MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
05
ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΕΥΡΕΤΗΡΙΟ
ΕΠΙΛΟΓΗ ΣΙΝΕΜΑ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟ X
ΕΠΙΛΟΓΗ ΤΑΙΝΙΑΣ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΤΑΙΝΙΑ X
7ο φεστιβαλ WIFT GR
12o Φεστιβάλ Εθνογραφικού Κινηματογράφου της Αθήνας
Blue Lock -Episode Nagi (με υπότιτλους)
Chainsaw Man-Η ταινία: Reze Arc (με υπότιτλους)
Demon Slayer: Kimetsu no Yaiba Το κάστρο του απείρου (με υπότιτλους)
Dracula
Ghost in the Shell
Ghost in the Shell 2: Innocence
Grand Prix: Ο γύρος της Ευρώπης (μεταγλωττισμένη)
Greek Mountain Film Festival
HAIKYU!! The Dumpster Battle
Harvest
Jujutsu Kaisen (με υπότιτλους)
Jujutsu Kaisen: Εκτέλεση
Monsta X: Connect X in Cinemas
My Hero Academia: You’re Next
Noi
Nouvelle Vague
Reservoir Dogs
Roofman
Seventeen World Tour [New_] in Japan: Live Viewing
Tack
The Blair Witch Project
Wicked: Μέρος δεύτερο
Yikian!
Ένα απλό ατύχημα
Όνειρα
Όταν έρθει το φθινόπωρο
Ανοιξη, Καλοκαίρι, Φθινόπωρο, Χειμώνας… και Ανοιξη
Αχινός
Βερμίλιο: Η Νύφη του Βουνού
Βουγονία
Γεια σου Φρίντα (μεταγλωττισμένη)
Για πάντα?
Δεσποινίς Μόξι: Η Οδύσσεια μιας γάτας (μεταγλωττισμένη)
Δύο καπνισμένες κάννες
Ζωούπολη 2 (μεταγλωττισμένη)
Ζωούπολη 2 (με υπότιτλους)
Η αγάπη που απομένει
Η γεύση του κερασιού
Η συμμορία των μάγων 3
Η τέχνη του να επιβιώνεις
Η ώρα του λύκου
Καίτη Δρόσου: Κιβώτιο μνήμης
Καμία άλλη επιλογή
Κατοικίδια στο express (μεταγλωττισμένη)
Κράτα την ψυχή σου στο χέρι και περπάτα
Κύριλλος και Μεθόδιος – Οι φωτιστές των Σλάβων
Λο
Μέρες οργής
Μανόλια
Με λένε Στέλιο
Μια μάχη μετά την άλλη
Μόνος στο σπίτι
Νυρεμβέργη
Νυχτερινή εφημερία
Ο Κινηματογραφιστής
Ο εξολοθρευτής άγγελος
Ο μεγάλος Δικτάτωρ
Ο φίλος μου ο Ταφίτι (μεταγλωττισμένη)
Πέθανε αγάπη μου
Παμφίρ
Ρέκβιεμ για ένα όνειρο
Σμιλεμένες ψυχές
Σπασμένη φλέβα
Στο νησί του Αμρουμ
Στρουμφάκια: Η ταινία (μεταγλωττισμένη)
Συναισθηματική αξία
Συνύπαρξη, λέμε τώρα
Σώστε τον πράσινο πλανήτη
Τα κακά παιδιά 2 (μεταγλωττισμένη)
Τα παιδιά του Παραδείσου
Το δάκρυ του διαβόλου
Τομ και Τζέρι: Η απαγορευμένη πυξίδα (μεταγλωττισμένη)
Το πάθος της Ζαν ντ’Αρκ
Το χειρόγραφο της Σαραγόσα
Το χρώμα του ροδιού
Τρία χιλιόμετρα ως το τέλος του κόσμου
Τύχη βουνό
Χάιντι: Η διάσωση του μικρού λύγκα (μεταγλωττισμένη)
Χαραυγή μέρος 1
Δράσης

Mad max: Ο Δρόμος της Οργής

Δρόμος γεμάτος οργή στην κατάξερη έρημο, για την επιστροφή του Mad Max από την μεταμοντέρνα ποπ φρενίτιδα των 80’s στην ψηφιακή και γεμάτη ειδκά εφέ εποχή μας.

stars-emptystars-emptystars-emptystars-emptystars-empty
ΔΙΑΡΚΕΙΑ 120'
Μαρίνα Πυλαρινού

Από τον σκηνοθέτη George Miller, δημιουργό του μετά-αποκαλυπτικού genre και ιθύνων νου του θρυλικού franchise «Mad Max», έρχεται το «Mad Max: O Δρόμος της Οργής», η μεγάλη επιστροφή στον κόσμο του Πολεμιστή του Δρόμου, Μαξ Ροκατάνσκι.

Στοιχειωμένος από το ταραχώδες παρελθόν του, ο Mad Max πιστεύει πως ο καλύτερος τρόπος να επιβιώσεις είναι να περιπλανιέσαι μόνος. Παρόλα αυτά, θα ακολουθήσει μια ομάδα που προσπαθεί να δραπετεύσει στην Άγονη Γη, σε ένα Πολεμικό Καραβάνι που το οδηγεί η αρχηγός τους, Furiosa. Δραπετεύουν από ένα Οχυρό που το διοικεί ο τύραννος Immortan Joe, από τον οποίο και έκλεψαν κάτι αναντικατάστατο. Εξοργισμένος, o πολέμαρχος θα συγκεντρώσει όλη τη συμμορία του και θα κυνηγήσει τους αντάρτες στον Πόλεμο του Δρόμου που θα ακολουθήσει.
1MAD MAX
Η ταινία «Mad Max: Ο Δρόμος της Οργής» μας μεταφέρει σε έναν μετά-αποκαλυπτικό κόσμο, όπου συμμορίες μάχονται για τον έλεγχο των περιορισμένων υδάτινων πόρων και των καυσίμων.Ο Μαξ Ροκατάνσκι (Tom Hardy) θα έρθει πρόσωπο με πρόσωπο με την στρατηγό Φουριόσα, που δραπετεύει με την συμμορία της, με προορισμό την Άγονη Γη. 

Οι άνθρωποι με τις περίεργες φάτσες και τους κανιβαλιστικούς κανόνες δείχνουν όσο απόκοσμοι θα περίμενε κανείς σε περιπέτεια των 80’s (όπως τον Κόναν τον Βάρβαρο και τα Mad Max με τον Mel Gibson). Και καθώς αυτό το έργο απευθύνεται πρώτα απ’ όλα στους petrol heads, οι άνθρωποι του κόσμου αυτού λατρεύουν τον Θεο V-8 (το οποίο προφανώς αναφέρεται στους 8κύλινδρους δυναμικούς κινητήρες).  
1MAD CARS
Θα περίμενε βέβαια κανείς σε ένα έργο, που υμνεί τον κόσμο στων αυτοκινήτων, κάτι πιο δυνατό, όπως έναν Θεό V-12, αλλά ίσως η ανεπάρκεια των καυσίμων να οδήγησε την θρησκεία της εποχής σε downsizing. 

Χωρίς να είναι κάποιο αριστούργημα, η ταινία έχει περισσότερο ενδιαφέρον από τις action movies με υπερήρωες, που βλέπουμε τελευταία. Έχει το πνεύμα του Mad Max και την κολάζ αισθητική των 80’s με το ιδιαίτερο χρώμα διαφόρων σκηνοθετών που μεσουράνισαν εκείνη την εποχή, ενώ ο κακός Immortan Joe (Hugh Keays-Byrne) θυμίζει αρκετά Νταρθ Βέιντερ.
1mad max kakoi
Πιο κοντά στην εποχή μας, μειώνοντας τα ρετρό στοιχεία, φέρνουν την ταινία τα πολύ ακριβή εφέ, τα οποία προσφέρει η σύγχρονη τεχνολογία. Επίσης, έντονος είναι κι ο φεμινιστικός χαρακτήρας του έργου, που σαλπίζει τον παιάνα του Woman Power, για να είναι πιο political correct και ισορροπεί στον μάτσο χαρακτήρα του Mad Max. 

Στην ταινία αυτή ο Mad Max είναι πιο πολύ τρελός- κυνηγημένος από νοσηρές αναμνήσεις- κι ελάχιστα γοητευτικός. Τον Tom Hardy τον έχω δει και σε καλύτερες ερμηνείες, όπως στο “Locke”. Σε αυτή την ταινία μιμήθηκε πολύ την φωνή που χρησιμοποιούσε παίζοντας τον κακό Bane στο “Σκοτεινός Ιππότης: Η Επιστροφή”. Η Charlize Theron δεν είχε πρόβλημα να αποδώσει τον δυναμικό ρόλο μιας στρατηγού που αποφασίζει να κάνει την επανάστασή της στο καθεστώς.

ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΙΚΑ: Το πνεύμα των 80’s και των φαν του αυτοκινήτου έρχεται να δέσει με μια πιο φεμινιστική γραμμή, σε ένα δυναμικό έργο που καλύπτει και τα δύο φύλα, έχει την πλάκα του και καλά κινηματογραφημένη δράση.

Γιώργος Σμυρνής

 

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
Τίτλος: Mad max: Ο Δρόμος της Οργής/ Mad Max: Fury Road
Σκηνοθεσία: George Miller
Σενάριο: George Miller, Nick Lathouris

Παίζουν: Tom Hardy, Charlize Theron, Nicholas Hoult

Διάρκεια: 120'
Χώρα: Αυστραλία, ΗΠΑ
Έτος: 2015

Rating: 3,5
Περισσότερα από CINEMA