Ελληνικό Ντιζάιν 2015 στη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών
Προσθήκη ως αγαπημένη πηγήH πέμπτη (ετήσια) εκδήλωση για το βιομηχανικό σχεδιασμό, στο πλαίσιο του κύκλου Design Υπό Στέγη, πραγματοποιείται την Δευτέρα 9 Νοεμβρίου και οι συμμετέχοντες θα πάρουν μια γεύση από το παρόν και το μέλλον του ελληνικού design.
Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης
Προσθήκη του monopoli.gr στην GoogleH έμφαση αυτή τη φορά θα δοθεί στην επιχειρηματικότητα που συνδέεται με το σχεδιασμό και τις οδούς που ακολουθούν διάφοροι δημιουργοί για να ξεπεράσουν τα σύνορα της κλειστής ελληνική πραγματικότητας.
Ο κάθε εισηγητής θα εξετάσει το θέμα από διαφορετικό σημείο εκκίνησης, ενώ η εκδήλωση θα ολοκληρωθεί με μια συζήτηση ανάμεσα σε έναν φτασμένο Έλληνα δημιουργό και φοιτητές σχολών σχεδιασμού, επιχειρώντας τη σύνδεση ανάμεσα στο παρόν και το μέλλον του χώρου στην Ελλάδα, αλλά και τη μεταφορά γνώσης και εμπειρίας, εκεί που υπάρχει μεγαλύτερη ανάγκη.
Πέντε σχεδιαστές με εμπειρία από την αγορά θα παρουσιάσουν τη δουλειά τους και τον τρόπο με τον οποίο λειτουργούν. Την ημερίδα θα ανοίξει ο Αλκαίος Χαζαράκης (allisidea), θα συνεχίσει ο Πάνος Δραμυτινός (orama) με παρατηρήσεις πάνω στον τρόπο λειτουργίας της ελληνικής πραγματικότητας, ενώ ο Ανδρέας Κιορόγλου (matadog) θα εξετάσει τη σχέση του βιομηχανικού σχεδιασμού με τη συσκευασία (φορμά, υλικά, τεχνολογία, εργονομία και χρηστικότητα). Επίσης η Χαρά Μαραντίδου (xaramara) θα μιλήσει για τη δημιουργική διαδικασία και τον πειραματισμό. Ο Στάθης Στασινόπουλος (velo lab) θα κλείσει μιλώντας για την εμπειρία που έχει αποκομίσει από το σχεδιασμό και την εκμετάλλευση ενός προϊόντος (ποδήλατο).
Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης
Προσθήκη του monopoli.gr στην GoogleΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
- «Δελφοί – Η καρδιά των αρχαίων μυστηρίων»: Πρεμιέρα για το νέο ντοκιμαντέρ της COSMOTE TV σε συμπαραγωγή της France Télévisions
- ΕΣΡ: Παρέμβαση για την κάλυψη της υπόθεσης στην Ηλιούπολη και του ατυχήματος στο Survivor
- Γαλάζια Κυριακή: Η Νάντια Κοντογεώργη παρουσιάζει μια συναυλία “για όλους” με τον Αναστάσιο Πάππα στο Μέγαρο