MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
26
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

Status Update: Γιάννης Σαρακατσάνης, ηθοποιός – σκηνοθέτης

Επικεφαλής των φοβερών Abovo. Κεντρικός διοργανωτής του φρέσκου Bob Theater Festival. Δεν φοβάται να κάνει τηλεόραση. Παίρνει δύναμη από το γέλιο των άλλων.

author-image Στέλλα Χαραμή
  • Έχω αποφασίσει ότι είμαι κωμικός ηθοποιός. Λατρεύω το ομαδικό, συγχρονισμένο γέλιο του κοινού! Ιδιαίτερα όταν το προκαλώ εγώ… επίτηδες.
  • Τελευταία επιδιώκω να παίζω περισσότερο. Είναι ένα πολύ απελευθερωτικό διάλειμμα. Επί δέκα χρόνια με τους AbOvo λειτουργούσα και ως παραγωγός και ως συγγραφέας και ως σκηνοθέτης. Νομίζω πως έφτασα στα όρια των ικανοτήτων μου και τώρα πρέπει να εξελιχθώ. Λειτουργώντας ως μονάδα επανεκπαιδεύομαι ως ηθοποιός και κλέβω και ό,τι τεχνική μπορώ από σκηνοθέτες και παραγωγούς. Στόχος: Να επιστρέψω σύντομα στις ολοκληρωτικές, δημιουργικές παραγωγές με νέες δυνάμεις!
  • Το θέατρο είναι, πράγματι, μια επιδραστική τέχνη. Θα μοιραστώ μια σχετική εμπειρία: Με την ομάδα SciCo κάναμε πριν χρόνια μια εκπαιδευτική παράσταση με θέμα τη σωστή διατροφή. Αφού είχαμε παίξει σε ένα σχολείο μας προσέγγισε ο ιδιοκτήτης του κυλικείου και μας ρώτησε: «Τι τους παίξατε ρε παιδιά και μου τσάκισαν τις μπανάνες;».
  • Έχω κάνει πολλά πράγματα στο θέατρο χωρίς να έχω πληρωθεί. Δεν ήταν ποτέ αυτό το πρωτεύον ζητούμενο μου. Θα σταματήσω να κάνω θέατρο μόνο αν φύγει η ανάγκη μου γι’ αυτό ή αν διαπιστώσω ότι πλέον δεν μπορώ να επικοινωνήσω.
sarakatsanis giannis2
  • Δεν πρόκειται να πάρω άλλο τραπεζικό δάνειο. Έχω ήδη ένα στεγαστικό που θα τρέχει για τα επόμενα 35 χρόνια… Λέω να μην ανοιχτώ κι άλλο.
  • Κάποια στιγμή πρέπει να αποφασίσουμε σε τι σύστημα θέλουμε να ζούμε. Αν θέλουμε να ζήσουμε χωρίς τράπεζες τότε θα πρέπει να ετοιμαστούμε για πολύ μεγάλες αλλαγές. Δεν μπορούμε να επαναστατούμε επιλεκτικά σε ό,τι μας δυσκολεύει. Τη στιγμή που θα συνειδητοποιήσουμε αυτό το πράγμα ως άτομα και ως λαός τότε μόνο θα μπορέσουμε να πάμε παρακάτω.
  • Αν είχα τη δυνατότητα να βγω σε ένα πολιτικό μπαλκόνι, μπροστά σε χιλιάδες συγκεντρωμένους θα απηύθυνα το εξής μήνυμα: «Να είστε τσιγκούνηδες με τα λεφτά σας αλλά όχι με τον κόπο σας, όχι με την προσπάθειά σας και όχι με την αγάπη σας».
  • Όχι, δεν θα έκλεβα λεφτά από τους πλούσιους για να τα δώσω στους φτωχούς. Θα έκανα μια παράσταση για να τους πείσω να τα δώσουν από μόνοι τους!

Περισσότερα από Πρόσωπα
VIMA_WEB3b