Κοτόπουλο σε σάλτσα καρυδιού και ΒITAM με έλαιο καρυδιού
Τα καρύδια πρωταγωνιστούν σε αυτή την πρωτότυπη συνταγή για κοτόπουλο κατσαρόλας και το ΒΙΤΑΜ με έλαιο καρυδιού συμπληρώνει και αναδεικνύει την ιδιαίτερη γεύση του πιάτου.

Monopoli Team
02.11.2017
A
A
H μαγειρική διαδικασία είναι απλή, το φαγητό μπορεί να προετοιμαστεί από την προηγούμενη μέρα και ο ζωμός του κοτόπουλου μπορεί να φυλαχτεί στην κατάψυξη για μελλοντική χρήση.
Κοτόπουλο σε σάλτσα καρυδιού και ΒΙΤΑΜ με έλαιο καρυδιού
Μερίδες: 6-8
Χρόνος: 40΄

Υλικά
- Ενα κοτόπουλο κομμένο σε κομάτια (1,5-2 κ.)
- 5 φρέσκιες καυτερές πιπεριές
- 2 κ. σούπας ΒΙΤΑΜ με έλαιο καρυδιού
- 120γρ. Καρύδια
- 120γρ. Φυστίκια
- 2 φέτες ψωμιού χωρίς την κόρα
- 2 μέτρια κρεμμύδια χοντροκομένα
- 2 σκελίδες σκόρδου ξεφλουδισμένες
- 2 χοντρές φέτες φρέσκο τζίντζερ
- ½ κ. γ. μοσχοκάρυδο
- ½ κ.γ. κανέλα
- Χοντρό αλάτι και φρεσκοτριμένο πιπέρι
- Μαιντανό και σουσάμι για το γαρνίρισμα
Εκτέλεση
- Βάζουμε τα κομάτια του κοτόπουλου στην κατσαρόλα, τα σκεπάζουμε με νερό και βράζουμε σε χαμηλή φωτιά μέχρι το κρέας να είναι σχεδόν έτοιμο.
- Στραγγίζουμε το κοτόπουλο και κρατάμε τον ζωμό.
- Περνάμε τις πιπεριές πάνω από φωτιά γκαζιού.

- Σε ένα τηγάνι ρίχνουμε το ΒΙΤΑΜ με έλαιο καρυδιού και σωτάρουμε τα καρύδια, τα φυστίκια και τις φέτες ψωμιού για 5΄.
- Τα ρίχνουμε όλα στο μπλέντερ και προσθέτουμε τις πιπεριές, τα κρεμμύδια, το σκόρδο, το τζίντζερ, τα μπαχαρικά και το αλατοπίπερο. Τα χτυπάμε καλά. Προσθέτουμε δύο φλυτζάνια από τον ζωμό κοτόπουλου και συνεχίζουμε να χτυπάμε στο μπλέντερ μέχρι να πετύχουμε έναν ομοιόμορφο πουρέ.

- Μεταφέρουμε το μίγμα στην κατσαρόλα, προσθέτουμε το κοτόπουλο και μαγειρεύουμε σε χαμηλή φωτιά για 20΄.
- Γαρνίρουμε με μαϊντανό και λίγο σουσάμι και σερβίρουμε.
Βρείτε εδώ περισσότερες συνταγές με τις νέες γεύσεις του ΒΙΤΑΜ
A
A
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Βρες καθημερινά στο email σου τα πιο δημοφιλή θέματα του Monopoli.gr και ό,τι καλύτερο συμβαίνει στην πόλη!
ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ
NEWS FEED
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Η Angelika Dusk στήνει στη Γαλιάντρα ένα 80s party ανοιχτό για όλους
Ψάρια και Ωρίμανση: Το νέο γαστρονομικό βιβλίο του Μαρίνου Σουράνη από τις Εκδόσεις Νεφέλη
Υπουργείο Πολιτισμού: Ενισχύει την προστασία του αρχαιολογικού χώρου των Δελφών από κεραυνικά πλήγματα
Οι Burger project στον Κήπο του Μεγάρου με ένα ξέφρενο πάρτι για όλη την οικογένεια
Το Φεστιβάλ Αθηνών γιορτάζει την Παγκόσμια Ημέρα Μουσικής με μια δωρεάν συναυλία στο Ηρώδειο
Τα μάτια στη Γάζα: Παλαιστίνιοι, Ισραηλινοί και Έλληνες ενώνουν τις φωνές τους σε μια εκδήλωση στην Τεχνόπολη
Το Official Pre-Primer Event είναι γεγονός – Με headliners τους Francis Mercier και Nitefreak
Ο Πάνος Μουζουράκης κάνει… μπουμ στον Κήπο του Μεγάρου
Fallen Trees: Ένα θεατρικό φεστιβάλ για το περιβάλλον στο Άλσος Γαλατσίου με δωρεάν είσοδο
Ο Πάνος Βλάχος στην Τεχνόπολη για μια καλοκαιρινή συναυλία