MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΣΑΒΒΑΤΟ
20
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

10 live που δεν θα χάσουμε τον Νοέμβριο

Eίναι ο μόνος μήνας που αρχίζει από “No” ο Νοέμβριος, αλλά πάντα έχει θέματα που που μπορούν να φέρουν το ‘Yes” στην επιφάνεια. Η μουσική σ’ αυτό βοηθάει πολύ. Ακολοθούν δέκα τονωτικά live!

author-image Μαρία Μαρκουλή

1) Dream Syndicate στο Fuzz 

Dream Syndicate

Οι Dream Syndicate, μεγάλες αγάπες από παλιά, έχουν φίλους εδώ που τους περιμένουν και εκείνοι επιστρέφουν. Το «Συνδικάτο του Ονείρου» είναι το ροκ χωρίς πόζες, με ουσία, με δρόμους και όνειρα, το ροκνερόλ των ρομαντικών και όσων αρπάζουν την περιπέτεια και συνεχίζουν. Έρχονται τώρα οι αμερικανοί ρόκερ με ολοκαίνουργιο ωραίο άλμπουμ, το How Did I Find Myself Here? και στις 4 του μήνα θα παίζουν στο Fuzz. Ο Στιβ Γουίν θα κλέψει σίγουρα και κάποιες ώρες να βγει βόλτα στα δισκάδικα της Αθήνας.

Info: 4 Νοεμβρίου στο Fuzz (Πειραιώς 209 και Πατριάρχου Ιωακείμ 1), είσοδος €25

2) RAZASTARR στο PassPort Κεραμεικός

RAZASTARR

Μια συναυλία που θα είναι γιορτή. Οι RAZASTARR από τα πιο σημαντικά ονόματα του ελληνικού hip hop, μετά από 25 χρόνια αποφάσισαν πως θα είναι αυτή η τελευταία φορά που θα βρίσκονται στη σκηνή μαζί. Ειδική βραδιά, με καλεσμένους και συμμετοχές εκλεκτές και πολλά κομμάτια στο πρόγραμμα, όλα αυτά στο PassPort Κεραμεικός, 4 Νοεμβρίου.

Ιnfo: Σάββατο 4 Νοεμβρίου, PassPort Κεραμεικός (Κεραμεικού 58, 21 0522 2203)

3) Enter Afrofuturism στη Στέγη

SRArkestra Barbican 12 by Fabio Lugero p

Sun RA και η Sun Ra Arkestra

Μπορεί ο Sun RA και η Sun Ra Arkestra να είναι ο μαγνήτης και το κεντρικό πρόσωπο στο διαγαλαξιακό και φιλοσοφικό ταξίδι των πειραματικών ήχων, της μαύρης κουλτούρας, των κοσμικών δονήσεων της μουσικής σε έναν εσωτερικό διάπλου της τζαζ- Οk, αλλά δεν είναι το μόνο από πολλά και ενδιαφέροντα που καλύπτει το αφιέρωμα ‘Enter Afrofuturism’ της Στέγης – 9 με 12 Νοεμβρίου– εντός και εκτός Στέγης. Σημειώστε τον Actress και τους εύπλαστους ήχους του από την techno/dub/jungle διάσπαρτη με ιδέες σκηνή, τους Dopplereffekt από το Ντιτρόιτ –την techno πρωτεύουσα του κόσμου-που δημιουργούν κυκλώματα ηλεκτρονικής μουσικής, επιστήμης και μελλοντολογικών αφηγημάτων, κάτι που βρίσκει πολύ κοντά και τους κατ’ εξοχήν φουτουριστικούς τύπους της κολεκτίβας Black Quantum Futirism στο σημείο που η Αφρικανική παράδοση συναντά το Σύμπαν και την επιστημονική φαντασία- τόσο απλά. Ενδιαφέρον θα έχει το πρότζεκτ Moor Mother ταξίδι στο μέλλον, νέες κοινωνίες, με το ραπ σαν όχημα, αλλά και η πρόταση του Voltnoi Brege (από drog-A-tek και the Erasers) και οι μουσικές του A Guy Called Gerald βετεράνου της βρετανικής dance σκηνής. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει συζητήσεις και προβολές παράλληλα με τα λάιβ και τα DJ sets –γι’ αυτό αξίζει να το δει κανείς αναλυτικά εδώ: http://www.sgt.gr/gre/SPG2045/.

Info: Enter Afrofuturism, 7–12 Νοεμβρίου 2017 | Εντός & Εκτός Στέγης

4) Μιράντα Βερούλη στο Athenaeum Κελάρι

 miranda verouli

Μιράντα Βερούλη

Την παρακολουθώ σταθερά όχι μόνο επειδή μ’ αρέσουν οι βραζιλιάνικες μουσικές, αλλά επειδή έχει το δικό της ιδιαίτερο στιλ όταν ερμηνεύει τζαζ και μπόσα-νόβα και πάντα κάτι διαφορετικό στην προσέγγισή τους. Η Μιράντα Βερούλη με κουαρτέτο θα είναι στο Κελάρι του Athenaeum 12/11.

Info: Κυριακή 12 Nοεμβρίου, Athenaeum Κελάρι (Αδριανού 3 Θησείο, Τηλ.: 210 3210 239 & 6945 160 385). Ώρα έναρξης: 22.00. Είσοδος ελεύθερη

5) Dee Dee Bridgewater στο Μέγαρο

bridgewater

Dee Dee Bridgewater

Το «Memphis…Yes I’ m Ready» νέο άλμπουμ της έξοχης κυρίας Ντι Ντι Μπρίτζγουότερ ακούω καθώς γράφω και ζωντανεύουν στο μυαλό μου μεγάλες στιγμές της Stax Records, με τα αξεπέραστα τραγούδια, την Ιστορία της ‘μαύρης’ μουσικής και κουλτούρας, το Μέμφις των αγώνων κατά των φυλετικών διακρίσεων, καθώς σε αυτό το δίσκο η Ντι Ντι Μπρίτζγουότερ «επιστρέφει» στον τόπο της και τραγουδάει εξαιρετικά ανάμεσα σε άλλα και κομμάτια των Μπι Μπι Κινγκ, Αλ Γκριν, Ότις Ρέντινγκ, Staples Sisters. Στην Αθήνα με αυτά και άλλα, στη συναυλία της στο Μέγαρο Μουσικής.

Info: Δευτέρα 13 Νοεμβρίου, Μέγαρο Μουσικής Αθηνών. Εισιτήρια από 15€ έως 70€

6) Νick Cave στο Tae Kwon Do

nick cave tom oldham 1

Νick Cave

Καλώστον και ας άργησε λίγο αυτή τη φορά. Ο Νικ Κέιβ και πάλι μαζί μας με ένα άλμπουμ, το Skeleton Tree, βαθειά συγκινητικό, προσωπικό και έντονο. Οι συναυλίες του είναι εμπειρίες για όσους τον παρακολουθούν όλα αυτά τα χρόνια και επιστρέφουν για να τον ξαναδούν κάθε φορά που βάζει την Αθήνα σταθμό περιοδείας. Η συναυλία του είναι sold out εδώ και καιρό- ο Κέιβ άλλωστε κάνει sold out στην Αθήνα εδώ και χρόνια. Μέρος της δικής μας ροκ κουλτούρας και φίλος καλός.

Ιnfo: Πέμπτη 16 Νοεμβρίου, στο Tae Kwon Do, στο Φάληρο. Eισιτήρια από 50€

 7) Daniel Melingo στο Half Note

melingo 1200x630

Daniel Melingo

Απολαυστικός και απρόβλεπτος ο Μελίνγκο. Με μια πλάγια, διαφορετική, πειραγμένη ματιά στο τάνγκο και τον λάτιν ρυθμό, ο Αργεντινός φορτώνει καινούργια τραγούδια από το δίσκο του Anda και έρχεται, να υποθέσω, με εκπλήξεις και αυτή τη φορά.

Info: 18-21 Nοεμβρίου στο Half Note. Εισιτήρια: €20-€30.

8) Πέτρος Κλαμπάνης στο Gazarte

klambanis

 Πέτρος Κλαμπάνης

Τζάζμαν εκλεκτός, ο μεταξύ Νέας Υόρκης –Αθήνας (και όχι μόνο) μπασίστας Πέτρος Κλαμπάνης που πρόσφατα κυκλοφόρησε πολύ ωραίο άλμπουμ, το Chroma. Θα είναι με τζαζ τρίο, παρών στο ραντεβού με το κοινό στο Gazarte στις 18.

Info: Σάββατο 18 Νοεμβρίου στο Gazarte

9) Gramatik στο Gazi Music Hall

gramatik

Gramatik

Η feel good αίσθηση που φέρνει η μουσική του- φανκ, σόουλ,τζαζ, χιπχοπ με πλούσιες dubstep δόσεις- έχει εκτιμηθεί δεόντως και ξαναφέρνει εδώ τον Gramatik. Στις 25 Νοεμβρίου παίζει στο Gazi Music Hall, Αθήνα, μια μέρα πριν στο Fix Factory Θεσσαλονίκη.

Info: Παρασκευή 24 Νοεμβρίου, Fix Factory of Sound (26ης Οκτωβρίου 15, Θεσσαλονίκη / τηλ. 2310 500670 & 2310 504014) και Σάββατο 25 Νοεμβρίου, Gazi Music Hall (Ιερά Οδός 7-13, Γκάζι, Μετρό “Κεραμεικός”).

10) Sivert Hoyem στο Gagarin

Sivert Hoyem

Sivert Hoyem

Στην ερώτηση «υπάρχει παράδεισος ειδικά για τους φαν του Σίβερτ Χόγιεμ»;, η απάντηση είναι ένα μεγάλο Ναι. Γιατί ο Νορβηγός που το ελληνικό κοινό έχει λατρέψει πιο πολύ και από τον Νέσμπο (ίσως) έφτιαξε τους Paradise ένα ‘σούπερ-γκρουπ’ με Ρόμπ Έλις (μουσικός της Πι Τζέι Χάρβεϊ), Σιμόν Μπάτλερ (Primal Scream) και Ρομπ ΜακΒέι (από τη μπάντα της Μαριάν Φέιθφουλ)- περνούσαν όλοι καλά μαζί και αυτό τώρα βγαίνει και προς τα έξω και συγκεκριμένα λάιβ στα μέρη μας, με κεντρική εμφάνιση στο Gagarin 25 του μήνα.

Info: Σάββατο 25 Νοεμβρίου στο Gagarin 205. Εισιτήρια: €28-€30

Περισσότερα από Art & Culture
VIMA_WEB3b