MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
29
ΜΑΡΤΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

Το Τέταρτο Κουδούνι, 2021: Τότε που διαλύθηκε η Ευρωπαϊκή Ένωση…

Ευφάνταστος καλλιτέχνης ο (Γερμανός) Τόμας Μπέλινκ. Η έκθεσή του με τον τίτλο -στην… εσπεράντο!- «Domo de Eŭropa Historio en Ekzilo» («Το σπίτι της Ευρωπαϊκής Ιστορίας στην Εξορία»), ενταγμένη στο, τελικά, εξαιρετικό «Fast Forward Festival 3» της «Στέγης» κι απλωμένη στο εντυπωσιακό -δέος!- κτίριο της Πειραιώς που στέγαζε άλλοτε το υπουργείο Εργασίας, δεν είναι απλώς πολύ καλά ψαγμένη και πολύ καλά στημένη.

author-image Γιώργος Δ.Κ. Σαρηγιάννης

Η ιστορία της -ληγμένης, πια, απ’ το 2021…- Ευρωπαϊκής Ένωσης, τοποθετημένη σ’ ένα μουσείο του μέλλοντος δένει, με μοναδική δεξιότητα και με χιούμορ μαύρο απολαυστικό, τη σημερινή κατάντια του θεσμού με την επιστημονική φαντασία. Φαντασία εκρηκτική που πατάει, όμως, γερά στην οδυνηρή πραγματικότητα. Μην τη χάσετε! (Φωτογραφίες: Χρήστος Σαρρής).

GARDENS SPEAK
Για να μη σας μιλήσω για τις συγκλονιστικές στιγμές που ζήσαμε στο «Gardens Speak», τη διαδραστική ηχητική εγκατάσταση της (Λιβανέζας) Τάνια Ελ Χούρι -επίσης στο «Fast Forward Festival 3» της «Στέγης».

Όπου μπορεί να λερωθήκαμε απ’ τα χώματα που σκάψαμε για να εντοπίσουμε τον, κρυμμένο σε ιδιωτικό κήπο, τάφο κάποιου σύρου αγωνιστή κατά του καθεστώτος Άσαντ, τάφο ο οποίος μας «κληρώθηκε», και που πάνω τους ξαπλώσαμε για ν’ ακούσουμε να βγαίνει απ’ τα σπλάχνα της γης η φωνή του και να μας αφηγείται την ιστορία του -εμένα μου «κληρώθηκε» ένα δεκαπεντάχρονο κορίτσι- αλλά η συγκίνηση και το δέος που νοιώσαμε ήταν ένα αφοπλιστικό αντίβαρο (Φωτογραφία: Jesse Hunniford).

Διαβάστε περισσότερα στο Τέταρτο Κουδούνι

Περισσότερα από Art & Culture
VIMA_WEB3b