Τι τρώνε και τι έκοψαν οι Έλληνες – Η διατροφή της κρίσης σε νέα έρευνα
Τις σημαντικές αλλαγές στη διατροφή των Ελλήνων καταναλωτών την τελευταία οκταετία λόγω οικονομικής κρίσης αποτυπώνει η έρευνα που πραγματοποίησε το Ινστιτούτο Έρευνας Λιανεμπορίου Καταναλωτικών Αγαθών.
![](https://www.monopoli.gr/wp-content/uploads/2018/11/k2_items_src_abaec26c250b9abf9898979f03773905-1024x640.jpg)
Η έρευνα παρουσιάζει και χαρτογραφεί τις αλλαγές στο τραπέζι των Ελλήνων και οδηγεί σε σημαντικά συμπεράσματα για το πώς η κρίση «έκοψε» ή περιόρισε μερίδα τροφίμων λόγω τιμής.
Σύμφωνα με το ΙΕΛΚΑ, η διατροφή των ελληνικών νοικοκυριών έχει επηρεαστεί σημαντικά από την οικονομική κρίση, καθώς το μείγμα αγορών σε σχέση με τα είδη διατροφής έχει διαφοροποιηθεί σημαντικά τα τελευταία χρόνια.
Συγκεκριμένα, συνολικά καταγράφεται μία μείωση στην αξία των αγορών κατά 21%, ενώ η εκτίμηση για τη μείωση του όγκου-ποσότητας των αγορών είναι της τάξης του 15%.
Δείτε όλα τ’ αποτελέσματα της έρευνας στο healthpharma.gr
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
NEWS FEED
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Οι 14 μαγευτικές παραλίες της Ελλάδας που ξεχωρίζει το Lonely Planet
Πώς η ζέστη μπορεί να επηρεάσει την υγεία της καρδιάς
Συνδύασε το σορτς σου με 5 cool κομμάτια και κλέψε τις εντυπώσεις
3+1 τρόποι για να απαλλαγείς από τα κουνούπια με φυσικό τρόπο
Θάνος Μπίρκος: «Το θέατρο είναι πολιτική πράξη, πρέπει να μιλάει» (vid)
Μίμης Πλέσσας – Τα κινηματογραφικά: Μια μουσική παράσταση του Γιώργου Βάλαρη τον Οκτώβριο στο Θέατρο Παλλάς
Η Melodrakma Universal μάς προσκαλεί σε ένα μαγευτικό ταξίδι στην Κούβα
ΜΚΤ: Το Cycladic Young Patrons Summer Weekend έγινε 10 χρονών και το γιόρτασε στην Αντίπαρο
18ο Φεστιβάλ Οίτης: Ένα ξεχωριστό ταξίδι στις μουσικές και τις εικόνες της Μεσογείου ξεκινά
Οι Γιαγκίνηδες μας ξεσηκώνουν με νέο medley στην καρδιά του καλοκαιριού