MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
19
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

Καήκατε από τον ήλιο; 5+1 tips για ανακούφιση

Όσοι δεν φρόντισαν να προστατευθούν αναλόγως από τον απολαυστικό μα ταυτόχρονα δυνητικά επικίνδυνο ήλιο στην παραλία, βρίσκονται αντιμέτωποι με καψίματα σε πλάτες, ώμους ή πρόσωπο. Επειδή η αλήθεια είναι πως αν δεν πάθεις δεν θα μάθεις, βρείτε εδώ όλα τα απαραίτητα tips για προσωρινή ανακούφιση από την ενόχληση, τον πόνο και το ανυπόφορο τσούξιμο, και ετοιμαστείτε καταλλήλως την επόμενη φορά.

author-image Ιωάννα Κρανιώτη

1. Γιαούρτι
Κλασική και πρωτεύουσα επιλογή. Βρίσκεται πάντα στο ψυγείο και αποτελεί την πιο ασφαλή και γρήγορη λύση. Ουσιαστικά, το γιαούρτι ανακουφίζει λόγω της δροσερής του υφής, ενώ μιμείται τη δράση μιας ενυδατικής κρέμας.

2. Αλόη
Δοκιμάστε την ως κρέμα ή προμηθευτείτε το ίδιο το φυτό ως γλάστρα στο μπαλκόνι σας. Το μόνο σίγουρο είναι ότι δεν θα χάσετε, γιατί πρόκειται για ένα “φαρμακείο” σε μια γλάστρα. Χρησιμοποιείται ως καταπραϋντικό σε διάφορους ερεθισμούς του δέρματος, όπως τα εγκαύματα και καψίματα. Ιδανική για τα καλοκαιρινά καψίματα αφού απορροφάται γρηγορότερα από το νερό, με αποτέλεσμα το δέρμα να επουλώνεται γρηγορότερα. Επιπλέον, καταπολεμά και την ενοχλητική φαγούρα.

3. Κομπρέσες
Τοποθετήστε επιδερμικά ψυχρά επιθέματα, χρησιμοποιώντας νοτισμένες πετσέτες ή κομπρέσες με κρύο νερό πάνω στα σημεία του εγκαύματος.

4. Αφρός ξυρίσματος
Η δράση του είναι παρόμοια με αυτή του γιαουρτιού. Καταπραΰνει τον πόνο από το τσούξιμο και ανακουφίζει από τη φαγούρα.

5. Πίνετε πολλά υγρά και κάντε ντους 
Αρχίστε να πίνετε ακόμα περισσότερο νερό και κάντε συχνά κρύα-χλιαρά ντους. Η ενυδάτωση από το στόμα, παράλληλα με τη λήψη ηλεκτρολυτών βοηθά να επουλωθεί πιο γρήγορα η επιδερμίδα.

6. Ενυδατικές κρέμες
Χρησιμοποιήστε πολλές ενυδατικές κρέμες που μπορούν να καταπραΰνουν το κάψιμο της επιδερμίδας. Αν δεν σας βρίσκεται κάποια πρόχειρη, δοκιμάστε να αλείψετε στην περιοχή λίγο ελαιόλαδο – η δράση του είναι “θαυματουργή”.

Περισσότερα από Υγεία - Ομορφιά
VIMA_WEB3b