MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΕΜΠΤΗ
02
ΜΑΪΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ:
ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ X
ΗΘΟΠΟΙΟ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΗΘΟΠΟΙΟ X
ΘΕΑΤΡΟ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΘΕΑΤΡΟ X
ΟΛΕΣ ΟΙ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ
Σύνθεση Κειμένων

Το ραδιόφωνο στο θέατρο

Το Θέατρο Τέχνης και το Τρίτο Πρόγραμμα (FM 90,9) μας κρατούν συντροφιά κάθε Παρασκευή βράδυ στο θέατρο, με μεταμεσονύκτιες φανταστικές ιστορίες μυστηρίου, δοσμένες με τη μορφή ενός ιδιαίτερου θεατρικού αναλόγιου, σε σκηνοθεσία Κωστή Καπελώνη. Η ’ννα Σακαλή («ακούτε το τρίτο πρόγραμμα»), μας παρουσιάζει ένα αφιέρωμα στον Αμερικανό συγγραφέα Edgar Allan Poe, με αφορμή τα 200 […]

Το ραδιόφωνο στο θέατρο - Monopoli.gr
Monopoli Team

Το Θέατρο Τέχνης και το Τρίτο Πρόγραμμα (FM 90,9) μας κρατούν συντροφιά κάθε Παρασκευή βράδυ στο θέατρο, με μεταμεσονύκτιες φανταστικές ιστορίες μυστηρίου, δοσμένες με τη μορφή ενός ιδιαίτερου θεατρικού αναλόγιου, σε σκηνοθεσία Κωστή Καπελώνη. Η ’ννα Σακαλή («ακούτε το τρίτο πρόγραμμα»), μας παρουσιάζει ένα αφιέρωμα στον Αμερικανό συγγραφέα Edgar Allan Poe, με αφορμή τα 200 και ένα χρόνια από τη γέννησή του.
Το αφιέρωμα περιλαμβάνει δύο έργα του Poe:
Το κοράκι: Το σκοτεινό ποίημα της χαμένης αγάπης. Στη χώρα του «Ποτέ πια! Ποτέ πια!» ο Πασχάλης Τσαρούχας μας ταξιδεύει με την ερμηνεία του και η Ειρήνη Στρατηγοπούλου με το χορό της.
Το χιλιοστό δεύτερο παραμύθι της Σεχραζάτ: Οι «Χίλιες και μια νύχτες της Σεχραζάτ» είναι γνωστές σε όλους. Τι έγινε όμως την χιλιοστή δεύτερη νύχτα; Ο Poe μας δίνει τη δική του «διαφορετική» εκδοχή… Την ιστορία αφηγούνται ο Μιχάλης Μητρούσης και η Ολύνα Ξενοπούλου. Χορεύει η Ειρήνη Στρατηγοπούλου.
Τα δύο έργα είναι ντυμένα με πολύχρωμες μουσικές, από τον Ρίχαρντ Στράους μέχρι τον Λέοναρντ Κοέν και από τον Τομ Τζόουνς μέχρι Audioslave και Pearl Jam.
Την Παρασκευή 29 Ιανουαρίου, η παράσταση θα μεταδοθεί ζωντανά από το Τρίτο Πρόγραμμα.

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
Συγγραφέας:
Σκηνοθεσία: Κωστής Καπελώνης


Παίζουν:

Περισσότερα από ΘΕΑΤΡΟ
VIMA_WEB3b