Τι τρώνε και τι έκοψαν οι Έλληνες – Η διατροφή της κρίσης σε νέα έρευνα
Τις σημαντικές αλλαγές στη διατροφή των Ελλήνων καταναλωτών την τελευταία οκταετία λόγω οικονομικής κρίσης αποτυπώνει η έρευνα που πραγματοποίησε το Ινστιτούτο Έρευνας Λιανεμπορίου Καταναλωτικών Αγαθών.
Η έρευνα παρουσιάζει και χαρτογραφεί τις αλλαγές στο τραπέζι των Ελλήνων και οδηγεί σε σημαντικά συμπεράσματα για το πώς η κρίση «έκοψε» ή περιόρισε μερίδα τροφίμων λόγω τιμής.
Σύμφωνα με το ΙΕΛΚΑ, η διατροφή των ελληνικών νοικοκυριών έχει επηρεαστεί σημαντικά από την οικονομική κρίση, καθώς το μείγμα αγορών σε σχέση με τα είδη διατροφής έχει διαφοροποιηθεί σημαντικά τα τελευταία χρόνια.
Συγκεκριμένα, συνολικά καταγράφεται μία μείωση στην αξία των αγορών κατά 21%, ενώ η εκτίμηση για τη μείωση του όγκου-ποσότητας των αγορών είναι της τάξης του 15%.
Δείτε όλα τ’ αποτελέσματα της έρευνας στο healthpharma.gr
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
NEWS FEED
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Το Δίχτυ: Η νέα σειρά του Μανούσου Μανουσάκη έρχεται το φθινόπωρο
Μια Κυριακάτικη βόλτα που ενώνει τις γενιές στο κέντρο της πόλης
Η Αθήνα στις κορυφαίες πόλεις για τους λάτρεις της τέχνης
Οι επιστήμονες ισχυρίζονται ότι βρήκαν το μυστικό για τη μακροζωία σε ένα φάρμακο
Οι 5 στιλάτες slip φούστες που θα φοράς όλη τη σεζόν
Τάξη, των Ιζόλτ Γκόλντεν και Ντέιβιντ Χόραν στο Θέατρο Σταθμός
Υπάρχουν 4 διαφορετικά είδη ύπνου: Μάθε σε ποιο ανήκεις και πώς να κοιμηθείς καλύτερα
Οι καλύτερες στιγμές της ημέρας, ξεκινάνε με Starbucks
Aria Fest: Ο star της K-Pop SUHO για πρώτη φορά στην Ελλάδα
ΚΠΙΣΝ: Η Εθνική Συμφωνική Ορχήστρα της ΕΡΤ σε μια μυσταγωγική συναυλία στην Αίθουσα Σταύρος Νιάρχος