση είναι εύκολη κι ας πάει άκλαυτη η ταινία στα ταμεία. Ο λόγος για το «Climax» του προκλητικού Γκασπάρ Νοέ, που χρησιμοποιεί ένα πάρτι με σεξ, σανγκρία, LSD και χορευτική μουσική για να μας επαναδιηγηθεί την «κόλαση» της ανθρωπότητας, με το δικό του νοσηρό αλλά και ξεχωριστό μαζί στυλ, που άλλους τους μαγεύει κι άλλους τους ξενερώνει.

Στα υπόλοιπα φιλμ της της εβδομάδας ξεχωρίσει ο παλιομοδίτης «Κύριος και το όπλο» που σηματοδοτεί την τελευταία κινηματογραφική εμφάνιση του Ρόμπερτ Ρέντφορντ πριν συνταξιοδοτηθεί εθελούσια.

Επίσης βγαίνει το νέο εγχείρημα της Marvel που λανσάρει ένα νέο αντιήρωα, τον τερατόμορφο «Venom» ο οποίος κατά το ήμισυ έχει τη μορφή του Τομ Χάρντι (οι θαυμάστριες του βρετανού ας σπεύσουν).

Το αισθηματικό δράμα «Ανυπακοή» του Σεμπάστιαν Λέλιο με τις δύο Ρέιτσελ (Μακ Άνταμς και Βάις) να γίνονται… μία, το απενοχοποιημένο αστυνομικό θρίλερ του Ερίκ Ζονκά «Ο εξαφανισμένος φάκελος» με πρωταγωνιστές τους Βενσάν Κασέλ και Ρομέν Ντουρίς.

https://www.youtube.com/watch?time_continue=4&v=H0uUrxhdmRo

Το ιρανικό δράμα «Περίπτωση συνείδησης» όπου μια οικογενειακή τραγωδία εξελίσσεται σε ηθικοπλαστικό θρίλερ (εμπρός στο δρόμο που χάραξε ο Φαραντί…) και τέλος το παιδικό «Το απίθανο κοάλα» όπου πρωταγωνιστεί το αγαπητό σε όλα τα παιδιά τροφαντό ζωάκι!

 

Περισσότερα από Editors
VIMA_WEB3b