MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΣΑΒΒΑΤΟ
20
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ:
ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ X
ΗΘΟΠΟΙΟ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΗΘΟΠΟΙΟ X
ΘΕΑΤΡΟ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΘΕΑΤΡΟ X
ΟΛΕΣ ΟΙ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ
Κλασικό

Βερενίκη του Ρακίνα από τον Θέμελη Γλυνάτση στην Πειραιώς 260

Η Εταιρεία Θεάτρου Dot και ο Θέμελης Γλυνάτσης παρουσιάζουν στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Αθηνών, τη “Βερενίκη” του Ρακίνα, για δύο παραστάσεις στις 24 και 25 Ιουλίου, στο Θέατρο Πειραιώς 260.

author-image Μαρία Γεωργιλάκη

Η «μεγαλειώδης θλίψη», αιτία ευχαρίστησης για τον θεατή του Ρακίνα, βρίσκεται συμπυκνωμένη στην πλέον λιτή τραγωδία του, τη Βερενίκη (1670), που ανατέμνει το αδύνατο του έρωτα.

Όταν ο Τίτος έρχεται στη Ρώμη, για να αναλάβει την εξουσία, τον συνοδεύει η Βερενίκη, βασίλισσα της Παλαιστίνης, με την προοπτική του γάμου τους, μετά από μακρόχρονο έρωτα. Η Σύγκλητος αντιτίθεται. Οι ελπίδες του ερωτευμένου με τη Βερενίκη βασιλιά Αντίοχου αναπτερώνονται.

Τραγωδία δωματίου, ψιθύρων και ανεκπλήρωτων παθών, δομείται σε δεκαπεντασύλλαβο από τον Στρατή Πασχάλη και ενορχηστρώνεται από τον συστηματικό εκσκαφέα του ρυθμού των λέξεων και των σιωπών, αιρετικό στη σκηνική εικόνα Θέμελη Γλυνάτση.

bereniki1

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
Συγγραφέας: Ρακίνας
Μετάφραση: Στρατής Πασχάλης
Σκηνοθεσία: Θέμελης Γλυνάτσης

Σκηνικά: Αδριανός Ζαχαριάς
Κοστούμια: Ελευθερία Αράπογλου
Μουσική: Silent Move
Φωτισμοί: Στέλλα Κάλτσου

Παίζουν: Μαρία Ναυπλιώτου, Νέστορας Κοψιδάς, Ιερώνυμος Καλετσάνος, Αλεξάνδρα Ντεληθέου, Σωτήρης Τσακομίδης, Θανάσης Δόβρης, Κλήμης Εμπέογλου

Διάρκεια: 90'
Διάρκεια Παραστάσεων: 24-25 Ιουλίου
Περισσότερα από ΘΕΑΤΡΟ
VIMA_WEB3b