MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΣΑΒΒΑΤΟ
27
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ:
ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ X
ΗΘΟΠΟΙΟ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΗΘΟΠΟΙΟ X
ΘΕΑΤΡΟ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΘΕΑΤΡΟ X
ΟΛΕΣ ΟΙ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ
Δραματοποιημένο Μυθιστόρημα

Ο Κατάθλας της Λένας Κιτσοπούλου στο Skrow Theater

Το διήγημα της Λένας Κιτσοπούλου “Ο Κατάθλας”, με τον Κώστα Κορωναίο σε πρωταγωνιστικό ρόλο, παρουσιάζεται από τις 22 Νοεμβρίου στο Skrow Theater.

author-image Μαρία Γεωργιλάκη

Η Λένα Κιτσοπούλου, με την ιδιαίτερη γραφή της, χαρτογραφεί μέσα από τις σκέψεις και τα συναισθήματα του ήρωα, την κατάθλιψη, στο διήγημα «Ο Κατάθλας».

Ο σκηνοθέτης Μιχάλης Γιγιντής διασκεύασε το διήγημα σε έναν καθηλωτικό θεατρικό μονόλογο, τον οποίον ερμηνεύει ο Κώστας Κορωναίος.

Απομονώθηκε στο πατρικό του σπίτι στο χωριό και μετράει κάθε βράδυ ευλαβικά τα κρόσσια της κουβέρτας για να μπορέσει να κοιμηθεί, απομυθοποιώντας τα κοινωνικά στερεότυπα.

Ένας άντρας αντιμετωπίζει πρόσωπο με πρόσωπο τις προκλήσεις όταν πια η κατάθλιψη τον έχει καταστήσει δέσμιο της και στροβιλίζεται ανάμεσα στην πραγματικότητα και το όνειρο.

Δεν μπαίνει στο facebook για να ξεφύγει απ τις σκέψεις του ”παίζοντας” με μια ευτυχισμένη αναγωγή της πραγματικότητας του. Δεν ερωτεύεται τον έρωτα για να ξεφύγει απ’ τον εαυτό του. Δεν αγοράζει για να γεμίσει αυτοπεποίθηση. Επίσης δεν πλένεται, δεν μαζεύει τα τασάκια και δεν μετράει τα πλακάκια της κουζίνας πριν τις τρεισήμισι.

Γιατί νιώθουμε άδειοι όταν μένουμε μόνοι; Γιατί στις φωτογραφίες βγαίνουμε σοβαροί και γοητευτικοί ή αστείοι και «ακομπλεξάριστοι»; Γιατί ερωτευόμαστε και μετά μας περνάει;

Εκείνος ξέρει.

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
Συγγραφέας: Λένα Κιτσοπούλου
Σκηνοθεσία: Μιχάλης Γιγιντής

Φωτισμοί: Βασίλης Πετεινάρης

Παίζουν: Κώστας Κορωναίος

Τιμές Εισιτηρίων: 12€ Γενική είσοδος, 8€ μειωμένο
Διάρκεια Παραστάσεων: από 22 Νοεμβρίου 2016
Παραστάσεις: Κάθε Δευτέρα & Τρίτη στις 21:00
Περισσότερα από ΘΕΑΤΡΟ
VIMA_WEB3b