Γαρίδες σωτέ με τζίντζερ, φρέσκα κρεμμυδάκια και BITAM με έλαια καρύδας & αμυγδάλου
Το έλαιο καρύδας βρίσκεται τα τελευταία χρόνια στην κορυφή των αγαπημένων υλικών της υγιεινής, φυσικής διατροφής. Οι χορτοφάγοι και οι vegan το χρησιμοποιούν στα γλυκά τους και οι σεφ το ερωτεύονται ο ένας μετά τον άλλον. Το διακριτικό άρωμά του αναδεικνύει γλυκιές και αλμυρές γεύσεις και η υφή του είναι ιδεώδης για σωτάρισμα, κέϊκ και κάθε είδους ζύμης. Ο δε συνδυασμός του με το έλαιο αμυγδάλου ενισχύει την έντασή του και μπορεί να απογειώσει ακόμα και τα πιο απλά πιάτα της καθημερινής κουζίνας.
Αυτό τον ιδιαίτερο συνδυασμό τον ανακαλύψαμε στο νέο BITAM με έλαια καρύδας και αμυγδάλου και το δοκιμάσαμε σε μια πολύ απλή αλλά πολύ γευστική συνταγή:
Γαρίδες σωτέ με τζίντζερ και φρέσκα κρεμμυδάκια
Μερίδες: 4
Χρόνος προετοιμασίας: 20΄
Υλικά
- 2 ½ κουταλιές σούπας Βιτάμ με έλαιο καρύδας-αμυγδάλου
- 6 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα – κρατάμε ξεχωριστά τα πράσινα μέρη
- 1 κουταλιά γλυκού φρέσκο τζίντζερ ψιλοκομμένο
- 2 σκελίδες σκόρδο πολύ ψιλοκομμένο
- 500γρ. γαρίδες καθαρισμένες
- ½ κουταλιά γλυκού αλάτι
- 1 κουταλιά σούπας χυμό λεμονιού
- ½ κουταλιά γλυκού μαύρο πιπέρι
- Φρέσκο μαϊντανό ψιλοκομένο
Εκτέλεση
Λειώνουμε το Βιτάμ με έλαιο καρύδας-αμυγδάλου σε ένα μεγάλο τηγάνι, σε μέτρια θερμοκρασία.
Προσθέτουμε τα λευκά μέρη των κρεμμυδιών, το τζίντζερ και το σκόρδο. Ανακατεύουμε για περίπου μισό λεπτό.
Προσθέτουμε τις γαρίδες και το αλάτι. Ανακατεύουμε για 2-3 λεπτά, μέχρι να σταθεροποιηθούν αλλά να μην παραψηθούν. Προσθέτουμε τα πράσινα μέρη των κρεμμυδιών και ανακατεύουμε για λίγο, μέχρι να μαλακώσουν.
Προσθέτουμε τον χυμό λεμονιού, το πιπέρι και τον μαϊντανό και σερβίρουμε.
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
NEWS FEED
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Φορολογικές δηλώσεις: 10+1 γρίφοι και παγίδες του Ε2
Αντίδωρα προσφοράς: εικαστική performance του Νίκου Καζή στον πεζόδρομο του Θησείου
Πάσχα στα ελληνικά νησιά: Ποιες είναι οι τιμές στους δημοφιλείς προορισμούς;
Hot or Not #112: Από το ανατριχιαστικό «Μικρό Ταρανδάκι» μέχρι την πορτοκαλί Αθήνα – Όσα μας άρεσαν ή μας χάλασαν αυτή την εβδομάδα
Ο Πάνος Μουζουράκης… «Μεγαλώνει»: Λίγος Ευαγγελάτος, λίγος Καραμουρατίδης και λίγη κρίση ηλικίας συνθέτουν τον νέο δίσκο
Η Ελλάδα μέσα από τα υποβρύχια σπήλαιά της: Όσα είδαμε στο πρώτο επεισόδιο του Underwonder
Πρωτοσέλιδα: Τι διαβάζουμε στις εφημερίδες την Κυριακή 28 Απριλίου
Shōgun: Φινάλε για το έπος που ανέτρεψε τα δεδομένα του ιστορικού δράματος – 5 λόγοι που αξίζει να το δεις
Ποιοι δικαιούνται δωρεάν εξετάσεις για τον καρκίνο του τραχήλου και του παχέος εντέρου
Πού θα βρούμε το καλύτερο τσουρέκι της Αθήνας;