Ντοκυμαντερ
Της πατρίδας μου η σημαία…
Ο ντοκιμαντερίστας Στέλιος Χαραλαμπόπουλος («Ημερολόγια Καταστρώματος – Γιώργος Σεφέρης») απεικονίζει την ελληνική κρίση, μέσα από την πορεία μιας ομάδας ανθρώπων από τις μέρες της ευημερίας στην πλήρη πτώση και χρεοκοπία.
ΔΙΑΡΚΕΙΑ 109'

A
A
Βούρβουρα, ένα ορεινό χωριό στην Αρκαδία του Γκαίτε. Μια αυτάρκης κοινωνία μέσα στη φύση που ζει με ό,τι η ίδια παράγει, ενώ τα παιδιά της στο σχολείο μαθαίνουν γράμματα και τραγουδάκια για τη σημαία. Μετά τη ναζιστική κατοχή… Αυστραλία, Αμερική.
Πολλοί θα βρεθούν στο Μαρούσι, προάστιο των Αθηνών που θα γνωρίσει τον βίαιο μετασχηματισμό του σε χρηματοοικονομικό κέντρο και θα υποδεχθεί τους Ολυμπιακούς αγώνες του 2004. Μια βιτρίνα εθνικής υπερηφάνειας στηριγμένη στον καταναλωτικό πυρετό και στο δανεισμό. Η πορεία κάποιων ανθρώπων, η πορεία μιας χώρας.
ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
Τίτλος: Της Πατρίδας μου η Σημαία
Σκηνοθεσία: Στέλιος Χαραλαμπόπουλος
Σενάριο: Στέλιος Χαραλαμπόπουλος
Διάρκεια: 109'
Χώρα: Ελλάδα
Έτος: 2016
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Βρες καθημερινά στο email σου τα πιο δημοφιλή θέματα του Monopoli.gr και ό,τι καλύτερο συμβαίνει στην πόλη!
ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ
NEWS FEED
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
The Life of a Showgirl: Η Τέιλορ Σουίφτ επηρεάζει και πάλι τα fashion trends
Mankind’s Folly: Η ταινία του Γιώργου Αυγερόπουλου βραβεύτηκε στο Prix Europa
Τελευταία Φορά: Νέο single από Leon Of Athens και Billie Kark
Η Ομολογία της 4ης Ιανουαρίου: Το βασισμένο σε αληθινά γεγονότα δικαστικό δράμα στο Μικρό Γκλόρια
Vox Low: Η post-punk μπάντα ζωντανά σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη
Μ’ ένα Κόκκινο Σκουφί: Μια σύγχρονη Κοκκινοσκουφίτσα στη Παιδική Σκηνή Επί Κολωνώ
Family Secrets: Η μαύρη κωμωδία του Enrico Luttmann στο θέατρο Αλκμήνη
Τα Παράθυρα με Θέα επανέρχονται στον Σταυρό του Νότου Club
Ένα κάποιο κενό, της Βαλέριας Δημητριάδου στο Θέατρο Εμπορικόν
Το Διεθνές Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους Αιγίου «Θόδωρος Αγγελόπουλος» περιμένει τις ταινίες σας