Τι τρώνε και τι έκοψαν οι Έλληνες – Η διατροφή της κρίσης σε νέα έρευνα
Τις σημαντικές αλλαγές στη διατροφή των Ελλήνων καταναλωτών την τελευταία οκταετία λόγω οικονομικής κρίσης αποτυπώνει η έρευνα που πραγματοποίησε το Ινστιτούτο Έρευνας Λιανεμπορίου Καταναλωτικών Αγαθών.

A
A
Η έρευνα παρουσιάζει και χαρτογραφεί τις αλλαγές στο τραπέζι των Ελλήνων και οδηγεί σε σημαντικά συμπεράσματα για το πώς η κρίση «έκοψε» ή περιόρισε μερίδα τροφίμων λόγω τιμής.
Σύμφωνα με το ΙΕΛΚΑ, η διατροφή των ελληνικών νοικοκυριών έχει επηρεαστεί σημαντικά από την οικονομική κρίση, καθώς το μείγμα αγορών σε σχέση με τα είδη διατροφής έχει διαφοροποιηθεί σημαντικά τα τελευταία χρόνια.
Συγκεκριμένα, συνολικά καταγράφεται μία μείωση στην αξία των αγορών κατά 21%, ενώ η εκτίμηση για τη μείωση του όγκου-ποσότητας των αγορών είναι της τάξης του 15%.
Δείτε όλα τ’ αποτελέσματα της έρευνας στο healthpharma.gr
A
A
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Βρες καθημερινά στο email σου τα πιο δημοφιλή θέματα του Monopoli.gr και ό,τι καλύτερο συμβαίνει στην πόλη!
ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ
NEWS FEED
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Πρωτομαγιά: Τι ισχύει με λεωφορεία και τρόλεϊ σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη
Τέλη κυκλοφορίας με τον μήνα: Περιορισμοί, υπολογισμοί και αυτόματη ακινησία
Σε πρώτο πρόσωπο: Θάνος Κόνιαρης, ηθοποιός
Εθελοντική Αιμοδοσία στις 9 Μαΐου από το Bloode και την NBG Pay
Θέατρο, συναυλίες, εκθέσεις: Τι κάνουμε σήμερα, Τετάρτη 30 Απριλίου
Στο “Flow” το Ευρωπαϊκό Βραβείο Lux 2025
H Τάμτα στο BBC London με το τραγούδι «Khorumi»
Φιλαρμόνια Ορχήστρα Αθηνών: Συναυλία για τα 80 χρόνια από τη λήξη του Β’ Παγκόσμιου Πόλεμου στο Μέγαρο
Ίδρυμα Ωνάση: 162 χρόνια από τη γέννηση του Καβάφη με ντοκιμαντέρ και ταινίες μικρού μήκους στο Onassis YouTube Channel
Διονύσης Σαββόπουλος: Μια πρωτότυπη σειρά με τις ιστορίες του έρχεται στον ΣΚΑΪ