MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΣΑΒΒΑΤΟ
20
ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΕΥΡΕΤΗΡΙΟ
ΕΠΙΛΟΓΗ ΣΙΝΕΜΑ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟ X
ΕΠΙΛΟΓΗ ΤΑΙΝΙΑΣ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΤΑΙΝΙΑ X
12ο Φεστιβάλ Πρωτοποριακού Κινηματογράφου
A.I. Τεχνιτή νοημοσύνη
American Psycho
Demon Slayer: Kimetsu no Yaiba Το κάστρο του απείρου (με υπότιτλους)
Flow
Greek Mountain Film Festival
Keeper
Misericordia
Nouvelle Vague
Qypi
REC’n’Play
Reservoir Dogs
The Blair Witch Project
The Rocky Horror Picture Show
Wicked: Μέρος δεύτερο
Άγια νύχτα, άγρια νύχτα
Ένα απλό ατύχημα
Αγριες φράουλες
Αμαρτωλοί
Αναπαράσταση
Αν είχα πόδια θα σε κλωτσούσα
Ανοιξη, Καλοκαίρι, Φθινόπωρο, Χειμώνας… και Ανοιξη
Απόδραση στη Νορμανδία
Από τι είμαστε φτιαγμένοι
Αχινός
Βερμίλιο: Η Νύφη του Βουνού
Βουγονία
Δεσποινίς Μόξι: Η Οδύσσεια μιας γάτας (μεταγλωττισμένη)
Ζωούπολη 2 (μεταγλωττισμένη)
Ζωούπολη 2 (με υπότιτλους)
Η Πολυκατοικία
Η ετυμηγορία
Η θυσία
Η μύγα
Η συμμορία των μάγων 3
Η φωνή της Χιντ Ρατζάμπ
Η ώρα του λύκου
Θεώρημα
Καμία άλλη επιλογή
Κρίστι
Μέρες οργής
Με λένε Στέλιο
Μια μάχη μετά την άλλη
Μπερλινγκουέρ: Η μεγάλη ελπίδα
Μόνος στο σπίτι 2: Χαμένος στη Νέα Υόρκη
Νυρεμβέργη
Νυχτερινή εφημερία
Νύχτα Αγωνίας
Ο Κινηματογραφιστής
Ο άνθρωπος που γνώριζε πολλά
Ο βασιλιάς των βασιλιάδων: Μια ιστορία από τον Κάρολο Ντίκενς (μεταγλωττισμένη)
Ο εξολοθρευτής άγγελος
Οι ώρες
Ο κανόνας του παιχνιδιού
Ο μεγάλος Δικτάτωρ
Οταν ο Χάρι γνώρισε την Σάλι
Πέντε νύχτες στου Φρέντι 2
Πολύ σκληρός για να πεθάνει
Ρέκβιεμ για ένα όνειρο
Ρενουάρ
Σιωπηλή αγάπη
Σπασμένη φλέβα
Στο νησί του Αμρουμ
Συναισθηματική αξία
Συνύπαρξη, λέμε τώρα
Σώστε τον πράσινο πλανήτη
Τα Χριστουγεννιάτικα κάλαντα του Μίκυ
Τα κάλαντα των Χριστουγέννων
Τα παιδιά του Παραδείσου
Το δέντρο που πληγώναμε
Το καταφύγιο του τρόμου
Το οτιδήποτε
Το πατρικό
Το ταρανδάκι των Χριστουγέννων (μεταγλωττισμένη)
Το χειρόγραφο της Σαραγόσα
Τρία χιλιόμετρα ως το τέλος του κόσμου
Φεστιβάλ ταινιών μικρού μήκους-Σπουδαστικό
Χάιντι: Η διάσωση του μικρού λύγκα (μεταγλωττισμένη)
Χαμένες αγάπες
Χειμωνιάτικο φως
Αισθηματική

Ο Πυρετός της Τουλίπας

Μια ιστορία παράφορου έρωτα στην Ολλανδία του 17ου αιώνα με πρωταγωνίστρια την συνεχώς ανερχόμενη Αλίσια Βικάντερ που θα απολαύσουμε (;) το χειμώνα στο ρόλο της Λάρα Κροφτ.

ΔΙΑΡΚΕΙΑ 105'
author-image Κωνσταντίνος Καϊμάκης

17ος αιώνας, Ολλανδία. Ένας καλλιτέχνης (Ντέιν Ντε Χάαν) αναλαμβάνει να ζωγραφίσει το πορτρέτο μιας νεαρής γυναίκας (Αλίσια Βικάντερ) μετά από πρόταση του συζύγου της (Κριστόφ Βαλτς). Οι δύο νέοι, όμως, ερωτεύονται και αποφασίζουν να επενδύσουν στο εμπόριο τουλίπας, το οποίο τότε ήταν φοβερά επικερδές, ελπίζοντας ότι έτσι θα μπορέσουν να χτίσουν ένα μέλλον μαζί.

Όταν η παραγωγός Άλισον Όουεν διάβασε το ομότιτλο βιβλίο της Ντέμπορα Μόγκα, «Ο Πυρετός της Τουλίπας», το ερωτεύτηκε αμέσως. «Είναι ένα πολυεπίπεδο βιβλίο και ήταν εξαιρετικά δύσκολο να το συμπτύξω, αλλά αυτή ήταν και η πρόκληση για εμένα, να καταφέρω να τα βάλω όλα στο σενάριο. Είναι μία υπέροχη ιστορία αγάπης, που στην ουσία της υπάρχει μία μεταφορά πάνω στην αγάπη, τον πόθο και το πάθος. Οι πιο ακριβές τουλίπες ήταν αυτές που είχαν δυο χρώματα και ρίγες. Εκείνη την εποχή δεν γνώριζαν ότι ο λόγος που αυτές οι τουλίπες ήταν τόσο διαφορετικές ήταν εξαιτίας ενός ιού. Εντελώς ειρωνικά, λοιπόν, οι πιο ακριβές τουλίπες ήταν οι άρρωστες τουλίπες, αυτές που κουβαλούσαν μέσα τους την ασθένεια και στο τέλος σάπιζαν. Και αυτό είναι μία εξαιρετική μεταφορά πάνω στον παράνομο έρωτα που ζουν οι δύο πρωταγωνιστές: Είναι αυτή η θαυμάσια αγάπη, αυτό το μεγάλο πάθος, αλλά επειδή είναι μια παράνομη αγάπη, φέρει επίσης τους σπόρους της αυτοκαταστροφής», εξηγεί η Μόγκα.

Η Αλίσια Βικάντερ, που υποδύεται την Σοφία, ήθελε πολύ να λάβει μέρος στην ταινία. «Γνώριζα ότι το σενάριο ήταν του Τομ Στόπαρντ και είχα ήδη δουλέψει μαζί του στην «Άννα Καρένινα». Με το που διάβασα το σενάριο το ερωτεύτηκα. Είναι μία ταινία εποχής, αλλά αυτό που την κάνει να ξεχωρίζει είναι ο ρυθμός, η ένταση και οι έξυπνοι διάλογοι», σχολιάζει η Βικάντερ. Ο Ντέιν Ντε Χάαν, που υποδύεται τον Γιαν, αποφάσισε τη συμμετοχή του στην ταινία επειδή τον άγγιξε η σχέση που είχε το σενάριο με τον σύγχρονο κόσμο.

«Ήταν η πρώτη φορά που κατέρρευσε η αγορά. Η πρώτη φορά που ο κόσμος παθιάστηκε με την αγορά υλικών αγαθών που ουσιαστικά δεν είχαν καμία αξία», λέει ο Ντε Χάαν. Ο σκηνοθέτης Τζάστιν Τσάντγουικ προσθέτει: «Στην πραγματικότητα δεν ήθελα καθόλου να κάνω μια ταινία εποχής, αλλά μόλις διάβασα το βιβλίο δεν μπορούσα να το βγάλω από το μυαλό μου. Κατάλαβα αμέσως ότι μπορούσα να το δω κάτω από ένα σύγχρονο πρίσμα και αυτό ακριβώς έκανα, με τη βοήθεια του σεναριογράφου, Τομ Στόπαρντ».

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
Τίτλος: Ο ΠΥΡΕΤΟΣ ΤΗΣ ΤΟΥΛΙΠΑΣ (Tulip fever)
Σκηνοθεσία: Τζάστιν Τσάντγουικ
Σενάριο: Τομ Στόπαρντ (μεταφορά του το ομότιτλου μυθιστορήματος της Ντέμπορα Μόγκα)

Παίζουν: Αλίσια Βικάντερ, Ντέιν ντε Χάαν, Κριστόφ Βαλτς, Τζούντι Ντεντς

Διάρκεια: 105'
Χώρα: Αγγλία, ΗΠΑ
Έτος: 2017

Διανομή: Odeon
Περισσότερα από CINEMA